Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 20:56
Advert Advert Advert

AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 16-10-2023 13:16


İsrail’e apar topar şartsız bir şekilde destek olduğunu açıklayan Amerika stratejik olarak büyük bir hataya imza attı. Bölge ülke liderlerinin gözünde azameti ve kudreti ile büyüyen ancak bölge halkının gönlünden düşen Amerika şimdi kaybettiği o müthiş değeri toplamak için devasa uçak gemileriyle geri adım atmaya çalışıyor. Halkın ve halkların gözünden düşmek bir ülkenin bitişinin başlangıcıdır!

Bazı ülkelerin İsrail’e ani saldırılarına engel olmak adına apar topar 7 Ekim 2023 Hamas, Kassam Tugayları saldırısının ardından bölgeye gelen ve kayıtsız şartsız İsrail’e destek olduğunu açıklayan Amerika bir büyüklük tasladı.  Bu hatanın üzerine Blinken’ın “Bende bir Yahudiyim” diyerek sanki Dünyada ve o bölgede yaşayan insanlara üstünlük sağlayan açıklamalar yapmaları Amerika gibi bir büyük ülkeye büyük hata ve bedel oldu.
Bu hatanın bedelini Amerika nasıl ödeyecek, zaman gösterecek: Ancak hakka ve halka dayanmayan hiçbir şeyin baki kalmayacağını bir kez daha görmüş olduk.
Ukrayna’da gizliden destek olan ve milyar dolarlar harcayan Amerika şimdi Akdeniz gölüne düştü. Yine milyar dolarlar harcamaya başladı ve yanında da ahkam kesmeye…
Gelinen noktada koskoca Amerika devletini yönetenlerin attıkları mesajları bir süre sonra silmesi de ayrı bir muamma oluşturdu.
Amerika ne yapmaya veya neyi yapamamaya çalışıyor sorusunu gündeme getirdi.
Şimdi İsrail’e destek olayım derken İran başta olmak üzere Lübnan ve bölgedeki diğer ülkelere gözdağı vermeye çalışan Amerika, su, elektrik, yiyecek ve hatta hastanede tedavi ihtiyaçları kısıtlanan Gazze halkının ahını aldı.
Dünya ülkeleri ayağa kalktı.
Başta Gazze’deki zulme karşı Amerika’nın en büyük eyaletlerinde eylemler oldu. Avrupa Birliği, yani batı ülkeleri 3’e, 4’e bölündü. Filistin halkının ızdırabı ve yaşadıkları Dünya halklarını ayağa kaldırdı. Bazı devletler Çin ve İran “ İsrail’e Haddini Aştın” diye sert söylemler yaptı. Tüm bunları Dünya insanlığı kendi vicdan terazisinde tarttı.
‘Büyüklük böyle olmaz’ dedi ve hatta ülke liderlerinin kırmızı halı ile karşıladığı Amerika Devletine karşı gönüllerde Sevgi ve Hoşgörü gitti, bunlardan bize fayda gelmez sorusu geldi.
Özellikle Osmanlı’dan sonra İngiliz himayesine giren ve bir İngiliz aşığı olan Arap halkı, Gazze zulmünden sonra Amerika’yı da gönlünden çıkardı. Amerikan Sevgisinin yerini şu an kahır ve sitem aldı.
Çünkü, mazlumun yanında olduğunu gösteren her devlet tüm halkların gönlünde taht kurabilir. Bu tahtı Amerika, ‘İsrail’in yanındayım yaklaşanı yakarım’ söylemiyle yerle bir etti.
Halbuki bölgeye geldiğinde, itidal çağrısı yapsa… Tüm insanlığı bu savaşı durdurma konusunda uyarsa idi, Amerika bölgede en müthiş değerdi.
An itibariyle bölgede Türkiye başta olmak üzere, Rusya, Çin ve İran yaptıkları açıklamalarla Amerika’dan yüz bin kat daha halkın gözünde büyüdü.
Amerika girdiği sarmaldan hem itibar kaybetti hem de yüksek miktarda maddi kayıplar yaşadı ve halada yaşıyor.
Bunun nasıl bir etki oluşturduğunu ilerleyen zamanlarda hep birlikte görebileceğiz.
Bölgede itidal çağrısı yapmayan ve barışı tetiklemeyen her ülkenin de aynı Amerika ve İsrail gibi milletin ve halkların gözünde değer kaybedeceğini ve güvenirliğini yitireceğini unutmamak lazım…
Sağlıklı ve Savaşsız günler dileğiyle…
Şimdilik Hoşçakalın…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!