Kayseri Ekspres Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 07:08
Advert Advert

HAZIRLIKLAR BAŞLADI!

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 28-08-2023 15:13

 

Kadın iş hayatında hangi mesleği icra ederse etsin, evin eşiğinden içeriye adamın attığı anda ev hanımıdır, annedir ve eştir...

Malum artık sonbahara böyle yavaş yavaş yaklaştığımız şu günlerde kış hazırlıkları da buzluklardaki yerlerini almaya başladı!

Ben biraz kendi yaptığım hazırlıklardan bahsetmek istiyorum belki ev hanımlarına ya da yeni evlenenlere örnek olabilir, örnek teşkil etmesi adına da yaptığım hazırlıkları müsaadenizle, sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle olmazsa olmaz patatesli ve etli mantı yaptım. Taze asmanın o ekşi yaprağını toplayıp, bir güzel sarıp, ona da buzlukta ki yerini aldırdım. Sarmayı da ne zaman istersek tabii ki çıkarıp hemen üzerine bir yağ gezdirip,salçasını ilave edip, suyunu koyup pişiriyoruz, muhteşem bir lezzet oluyor, çünkü taze yaprak.

Kırmızı kapya biber ve yeşil sivri biberi bir güzel doğradım ve buzdolabı poşetine koyup yemeklerin içine azar azar koymak üzere onu da buzluktaki yerine aldırdım. Kırmızı biber közlemesini kızım çok seviyor onun için kırmızı biber közlemesi de yaptım, onun salatasını da sarımsak, kekik ve zeytinyağıyla tatlandırarak birazcık da tuz atarak yemeklerin yanında servis ediyorum.

Bizim evde reçel fazla tüketilmiyor bu sebeple azar azar, sadece böyle kahvaltıda çeşit olması adına, 2 kilo kadar kırmızı erik reçeli, 1 kilo kadar da vişne reçeli yaptım. 

Yine geçtiğimiz cumartesi günü "Kocasinan Belediyesi'nin"  yamula patlıcanı festivali vardı! Bu festivale de özellikle patlıcan almak için gittim. Yamula  patlıcanı o kadar güzel bir patlıcan anlatamam size tazecik böyle çiğ çiğ yemek istiyorsunuz patlıcanı görünce! Zaten patlıcanla olan bütün yemeklere bayılırım, karnıyarık, güveç, patlıcan kızartması, közlemesi bütün her şeyini çok severim, sevdiğim ve çok tükettiğimiz için de o kadar çok patlıcan almışım ki, 2 gün boyunca içim dışım patlıcan oldu diyebilirim, karnıyarık,  közleme hazırlığını yaptım ve buzluğa yine onları da koydum.

Yine olmazsa olmazlardan turşudan hiç vazgeçemem hem pancar pezik turşusu, hem de salatalık ve acur turşusu olarak 2 bidon turşu yine dolaptaki yerlerini aldılar.

Şimdi sırada yeşil fasulye bamya gibi sebzeler pazar tezgahından mutfağımdaki buzlukta yerini almak için sırada bekleyenlerde!

Sizlerde de eminim ki hummalı kışlık hazırlıklar, çalışmalar başladı!  Kışlık hazırlıklarda sadece salça kaynatmıyorum. Ben bol salçalı severim yemekleri ev salçasında tuz oranını ayarlayamıyorum, renk vereyim derken tuzlu olabiliyor. Bu sebeple hazır salça tercih ediyorum. Hazır salçayı ev yapımı biber salçası ile karıştırarak kullanıyorum, hem renk hem lezzet açısından muhteşem oluyor her ikisi birleşince sizleri de tavsiye ederim kullanmayan varsa... E hadi hanımlar kolay gelsin, Allah ağız tadıyla yedirsin!

***"""

Bugün itibarıyla üniversiteye kayıtlar başladı! E-Devlet üzerinden online kayıt yapabiliyorsunuz. Bence bir an evvel kaydınızı yaptırın son ana bırakmayın üzerinizden kayıt kaygısını atın. Ben de bugün itibarıyla kaydımı yaptırmış bulunmaktayım. Kayseri üniversitesi "radyo ve televizyon teknolojileri" bölümü öğrencisi olarak ilk adımı attım. Rabbim hayırlısı ile devamını nasip etsin inşallah. Ben artık bir üniversite öğrencisiyim! 

Sabah komşumun kızı "Selda teyze hiçbir şey için geç olmadığını, istedikten sonra başarısızlık diye bir şey olmadığını ben seninle öğrendim. Azmine hayranım. Seni tebrik ediyorum. Senin adına çok sevindim.Yolun açık olsun" şeklinde mesaj atmış. Sevgili Eda sana ve gençlere böyle güzel bir örnek olabiliyorsam ne mutlu bana zaten benim amacım siz pırıl pırıl gençlere güzel örnek olabilmek...

Efendim bizim arkamızda öyle çok büyük siyasi güçler yok, dayımız yok, amcamız yok, tanınmış iş adamları yok! Kendi bilek gücümüzle, emeğimizle, alın terimizle, bir şeyleri başarmaya çalışıyoruz. Allah'tan başka kimsemiz olmadığı için Rabb'im her şekilde bizlere güzel yollar ve kapılar açıyor. 

Arkasında dayısı olanların bu tarz kaygıları yok tabii, onlar her şekilde işlerini yürütüyorlar, hiçbir yeri okumamış olsalar bile çok önemli yerlerde bulunabiliyorlar. Hak etmeseler de, torpillerinden dolayı,onlara önemli görevler verilebiliyor.

Bizim Allah'tan başka kimsemiz yok, Allah olunca kaygıya gerek yok! Biz kendi emeğimiz ve bilek gücümüzle bir şeyler yapmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bu da herkese nasip olmaz tabii ki, elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz! Saygıyla...

YORUMLAR