Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 09:56
Advert Advert Advert

İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR?

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 07-11-2023 12:50

 

Gazze’de yaşananlar karşısında Dünya insanlığı tepkilerini gün güne artırarak sürdürüyor. Özellikle üç semavi dinin mensupları ve hatta Nazi Zulmünden kurtulan Yahudiler bile sokağa inerek ateşkes çağrısı yapmaya başladı. İsrail’e sonsuz destek veren Amerika ise Dünya insanlığının baskısı karşısında ne kadar dayanabilecek hep birlikte göreceğiz. Bu arada Gazze’de mülteci kampından bahsedenlere bir sözüm olacak: “İnsan kendi topraklarında nasıl mülteci oluyor” bunu bana biri izah etsin lütfen…!

 

Dünya diken üstünde… Özellikle İsrail saldırılarını durdurmak için gayret ve çabaların sonuç vermemesi, insanları Amerika ve İsrail hakkında olumsuz ve daha ötesi karamsar düşüncelere yöneltti.

Bundan bir iki ay önce Araplar bile İngiliz, Fransız, Amerikan hayranıydı.

Özellikle Arapların bazı boyları ana dil gibi İngilizce konuşup, İngiliz kültürüne biat ederlerdi.

Gazze saldırıları ve bitmeyen bombalar, binlerce kadın ve çocuk ölümü insanlığı ayağa kaldırdı.

Belki bugün fiilen bir saldırı olmuyor.

Ancak insanlığın ve özellikle Arapların gözünde Batı hayranlığı, moderinliği, demokrasisi yerle bir oldu.

Dünya, İsrail ve onu destekleyip saldırıları durdurmayan Amerika’yı ağır bir dille eleştiriyor.

Ve hatta bunu Amerikan vatandaşları, Yahudiler başta yapıyor.

Nazi zulmünden kurtulan Yahudiler bile sokağa çıkıp tepki gösteriyor.

Bir soykırım, bir katliamdan bahsediyor insanlık…

Duyanlar duyuyor ancak duymamazlıktan gelenlerde artık rahatsızlanmaya başladı.

Eninde sonunda insanlığın sesi duyulacak!

Katliamlar sona erecek ancak bir şey unutulmayacak!

Savaş Suçluları!

 

Her türlü katliam ve zulmün yanında birde insanları kendi topraklarında mülteci ilan edenler ortaya çıktı. Bu da tarih anlamında bir katliam bence…

 

Neymiş Gazze’de mülteci kampı bombalanmış derken, tarihin derin sayfalarında Gazzelileri mülteci ilan ediyorlar, güya çaktırmadan….

Buda sinsilikle yapılmaya çalışılan bir durum…

İnsan kendi topraklarında mülteci olur mu?

Gazze’de evi yıkılan ekmek aş bulamayan insanların toplandığı yere “ Toplanma Kampı mı” denir, yoksa “Mülteci Kampı mı” 

Bu nasıl bir tahribat oluşturma gayreti…

Bu yanlışa basın mensupları da düşüyor. Oysaki bu basın mensupları Gazze saldırılarına ve İsrail katliamına karşılar…

Ama bilmeden araştırmadan yaptıkları tahribatı da anlamak mı istemiyorlar çözemedim!

Birileri havadan, birileri karadan, birileri de söz üzerinden mi Gazze’yi silmeye çalışıyor. 

Bu mu sizin savaş anlayışınız!

 

Çocukların öldürüldüğü bir ülkede tarihe geçecek görüntüler üzerinde katliamdan bahsederken, bu görüntüleri 10 yıl sonra izleyenler  “Mülteci Kampı” cümlesini duyunca ne düşünecek. 

Bunumu yapmaya çalışıyorsunuz?

Bu mu sizin yardım veya çözüm anlayışınız…

Lütfen gerçekleri söyleyin!

Tarih sizi de bizi de yanlış anlamasın ve anlatmasın!

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!