Kayseri Ekspres Haber
HV
16 NİSAN Salı 13:27
Advert Advert

DOĞU TÜRKİSTAN VE FİLİSTİN

F. Yılmaz Altınöz
F. Yılmaz Altınöz
Giriş Tarihi : 22-06-2023 11:08

 

Filistin devlet! başkanı Mahmut Abbas Çin ziyaretinde kabulü asla mümkün olmayan/olamayacak bir açıklamaya imza attı.  Abbas, “Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi bir insan hakları meselesi değildir. Bu, Çin’in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir. Filistin hükümeti Çin’in bu mücadelesini her zaman destekliyor. Filistin her zaman Çin’e inandı. Çin’in daima adaleti yerine getireceğine inanıyoruz.” dedi. 

    Filistin üzerine tam 126 yıldır aralıksız yazıyor ve konuşuyoruz. Filistin işgal altındadır. Filistin’de en iyi Filistinli ölü Filistinlidir. Filistin’de zulüm ve işkence vardır. Filistin’de yıkım vardır. Filistin’de katliam vardır. Filistin tehcir, katliam ve soykırım ülkesidir. Filistin’de katil İsrail işgalcidir. Filistin’de yalnızca yetişkinler değil çocuklarda öldürülür. Filistin’de Filistinlilerin yalnızca evleri değil, kümesleri ve kömürlükleri de yıkılır. Filistin’de Filistinliler terörist değil özgürlük savaşçılarıdır. Filistin Filistinlilerindir, İsrail katil ve işgalcidir. 

Filistin’de doğmayan ve dedeleri bu topraklarda doğmamış ve daha sonraları dünyanın değişik bölgelerinden gelerek Filistin topraklarında yerleşen tüm Yahudiler; geldikleri ülkelere geri gönderilmelidir. Filistin’den sürgüne gönderilen tüm Filistinliler ülkelerine geri dönmelidir. 126 yıldır Filistin’de suç işleyen tüm İsrailliler, mezarlarda dahi olsalar adalet karşısına çıkarılarak yargılanmalı ve cezalandırılmalıdırlar. Bağımsız ve özgür Filistin Devleti kurulmalıdır…

    Yani Filistin üzerine kullanılacak harf, yazılacak kelime ve kurulacak cümle kalmadı. Tükendi. En yüksek perdeden yazıldı bağırıldı “Filistin’de toprak hırsızları var. Filistin’de özgürlük hırsızları var. Filistin’de katiller var.” Yani başta Müslümanlar ve vicdan sahibi diğer dünya milletleri hep Filistin’in yanında oldular. Daha doğru bir ifadeyle hakkın ve adaletin yanında oldular. Hakkı hak sahiplerine iade edilmesini istediler. 

    Ancak Mahmud Abbas kendi ülkesinde; zulme ve katliama bizzat tanıklık eden Abbas; hakkın, adaletin ve özgürlüğün yanında durmadı. Sessiz kalarak ta olsa Doğu Türkistanlıların yanında olmadı. Kendi halkı için istediği özgürlüğü, Doğu Türkistanlılara çok gördü. Zalimlerden yana oldu. Hakkın önünde değil zulmün önünde baş eğdi.

    Şimdi Filistin davası Türkiye kamuoyuna nasıl anlatılacak. “Araplar bizi arkadan vurdu” sözleri hala tazeliğini korurken; Mahmud Abbas’ın bu davranışı, bu iddiayı doğrulayan bir tutum değil midir? Türkiye halkı ve devletiyle birlikte Filistin’in yanında olmayı sürdürürken; Abbas’ın Türkiye ile dindaş ve soydaş olan; Doğu Türkistan’a yönelik kahreden tavrı Türkiye kamuoyuna ve diğer milletlere nasıl izah edilecektir.  

    Türkiye’de başta Kudüs ve Filistin dernekleri olmak üzere; Sivil Toplum Örgütleri, yapılan yanlışlığı yazlı ve sözlü olarak; Mahmud Abbas’a iletmelidir. Abbas ya Türkiye’ye çağırılmalı ya da Türkiye’den STK’ları ve kamuoyunu temsilen; Filistin’e gidilerek Abbas’tan bir açıklama istenmelidir. 

    Aksi takdirde Kudüs ve Filistin davası yalnız ve sahipsiz kalmaya mahkûm edilecektir.

    Bağımsız Doğu Türkistan.

    Bağımsız Filistin.

 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI İSLAMCILAR VE EKSEN KAYMASI MELİKGAZİ VİZYONER BELEDİYE KADINLAR 8 MART RÖNESANS II GAZZE İSLAM ŞERİATI 14 ŞUBAT SEVGİLİ AKREDİTE İMAN ÜÇ AYLARI KARŞILAMA PROGRAMI VE TALAS BELEDİYESİ REGAİP GECESİ BİDAT SA! HER GÜN YILBAŞI FİLİSTİN HİTLER VE SİYONİST YAHUDİLER TEMAYÜL YOKLAMALARI VE STK’LAR SEYYİD BURHANEDDİN VE ERCİYES BULVARI WE WİLL JUDGE YOU NETANYAHU SENİ YARGILAYACAĞIZ NETANYAHU MUASIR MEDENİYET SINIFTA KALDI SÖYLEV VE MİTİNG ALANLARI FİLİSTİN’E YÜRÜYÜŞ FİLİSTİN’DE KATİLLER VAR FİLİSTİN’DE DAVUT VE CALUT SANATCI VEYA KONSERLER ADINA AİLEYİ YOK ETMEK SİYASET EZİP GEÇER PARAŞÜT ALANI KUR’AN ZİYAFETİ KUR’AN SEÇMELİ DERS Mİ? OLAMAZ BEKLENEN MELİKGAZİ KİTAP VE SANSÜR ERCİYES PLAJ VOLEYBOLU HAYATI YAVAŞLATMAK VE SİVİL TOPLUM PROF. DR. ALİ ERBAŞ VE CUMA NAMAZI AK PARTİ VE İSLAMİ SÖYLEM FİLİSTİN TOPRAKLARINDA İSRAİL ADI 1445 YIL SONRA HİCRET 15 TEMMUZ VE DARBELERİN ANATOMİSİ KURBANI KONUŞMAK MİMARSİNAN KAYABAŞI CAMİİ LGBT TUVALET BİLİNÇ VE 28 MAYIS BENİM SEÇİMİM SEÇMEK ANNELER GÜNÜNDE KADINLAR 14 MAYIS SEÇİMLERİNİ BU MAKALE ÜZERİNDEN OKUMAK KİTAP OKUMA DA ÖNCELİKLERİMİZ RAMAZAN’DA SUDAN VE İSRAİL AYŞE BÖHÜRLER VE MAHMUT ARIKAN KUDÜS ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR DÜNYA TUTSAKTIR AŞKIN VAKTİ SAHUR TERAVİH GECELERİ TAÇALNDIRIR RAMAZAN ÜZERİNE BİR KİTAP İÇTİMA VAKTİDİR RAMAZAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADINLAR RAMAZAN AYINA GİRİŞ BELGESİ ARAPLAR DİYANET VE AFET YÖNETİMİ İMANİ BİR EYLEM ENSAR OLMAK CAMİİ GÜNLÜĞÜ MEHCUR KİTAP KUR’AN’I KERİM FİLİSTİN VE HEDEF KÜÇÜLTMEK MEKKE VE FETİH NOTLARI VE YILBAŞI MİLİTARİST SİBER SEKÜLER SALDIRI KUDÜS’Ü BÜNYAMİN’CE SEVMEK ÇOCUK İSTİSMARI VE DİN GENÇLİK VE AİLE ÇALIŞTAYI KEDER KADER Mİ? EĞİTİM VE İNSAN İNŞASI EĞİTİME BESMELE İLE BAŞLAMAK PERİNÇEK VE KUTSALLAR NEDEN ŞİMDİ GÜLŞEN MARKA DEĞERİNDE NAMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN BAŞÖRTÜSÜ