Kayseri Ekspres Haber
HV
19 MART Salı 14:32
Advert Advert Advert

ÖZLEDİM!

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 09-08-2023 22:33

 

Özlem, özlemek bir kimseyi ya da bir şeyi görme, kavuşma isteği; hasrettir.

Burnumuzda tüten, sevdiğimiz insanlara karşı beslediğimiz bir duygudur özlem.

Bazen sevdiğimiz insan ile zaman geçirdiğimiz mekanları, bazen onunla ettiğimiz bir sohbeti, bazen bir gülüşünü, bazen de bir bakışını özlediğimiz....

İçtiğimiz bir bardak çayda, bir fincan kahvede aklımıza gelendir özlediklerimiz.

Özlem kavuşamamaktır bazen. Özlem,özlemektir. Yanında görmek istemektir. En çok sevdiklerimiz ile geçirdiğimiz zamanları özleriz. 

Aile büyüklerimiz ile geçirdiğimiz günleri onları kaybedince bir daha hiç yaşayamayacak olmak bile ne kadar derinden yaralar bizleri...

Örneğin ben, annemli günlerimizi o kadar özlüyorum ki, hemen mezarına koşup gidiyorum. Onun baş ucuna oturup, onu özlediğimi, üzüldüğüm şeyleri, sevindiğim şeyleri, hatalarımı, yaptığım güzel işlerimi tek tek anlatıyorum. O sessizlik içinde beni dinliyor her zaman olduğu gibi, hayatta olsa "kızım şunu yap, bunu yapma" diye nasihat ederdi. Bazen kendimi onca kalabalığın içinde o kadar yalnız hissederim ki, içim titrer. Özlemi sarar tüm benliğimi. Ama bilirim ki o artık dönülmez bir yola girdi ve bir daha gelmeyecek. 

Gideni geri getirmek mümkün olmuyor, bu yüzden sevdiklerimizin kıymetini yaşarken, yanımızda iken bilelim. Onlara değer verelim diyorum.

Özlem karşındaki insanın her halini düşünürken, gülümsetirken bir yandanda, onu görme isteğini iliklerine kadar hissettirendir. 

Tıpkı Murat Boz'un şarkısında "ben özledim galiba seni, bu yüzden bu kadar sitemlerim" dediği gibi... 

İnsan sevdiğine sitem eder, özledim hayırsız nerelerdesin diyerek tatlı, sert serzenişle...

Varsa özlediğiniz ve yanınızda olmasını istediğiniz kişiler arayın sesini duyun, yarına çıkmaya garantiniz olmadığı bir dünya da özleme yer vermeyin derim... Saygıyla!

****

Bugün 9 Ağustos Dünya Kitap Severler Günü, bu özel ve güzel günde Ak Parti Melikgazi İlçe Gençlik Kolları Sivil Toplum Halkla İlişkiler Birim Başkanı Furkan Özoğul ve beraberindekilerle bir araya gelerek, bilgi ve tecrübelerimi paylaştım. Gençlerin bu tarz etkinliklerde beni tercih etmeleri, beni gerçekten hem mutlu, hem de onure ediyor. Yaşadığım sürece elimden geldiğince, dilimin döndüğünce her platformda gençlerin yanında olmaya, onlara ışık tutmaya, güzel örnek olmaya devam edeceğim Allah'ın izniyle...

Koltuk sevdasına düşüp, etrafımızı unutturmasın Rabb'im ve her daim insan hayatına dokunup, dualarını almayı nasip etsin. Ne oldum delisi olmaya görsün insan, nereden geldiğini hemen unutuverir Allah muhafaza...

Ak Genç Melikgazi hesabında şahsımı “Okumak, ruhu yüceltir."Okumak karanlığa ışık tutmaktır." 
9 Ağustos Dünya Kitap Severler gününde Yazar Selda Avcı'yı STK Birimi öncülüğünde ziyaret edip, söyleşi yapma fırsatı bulduk. Misafirperverliği için kendisine teşekkür ederiz. Dünya Kitap Severler Günümüz Kutlu Olsun... Sözleri ile paylaştıkları için bende her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

YORUMLAR