Kayseri Ekspres Haber
HV
19 NİSAN Cuma 21:16
Advert Advert

PROF. DR. ALİ ERBAŞ VE CUMA NAMAZI

F. Yılmaz Altınöz
F. Yılmaz Altınöz
Giriş Tarihi : 09-08-2023 10:34

 

İsveç ve Danimarka’da Kur’an-ı Kerime yönelik saldırılar devam ederken; o saldırganların yerel uzantıları da; Cuma Hutbeleri üzerinden İslam’ın emirlerine saldırıda bulunuyorlar. 04.08.2023 tarihli Cuma hutbesinden dolayı; Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞI hedef göstererek yeni bir saldırı başlatıldı.  Hakka, halka ve hakikate uzak bir parti, Cuma hutbesinde yer alan, “Çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan Cuma namazını eda edebilmelerine yardımcı olalım. İş yerlerimizdeki mesai saatlerini, okullarımızdaki ders programlarını Cuma namazının vaktine göre düzenleyelim” ifadelerini yargıya taşıdı. Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten bu partinin avukatı “Laikliği savunmaya devam edeceğiz” diye de ekledi.

Düşünce özgürlüğünün ve ibadet etme hakkının öne çıkarıldığı ve savunulduğu bir yüzyılda; İslam’ın en belirgin birey ve toplum ibadetlerinden/eylemlerinden birisi olan; Cuma Namazının engellenmesi asla kabul edilemez. Hiçbir hukuk, din ve felsefe bu ibadetin yasaklanmasından yana olamaz. Hümanist felsefe ve postmodernizm en anlamsız şeyleri bile bireylerin hakkı olarak kabul ettiği ve saygı duyduğu bir zaman diliminde; Cuma namazına, Diyanet İşleri Başkanlığına ve Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞA yönelik saldırılar asla kabul edilemez. Bu hal insana ve onun inancına yapılan en büyük saygısızlıktır. Çağdışıdır. İnsanlık dışıdır. Faşizmdir.

Cuma Namazını zamanında/vaktinde kılmak Allah’ın emridir. İnsan Hakkıdır. Müslümanların vazgeçilemez, devredilemez ve ertelenemez ibadetidir. Özgürlük eylemidir. Cuma namazı hakkını gündeme getiren Diyanet İşleri Başkanlığı bir tavsiye niteliğinde gündeme getirmiş ve hutbeye konu edinmiştir. Ama tavsiye boyutunu taşıması eksikliktir. Hiçbir hak tavsiyeye ve ricaya konu olamaz. Ancak yasanın ve kanunların konusu olur. Dolayısıyla Cuma Namazının vaktinde kılınması ve çalışma saatlerinin ona göre düzenlenmesi bir zorunluluktur. Düzenlenmelidir.

Müslümanlar en doğal ve tabi olan ibadet etme haklarını; yüksek sesle ve bilinçle gündeme taşımalıdırlar. Yazarlar, çizerler, ilahiyatçılar, sosyologlar, akademisyenler ve namaz kılanlar ve de STK’lar; evet siz! Namazınıza, özgürlüğünüze ve bunların savunucusu olan Sayın Ali Erbaş’a  ve Diyanete sahip çıkmalısınız. 

Cuma namazını kılmak her Müslümanın hakkıdır.

Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ yalnız değildir.

Diyanet sahipsiz değildir.

 

 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI FİLİSTİN MESELESİ ÇADIRDA BİLE İSLAMCILAR VE EKSEN KAYMASI MELİKGAZİ VİZYONER BELEDİYE KADINLAR 8 MART RÖNESANS II GAZZE İSLAM ŞERİATI 14 ŞUBAT SEVGİLİ AKREDİTE İMAN ÜÇ AYLARI KARŞILAMA PROGRAMI VE TALAS BELEDİYESİ REGAİP GECESİ BİDAT SA! HER GÜN YILBAŞI FİLİSTİN HİTLER VE SİYONİST YAHUDİLER TEMAYÜL YOKLAMALARI VE STK’LAR SEYYİD BURHANEDDİN VE ERCİYES BULVARI WE WİLL JUDGE YOU NETANYAHU SENİ YARGILAYACAĞIZ NETANYAHU MUASIR MEDENİYET SINIFTA KALDI SÖYLEV VE MİTİNG ALANLARI FİLİSTİN’E YÜRÜYÜŞ FİLİSTİN’DE KATİLLER VAR FİLİSTİN’DE DAVUT VE CALUT SANATCI VEYA KONSERLER ADINA AİLEYİ YOK ETMEK SİYASET EZİP GEÇER PARAŞÜT ALANI KUR’AN ZİYAFETİ KUR’AN SEÇMELİ DERS Mİ? OLAMAZ BEKLENEN MELİKGAZİ KİTAP VE SANSÜR ERCİYES PLAJ VOLEYBOLU HAYATI YAVAŞLATMAK VE SİVİL TOPLUM AK PARTİ VE İSLAMİ SÖYLEM FİLİSTİN TOPRAKLARINDA İSRAİL ADI 1445 YIL SONRA HİCRET 15 TEMMUZ VE DARBELERİN ANATOMİSİ KURBANI KONUŞMAK DOĞU TÜRKİSTAN VE FİLİSTİN MİMARSİNAN KAYABAŞI CAMİİ LGBT TUVALET BİLİNÇ VE 28 MAYIS BENİM SEÇİMİM SEÇMEK ANNELER GÜNÜNDE KADINLAR 14 MAYIS SEÇİMLERİNİ BU MAKALE ÜZERİNDEN OKUMAK KİTAP OKUMA DA ÖNCELİKLERİMİZ RAMAZAN’DA SUDAN VE İSRAİL AYŞE BÖHÜRLER VE MAHMUT ARIKAN KUDÜS ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR DÜNYA TUTSAKTIR AŞKIN VAKTİ SAHUR TERAVİH GECELERİ TAÇALNDIRIR RAMAZAN ÜZERİNE BİR KİTAP İÇTİMA VAKTİDİR RAMAZAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADINLAR RAMAZAN AYINA GİRİŞ BELGESİ ARAPLAR DİYANET VE AFET YÖNETİMİ İMANİ BİR EYLEM ENSAR OLMAK CAMİİ GÜNLÜĞÜ MEHCUR KİTAP KUR’AN’I KERİM FİLİSTİN VE HEDEF KÜÇÜLTMEK MEKKE VE FETİH NOTLARI VE YILBAŞI MİLİTARİST SİBER SEKÜLER SALDIRI KUDÜS’Ü BÜNYAMİN’CE SEVMEK ÇOCUK İSTİSMARI VE DİN GENÇLİK VE AİLE ÇALIŞTAYI KEDER KADER Mİ? EĞİTİM VE İNSAN İNŞASI EĞİTİME BESMELE İLE BAŞLAMAK PERİNÇEK VE KUTSALLAR NEDEN ŞİMDİ GÜLŞEN MARKA DEĞERİNDE NAMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN BAŞÖRTÜSÜ