Kayseri Ekspres Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 05:57
Advert Advert

KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…?

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 26-11-2023 15:50


Yerel seçimler öncesi adeta sus pusa bürünen İyi Parti’de bir den bire iç kargaşa çıktı. Aslında bu kargaşa 14 Mayıs 2023 Genel seçimleri öncesi sinyallerini vermişti. Parti’nin gidişatını iyi okuyamayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in en büyük hatası tabanı toparlamak yerine, beklenenin dışında milletvekili adayları belirlemek oldu. Bu sürpriz değil, tepkiye neden oldu. Bu çatlak, şimdilerde CHP’nin başından indirilen Kemal Kılıçdaroğlu gibi Akşener’i de yavaş yavaş o bölgeye doğru sürüklemeye başladı. Yerel seçimler sonrası İyi Parti’de değişim  kesin yaşanacak. Ama nasıl?
Yerel seçim atmosferine girilmişken, sistemi oturan Cumhur İttifakı ortakları Ak Parti ve MHP dışında bazı partilerde aday belirleme süreçleri hızlı bir şekilde devam ediyor.
Bu partiler kısa zamanda alana inmek ve seçim çalışmalarına tam anlamıyla başlamak adına hızlı ve teknik çalışmalar yapıyorlar.
İç savaştan yeni çıkan CHP toparlanma sürecini yaşarken, İyi Parti’de adeta bir çöküş başladı. İç kargaşa, tartışma, aday belirleme süreci, seçim derken iyiden iyeye doğuyu batıyı karıştıran moda gelen İyi Parti, aslında bu sürece durup dururken gelmedi.
Hatırlarsanız 6’lı masadan kalkıp giden Akşener, birkaç gün sonra tekrar geri dönmüştü. Hatta ciddi oy kaybına rağmen …
Sonra Millet İttifakı ile seçime gitti. 
Kayseri’de (isim vermeden eleştirmenin daha doğru olacağını düşünüyorum) kamuoyunun beklediği isimleri milletvekili aday listesinde göremedik.
Beklenen, halkın desteğini alacak olan adaylardan ziyade “Bana uysun” mantığıyla ilerleyen ve genel seçimlerde Türkiye genelinde milliyetçi oylar artarken, İyi Parti kayıpları yaşadı.
Tartışma bitti derken, bu kez uzun süreli bir sessizlik çöktü. İyi Parti, millet ittifakı ortağı olan CHP’deki değişimlere en üst bölgeden cevap verdi ama tabanda, alanda adeta sus pus oldu.
Hatta seçimden sonra Kayseri milletvekili ve il teşkilatından haber dahi alamaz olduk.
“Bir vites yukarı çıkacam” derken 3 vites geriye düşen İyi Parti, partinin kuruluşundan bugüne emekleri bulunanları tek tek ya sildi, ya da isimlerini bile unuttu.
Son dönemlerde aday adayı tanıtım programlarıyla gündeme gelmesi beklenen İyi Parti’de bu kez iç kargaşa çıktı.
En üst bölgede yaşanan kargaşa basının ve medyanın merak ettiği konuların başında geliyor.
Bu durum, partiye de zarar vermeye başladı ve hatta daha büyük sorunların geleceğine ışık tutmaya…
Bu arada Kayseri’den bir fıkra ile biraz daha partinin durumunu anlatmaya ve aktarmaya çalışacağım. Konunun birazda mizahı yönü olduğu için önemli görüyorum…
Dönemin birinde havada soğuktur, bir akıllı Kayseri’li ye derki; Şurada 3 lira olan şu malı al, kimse fiyatını bilmez 50 liradan sat, paraya para deme, kısa yoldan zengin olursun…
Bu muhteremin kafasına yatar. 3’e al, 50’ye sat. Bir günde parayı kazan, zengin ol.
Malı alır, el arabasına yükler ve çıkar sokak ortasına satış için bağırmaya çağırmaya başlar…
Bu arada binanın birinde kavga çıkar, insanlar ellerinde sopalarla sokağa taşarlar…
Adamların gözlerinden ateş püskürüyor.
O adamlardan birisi bizim Kayseriliyi göstererek derki 
“Aha da bu adamdı”
Gözün dönmüş kalabalık üzerine gelmeye başlayınca, Kayserili şaşırır; “ Aman Allah’ım ne yapsam?”
O an hızlı düşünmeye başlar
“Mal yüklü araçla kaçsam yakalanırım”
Bir araca bakmış, bir sağa sola birde üzerine gelen kalabalığa bakmış… 
Çıkış yok… 
Ve kendi kendine o meşhur sözünü söylemiş:
“Malı batsın canını kurtar!”
Hal böyle iken… İyi Parti’de durum vahim… 
İyi Parti’nin biraz niyet ve akıbet konusunda sıkıntıya girdiğini söylemek isterim.
Geçtiğimiz günlerde İyi Parti’ye emeği geçen ve sonra partiyle yolları ayrılan bir muhterem ismi gördüm.
Ne oluyor sizin partiye dedim aynen şunu söyledi.
Tek cümlede özetleyerek: 
“Ettiklerini buluyorlar”
Eğer, şimdiye kadar halka dayanan kararlar alınsaydı, İyi Parti bugün bu kaos ortamına sürüklenmeyecekti.
Sorun yönetim şeklinde…
Yani dün CHP’de çekilen kılıçlar, yerel seçimler sonrası İyi Parti’de de çekilirse şaşırmayın…
Ben, bu havayı hissediyorum…
İyi Parti, kendi içinde çok küskün oluşturdu.
Kısa zamanda bu kadar küskün ve düşman, insana rahat vermez…
Yerel seçimleri de bu tabloyla geçirecek olan İyi Parti’de Nisan 2024’ten sonra neler olacağını hep birlikte göreceğiz…
Daha ne diyelim….
Bizden söylemesi…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!