Kayseri Ekspres Haber
HV
19 MART Salı 11:55
Advert Advert Advert

KADIN NE YAPSIN?

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 14-08-2023 16:20

 


Geçtiğimiz günlerde yine bir kaza geçirdim. Yolda hareket halinde ilerlerken, aracımın lastiği yol ortasında yarıldı, büyük bir kazadan kıl payı kurtuldum diyebilirim. Hemen yakınlarda ki lastikçi imdadıma yetişti, kendi lastiğini geçici olarak takıp beni gönderdi! Abla ettiğin iyilik karşı gelmiş sadaka ver dedi...Bende zaten bu tarz kazalar başıma her geldiğinde, hemen sadaka veririm.

Neyse ertesi gün gerçek ihtiyaç sahibi bir aile arayışına girdim. Çok büyük mebla olmasa bile, bazen bizim ufak gördüğümüz mebla o an için o aileye bir kaç gün ekmek parası olabilir düşüncesi içinde arayışım sonucunda bir aileye ulaştım. 

İnanın bana halimize ne kadar şükretsek az gelir. O kadar ağır sınavlardan ve zorluklardan geçen hayatlar var ki, onların yaşantılarını gördükçe, elimizdeki imkanlarımıza nankörlük ettiğimizi düşündüm. Allah kimseyi görüldüğünden geri koymasın... Kimseye muhtaç etmesin! 

Evet, gel gelelim zor hayat derken ailenin yaşadığı sıkıntıları sizletle paylaşmaya...

Bir hanımefendinin iletişim bilgileri bana ihtiyaç sahibi olarak verildi. Neye ihtiyacı olduğunu öğrenmek ve hayat hikâyesini dinlemek üzere hanımefendiyi aradım. İlk etapta resmi bir görüşme yaptık. Oda hayatından fazla bahsetmedi yüzeysel bir görüşme oldu! Ben uygun olunca ona ufak bir mebla yardımda bulunacağımı söyledim. Çok büyük beklenti içine girme ama, elimden ne gelirse sana yardımcı olacağım sözünü verdim. 

Bir kaç gün sonra söz verdiğim şekilde kendisine ufak bir yardımda bulundum. Ona teşekkür etmek için bu kadın beni aradı, "sizi samimi gördüm yaşadıklarımı anlatmak istiyorum" dedi... Bende seve seve dinlerim dedim ve başladı anlatmaya!

Kadın evli ve en küçüğü 7 yaşında olmak üzere 3 erkek çocuk annesi... Kadının eşi bekarlığından beridir işlediği yaralama, kavgaya karışma vs olaylarından biriken cezalarından dolayı 10 yıl hapis cezası almış ve cezaevine girmiş. Eşinin ailesi o çok küçükken ölmüşler, öksüz büyüdüğü için de, kimin ne kavgası olsa kendisini istemese de o kavgaların içinde bulmuş, bu nedenle de başı beladan hiç kurtulamamış. 

Kadına hem fakirlikle mücadele ediyorsun, hem de eşin kavgacı biri neden ayrılmadın diye sordum. Eşinin öksüz büyüdüğü için ailesine karşı çok fedakar ve korumacı olduğunu, aç ve açıkta koymadığını söyledi. İşleri tam yoluna girmişti cezaevine girince perişan olduk dedi. 

Evleri kira ev sahibi evden çıkarmış. Yeni bir ev  aramak için dolaşırken, eşinin cezaevinde olduğunu duyan ev sahipleri, evini bu aileye kiraya vermek istememiş. Kadın soruyor "suçu eşim işledi, benim ve çocuklarımın ne suçu var, toplum bizi dışlıyor" diye. 

Şimdi bu kadın ne yapsın? Her yerden sıkıntı üstüne sıkıntı sarmış dört bir yanını... Çocukları küçük olduğu için tam zamanlı işte de çalışamıyor. Temizliğe gidiyormuş oda düzenli değilmiş. İnanın günlerdir bu kadını ve çocuklarını düşünüyorum. 

Bu konuyu ele almamda ki sebep ise sadakaya dikkat çekmek ve bu kadına ufakta olsa sizlerin de yardım etmesini sağlamak istiyorum.

Yardım etmek isteyenler bana ulaşırsa ben iletişim bilgilerini veririm, bizzat kendiniz iletişime geçerek bu dram dolu aileye el uzatabilirsiniz.

Ben buradan sadece yüzeysel olarak yazdım, aile gerçekten çok zor durumda. Ne verirseniz elinizle o gider sizinle. Az çok demeden lütfen bu kadına ve çocuklarına yardım edelim.

Düşmez kalkmaz bir Allah'tır, bugün iyiyiz ama yarın ne oluruz bilemeyiz. Bu sebeple düşeni kaldırmak için çabalayalım. Saygıyla!

YORUMLAR