Kayseri Ekspres Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 08:43
Advert Advert

ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 03-12-2023 17:07

 

İnsani aradan sonra İsrail’in saldırıları kaldığı yerden ve daha güçlü bir şekilde devam etmeye başladı. Dünya kamuoyunun tepkilerine rağmen algı operasyonu yapan batılılar biraz ibre olumluya doğru seyredince yine fabrika ayarlarına döndüler. Hamas’ı uluslararası terör örgütü ilan eden ABD, kendi içindeki görüş farklılıklarına rağmen İsrail’i destekledi ve saldırılar daha da şiddetli bir şekilde başladı. Esas savaş şimdi başlıyor?
İsrail’in Gazze’yi yok etme operasyonu ve katliamlarına Dünya kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle kısa bir süreliğine insani ara verilmişti.
İnsanlığın tepkisine rağmen sivilleri, kadın ve çocukları öldüren İsrail, 73 gazetecinin de ölümünden sorumlu tutuluyor.
Dünya’nın hiçbir yerinde görülmeyenlerin, görüldüğü… Yaşanmayanların yaşandığı Gazze’de insani ara, yine bahaneyi bulan İsrail tarafından bozuldu. Amerika, terörist diye adlandırdığı Hamas’ın elinde kaç tane rehine bulunduğunu liste halinde açıklamamasını bir savaş nedeni olarak gördü.
Ve saldırılar daha şiddetli bir şekilde yeniden başladı. İsrail tüm hatlarıyla Gazze’yi yakıp yıkmaya ve insanları katletmeye devam ediyor…
Esas savaş şimdi başlıyor…!
Daha insani ara olmadan Dünya’nın sadece söylemde kaldığını ve hiçbir yaptırımda bulunmadığını iyice süzgeçten geçiren İsrail, artık ne yaparsa yapsın özellikle Arap devletlerinin karşılık vermekten imtina ettiği kanısına vardı ve tam gaz devam etme kararı aldı.
Çünkü, ne yaparsa yapsın, söylem dışında kendisine tepki veren hiçbir ülke yok…
Türkiye’nin dışında sert söylemlerde bulunanlarda yok…
Arap ülkeleri 1967’de olduğu gibi yine “Sus pus” oldu.
Gazze’yi işgale göz yumar, İsrail’in yaptıklarına sessiz kalır ve kabullenir konumuna geldi.
Bu da İsrail’in saldırı anlamında elini güçlendirdi.
Asıl savaş şimdi başlıyor derken, bu kez sonuca gidene kadar, orada bir nesli yok edene kadar devam edecekler…
Görünen o…
Veya İsrail’in hedefi bu…
Burada işimiz Allah’a kaldı…
Gazze’lilere yardım bir mucize şeklinde gelecek…
Ben buna inanıyorum…
Çünkü, zulüm ne kadar büyük olursa olsun, Allah’ın nesilleri koruyan bir hakikati var…
Bunu tarihteki bütün savaşlarda yaşamıştır insan oğul…
Allah, yok etme girişimlerine karşı nesilleri korur…
Bunu biz de Çanakkale’de Sakarya Savaşlarında yaşadık…
Bu bizden öte Dünya’ya bir ders oldu…
Hiroşima ve Vietnam’da yaşanmadı mı?
Allah büyük…
Bu saldırıların sonucunu, bölgedeki direniş şekli belirleyecek…
Halkın direnişinin İsrail güçlerine karşı etkisi bir katliamdan çok karşılıklı saldırı yani savaş ortamı oluşturacak…
Onun için “Esas savaş şimdi başlıyor” dedim.
Mutlaka bir çıkış yolu olacak…!
Sonuç itibariyle an ve an kazandığını zanneden İsrail ve destekçisi Amerika’nın kaybettiğini ve bölgeden çekildiğini hep beraber göreceğiz…
Bu bir ütopik tez değil…
Afganistan’da, Irak’ta görmedik mi?
Bence daha büyük bir tarih Gazze’de yazılıyor ve yaşanıyor…
“Gazze, evrenselleşti” diye bir yazıyı kaleme almıştım… 
Şimdi Gazze, tarih yazıyor… 
Biliyormusunuz bu bir gerçek:
“Dünya Gazze’yi ve o minik yavruları hiç unutmayacak!”

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!