Kayseri Ekspres Haber
HV
19 NİSAN Cuma 08:04
Advert Advert

DÜŞMEM DEME!

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 31-07-2023 11:34

 

''Her zaman yapılan yanlış nedir bilirmisin? Yaşamın değişmez olduğunu sanmak. Trenin ray değiştirmeden sonsuza dek gideceğini düşünmektir.Oysa kaderin hayalgücü,bizimkinden daha renklidir... [s.tamaro] 

İnsan yaşadığı sürece karşılaşacağı iyi yada kötü her olaya hazırlıklı olmalıdır.

Bugün zirvedeyim düşmem düşüncesinde olanların, yarın adı bile anılmaz olabilir.

Bugün yerlerde sürünenler ve bir daha kalkmam imkansız diyenler ise zirvenin hazzını yaşaya bilirler. Güç dengesi değişkendir.

Yarın sana neler getirir bilemezsin. Bazen bazı şeylerin yoluna girmesi için, bir çok şeyin raydan çıkması gerekir bilemeyiz. Bizim için ne hayırlı, ne hayırsız sadece bizi yaratan bilir. Ve bizi yaratan elbet bize en güzel yolları açacaktır. 

Rabbim bu hayatta kimseyi, kimseye muhtaç etmesin. Kaba bir tabir olacak ama, "el, elin eşeğini, türkü çağırarak arar" her zaman, her şeyi Allah'tan beklemek ve ondan istemek en doğru olanıdır. Tırnağın varsa başını kaşırsın. Kimseden fayda yok, hele de bu zamanda! Zarar vermesinler, fayda beklemiyoruz hiç kimseden. Rabb'im yaparsa en güzelini, en hayırlısını yapar. 

Hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Çünkü Allah, kabul etmeyeceği duayı,kuluna hayal ettirmez. Rabb'imin hazinesinde o kadar çok ki her bir şey... Siz yeter ki canı gönülden istemeyi bilin...

Hayaliniz olmazsa, hedefe ulaşamazsınız. Siz hiç adres olmadan, bir yere gitmeyi denediniz mi? Örneğin bir arkadaşınıza gideceksiniz adresini bilmiyorsunuz, nasıl ve nereye gidip bulacaksınız? Hayal kurmak adresi vermektir, biz adresi belirlersek, Allah ona göre bize bir yol çizecektir. 

Büyük makamlarda olmak, büyük koltuklarda oturmaktan ziyade oraların hakkını verebilmektir esas olan. Bir yaraya merhem olmadıktan sonra istersen aynı koltukta kırk yıl otur kime ne faydan var ki? Herşeyin bir vebali ve hesabı olacak, bu bilinç olmadıktan sonra, yedi cihan padişahı olsa kişi neye yarar. Sadece kişisel menfaatleri ve işine yarayacak olanlara tolerans tanıyanlar o bulundukları yerlerin vebalini nasıl verecekler çok merak ediyorum doğrusu...

Görür gözün, tutar elin gerisi inanın boş. Kendi çabanıza ilave olarak bolca dua edip, hayal kurup, en güzelini Allah'tan isteyin, görün bakın, Allah size birbirinden güzel ne kapılar açacak. Saygıyla!

Günün Sözü:

Büyük olmak; Büyük koltuklarda oturmak değil, yerde oturan insanların yarasına merhem olmaktır…

YORUMLAR