Kayseri Ekspres Haber
HV
16 NİSAN Salı 17:18
Advert Advert

7 EYLÜL...

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 03-09-2023 21:00

 

Güzel insanları seviyorum ben ince düşünen, kırmaktan imtina eden, gönül almayı bilen saygı duyan ve  sevgisini gösterebilen.

Merhameti iliklerine kadar işleyebilen, kalbinin her köşesinde her insana sevgi, saygı besleyebilen, bir çiçeğe basmaya kıyamayan ve bir hayvana sevgisini gösterebilen...

İlkbaharı yazı, sonbaharı kışı mevsimleri sevebilen!

Yaşlısını, gencini, çoluğunu, çocuğunu, büyüğünü, küçüğünü kısacası insanı sevebilen. 

Hasetten, fesattan, kıskançlıktan, riyadan, yalandan, tuzaktan, hainlikten uzak olan her başarıyı kendi sevinciği gibi paylaşabilen. 

Arkadaşının, dostunun başarısı ile gurur duyabilen.

Her sıkıntısında yanında olabilen, mutluluğunu paylaşabilen.

Bir başkasının acısına yürekten üzülebilen.

Nezaketle düşünüp, değer verdiğini gösterebilen, önemsediğini hissettirebilen.

Düştüğünde kaldırabilmek için el uzatabilen, üzüntünde yanında olabilen ve mutluluğun da seninle sevinebilen.

Çocukla çocuk, büyükle büyük olmayı başarabilen, zengin ve fakir'i ayırt etmeden her insanı kucaklayabilen, bana değmeyen yılan bin yaşasın değil, yılanın başını ezebilen.

Yağmuru, karı, güneşi, soğuğu, sıcağı, arkadaşı ve  dostu çıkarsızca sevebilen.

Menfaati ön planda olmayan, sadece insana değer veren ve seni sen olduğu için sevebilen insanları seviyorum.

Kısacası ben yaratandan ötürü yaratılan her canlıyı sevebiliyorum peki ya sen?

****

Her mevsimin ayrı güzelliği olduğu gibi, her yaşında ayrı güzelliği var deriz ama, sadece lafta deriz bu güzelliği, ne hikmetse hiçbirimiz yaşlanmayı istemeyiz değil mi?

Gözlerimiz görürken yavaş yavaş görmez olacak, kulağımız duyarken işitme kaybı yaşayacağız, simsiyah saçlarımıza yavaş yavaş aklar düşecek, velimiz bükülecek,  yürüyüşümüz değişecek, belki de dilimizde duracak, bize kızım, oğlum, kardeşim vesaire denilirken, artık teyze, amca, dayı,hala demeye başlayacaklar. Yaşlılık kapımızı gelip böyle tık tık vurduğu zaman artık ömrümüzün yavaş yavaş kış mevsimine doğru ilerlediğine şahitlik edeceğiz. Allah hayırlı imanlı ömürler ve ölümler nasip etsin.

İnsanın çocukluğu bebekliği ilkbahar gibidir. Gençliği yaz mevsimi, deli dolu cıvıl cıvıl halleri, orta yaş sonbahar mevsimi, yani tıpkı Eylül gibi Eylül artık sonbaharın habercisi ve kışa adım adım yaklaştığımız, yaşlılık gelip kapıyı çaldığında kış mevsimi bizim hayatımıza oturmuş olacak.  Her ne kadar hiçbirimiz yaşlanmayı istemesek de bu gerçekle hepimiz yüzleşeceğiz günü gelince...

Eylül ayı benim en sevdiğim aylardan bir tanesidir. Bir nisan'ı, bir de eylül'ü çok severim aylardan! Nisan bahar'ın habercisi, Eylül ise sonbaharın habercisi, en sevdiğim iki mevsimden biri Eylül! 

Belki de içinde doğduğum ay olduğu için bu kadar çok seviyorum Eylül 'ü... Ve ben 7 Eylül'de Allah nasip ederse, bir yaşıma daha gireceğim. Efendim ömür sayfamdan bir yılı daha çevirmek üzere hazırlandığım şu günlerde, dilerim yeni yaşım bana ve benimle birlikte 7 Eylül'de doğan herkese hayırlar, güzellikler getirir. Allah yüreğimizden sevgimizi, saygımızı, merhametimizi hiçbir zaman eksik etmesin, her zaman insanları sevmeyi, onlara yardımcı olmayı, onlara el uzatmayı ve bir yaraya merhem olmayı hepimize nasip etsin.  Saygıyla....

YORUMLAR