Kayseri Ekspres Haber
HV
23 NİSAN Salı 21:39
Advert Advert

BEKLENEN MELİKGAZİ

F. Yılmaz Altınöz
F. Yılmaz Altınöz
Giriş Tarihi : 23-08-2023 15:22

 

Marifet iltifata tabidir. Doğrudur. Gül atmasını da bilmek. Yerine göre taş atmasını da. Ama insan ve insan ilişkilerine taş atılmamalı atılırsa gül atılmalı. Taşın neye atılacağına açıklamaya gerek yok…

Bu şehirde yaşıyoruz. Ve bu şehirde gelişen her şey bizi ilgilendiriyor. İlgilendirmelidir de. Kaliteli bir yaşam için buna ihtiyacımız var. Yani katılımcı bireylere ve katılımcı Sivil Toplum Örgütlerine. 

Yapıcı eleştiriler maliyeti olmayan danışmanlık hizmetleridir. Tebrik etmek, teşekkür etmek, iltifat etmek ve alkışlamakta. Maliyeti yok bunların. Yaşadığı şehri sevmek, iyi niyet taşımak ve iyi bir kalp sahibi olmak. Nitelikli bir bireyin ve tabelacı olmayan; aktif, pro-aktif STK’ların özelliğidir. 

Merkezi ya da yerel yöneticilerle görüşmek ve konuşmak her zaman mümkün olmayabilir. Öneri ve düşüncelerimizi de ulaştırmamız da… Bu konuda henüz batılı ülkelerin yönetim ve birey/halk standardını yakalayamadığımızı itiraf etmeliyim.

Melikgazi Belediyesini Başkan Dr. Mustafa PALANCIOĞLU’nun şahsında kutlamak ve gül atmak istiyorum. Neden mi? Birincisi sağlıklı birey, sağlıklı bir toplum ve yaşanabilir bir şehir inşasında; olmazsa olmaz olarak gördüğüm kentleşme de “Yatay Mimari “ faaliyetini başlatmış olmasıdır. İkincisi ise  Hava İkmal Bakım Merkezi K.lığının hemen yanı başına; 25 bin metrekarelik alan üzerine Türkiye'nin en modern meslek liselerinden, “Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi'nin” temelini atmasıdır.

Havacılık ve Uzay Lisesi projesinin, Hava İkmal Bakım Merkezinin yanında gerçekleşmesi; aslında çok anlamlı ve heyecanlı bir girişimdir. Ve bir duruştur. “Marshall” yardımlarına ve bu yardım görüntüsü altında, emperyalist saldırılara, uçak üretimin durdurulmasına yönelik anlamlı ve bir o kadarda tarihi bir duruş ve cevaptır.  

Yönetmek sorumluluktur. Yatay mimari. Bu kenti 1994 yılından beri bizim mahallenin insanları yönetiyor. Şehir kimliktir. Şehir medeniyettir. Şehir mahremiyet temelli inşa edilmelidir. Medeniyetimizin kodlarını taşıyan “Yatay Mimari” Geç kalınmış ve ihmal edilmiş olsa da; yeniden gündeme alınması ve uygulamaya konulması; insana ve inanca saygının ve değerin bir işaretidir.

İltifatımız, tebrikimiz, alkışımız, kutlamamız ve duamız başkan Sayın Mustafa Palancıoğlu’nun şahsında Melikgazi Belediyesinedir. 

Beklenen Melikgazi Belediyesi…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI FİLİSTİN MESELESİ ÇADIRDA BİLE İSLAMCILAR VE EKSEN KAYMASI MELİKGAZİ VİZYONER BELEDİYE KADINLAR 8 MART RÖNESANS II GAZZE İSLAM ŞERİATI 14 ŞUBAT SEVGİLİ AKREDİTE İMAN ÜÇ AYLARI KARŞILAMA PROGRAMI VE TALAS BELEDİYESİ REGAİP GECESİ BİDAT SA! HER GÜN YILBAŞI FİLİSTİN HİTLER VE SİYONİST YAHUDİLER TEMAYÜL YOKLAMALARI VE STK’LAR SEYYİD BURHANEDDİN VE ERCİYES BULVARI WE WİLL JUDGE YOU NETANYAHU SENİ YARGILAYACAĞIZ NETANYAHU MUASIR MEDENİYET SINIFTA KALDI SÖYLEV VE MİTİNG ALANLARI FİLİSTİN’E YÜRÜYÜŞ FİLİSTİN’DE KATİLLER VAR FİLİSTİN’DE DAVUT VE CALUT SANATCI VEYA KONSERLER ADINA AİLEYİ YOK ETMEK SİYASET EZİP GEÇER PARAŞÜT ALANI KUR’AN ZİYAFETİ KUR’AN SEÇMELİ DERS Mİ? OLAMAZ KİTAP VE SANSÜR ERCİYES PLAJ VOLEYBOLU HAYATI YAVAŞLATMAK VE SİVİL TOPLUM PROF. DR. ALİ ERBAŞ VE CUMA NAMAZI AK PARTİ VE İSLAMİ SÖYLEM FİLİSTİN TOPRAKLARINDA İSRAİL ADI 1445 YIL SONRA HİCRET 15 TEMMUZ VE DARBELERİN ANATOMİSİ KURBANI KONUŞMAK DOĞU TÜRKİSTAN VE FİLİSTİN MİMARSİNAN KAYABAŞI CAMİİ LGBT TUVALET BİLİNÇ VE 28 MAYIS BENİM SEÇİMİM SEÇMEK ANNELER GÜNÜNDE KADINLAR 14 MAYIS SEÇİMLERİNİ BU MAKALE ÜZERİNDEN OKUMAK KİTAP OKUMA DA ÖNCELİKLERİMİZ RAMAZAN’DA SUDAN VE İSRAİL AYŞE BÖHÜRLER VE MAHMUT ARIKAN KUDÜS ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR DÜNYA TUTSAKTIR AŞKIN VAKTİ SAHUR TERAVİH GECELERİ TAÇALNDIRIR RAMAZAN ÜZERİNE BİR KİTAP İÇTİMA VAKTİDİR RAMAZAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADINLAR RAMAZAN AYINA GİRİŞ BELGESİ ARAPLAR DİYANET VE AFET YÖNETİMİ İMANİ BİR EYLEM ENSAR OLMAK CAMİİ GÜNLÜĞÜ MEHCUR KİTAP KUR’AN’I KERİM FİLİSTİN VE HEDEF KÜÇÜLTMEK MEKKE VE FETİH NOTLARI VE YILBAŞI MİLİTARİST SİBER SEKÜLER SALDIRI KUDÜS’Ü BÜNYAMİN’CE SEVMEK ÇOCUK İSTİSMARI VE DİN GENÇLİK VE AİLE ÇALIŞTAYI KEDER KADER Mİ? EĞİTİM VE İNSAN İNŞASI EĞİTİME BESMELE İLE BAŞLAMAK PERİNÇEK VE KUTSALLAR NEDEN ŞİMDİ GÜLŞEN MARKA DEĞERİNDE NAMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN BAŞÖRTÜSÜ