Kayseri Ekspres Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 18:34
Advert Advert

SENİN İLACIN SENDE!

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 06-10-2023 14:22

 

Psikolojide ilk ve en önemli kural, karşı tarafa ne söylemek istediğini ister bir kağıda yazıp yırtıp, yakıp  kurtul,  istersen gidip yüzüne söyle, istersen bizzat arayarak içinden geçenleri ve düşüncelerini ona anlat! Söyleyemediğin ve içine attığın şeylerin belirli bir süre sonra, patlaması daha şiddetli olur.

Hiç bir yerde görünme, ne mutlu, ne üzgün,ne sağlıklı, ne de hasta olduğunu bilmesin. Bırak seni merak etsin, senin için kaygılansın, sana değer vermeyen adamın seni görmeye hakkı da olmasın. Sosyal medya hesaplarından sil, profilini bile göremesin. 

Her şeyi buzdolabına koyup 3 ay bekle,  hiç bir şey düşünme ve yapma! 3 ay sonra ne istersen onu yap. Kesin bir karar ver ve bunu uygula! Senin bütün meselen iyileşmek istemek! Fakat iyileştirmesini beklediğin kişi ne yapıyor? Kadrini kıymetini biliyor mu? Vicdanı,merhameti var mı?

Belki de yanlış yoldasın, kendi kendini çok düşürüyorsun ve işin içinden çıkamıyorsun böyle olmuş olabilir mi? Ne zaman ki kendini değerli görmeye başladın o zaman iyileşeceksin!

Bataklıkta gezmeye devam edersen, hem kötü korkarsın, hem de ayağına çamur bulaşır... Bataklıktan çık!

Seni iyileştirmesini istediğin kişi sana değer veriyorsa, buna çabalar. Belkide iyileştir dediğin kişi yanlış kişidir, senin feryadını duymak istemeyen, çektiğin acıyı görmek istemeyenden, seni iyileştirmesini istemen mantıksız değil mi?

İyilik kavramının ne demek olduğunu bilmeyen kişi, sana iyilik yapamaz! İyilik yapmasını istediğin kişi bunu yapacak kapasitede mi? Çabası var mı? Sana ne kadar değer veriyor? Seni başkalarından üstün mü tutuyor? Sen üzüleceksin diye ödümü kopuyor? Yoksa üzmek için çabamı sarf ediyor? Yerden yere mi vuruyor? Senin onun yanındaki yada gözündeki değerin nedir? Zaten sen üzülme diye üzerine titreyen kişi, seni seven ve sayandır.

Sen hiç zehir içerek iyileşmeyi bekleyen birini gördün mü? Zehir içerek insan yaşamaz, her geçen gün ölüme biraz daha yaklaşır, bunu yapma! Bu zehiri içmeyi bıraktığın anda, iyileşeceksin. Sen izin vermediğin sürece seni kimse üzemez, sen yaratılmış tüm canlıların en üstünü olarak yaratıldın, kimsenin seni değersizmişsin gibi hissettirmesine izin verme! Baktın öyle yapan biri yada birileri var hemen o ortamdan uzaklaş! Senden bir tane olduğunu karşı tarafa hissettir.

Sen kendini altın olarak düşün, yere düşmüş çamura bulanmış olsan da, alıp silip temizlendikten sonra, senin değerin yine aynıdır. Altın yere düşme ile pul olmaz. 

Kalp gözü kapalı insan, sende ki güzelliği ve özelliği göremez. Kalbi katılaşmış insan, senin değerini bilemez. Ona değer vermeyi bıraktığın anda iyileşeceksin. Gözünde dev gibi yaptığın kişinin, aslında ne kadar küçük olduğunu gördüğün anda, iyileşeceksin! Bırak seni kaybettiği için o üzülsün, sen neden onun için kendini helak ediyorsun ki! İnsanın kendi kendine yaptığını bilmem kaç kişi bir araya gelse yapamaz. 

Sevgi içten gelmeden zorlayarak yaptırılacak bir duygu değildir. Sevmek,  içten gelen bir duygudur. Seni sevmeyen yada sevgine layık olmayan insanlara yol vermediğin sürece iyileşemezsin.

Ne zaman ki vazgeçtiğini gösterdin, işte o zaman iyileşeceksin. Unutma! Senin ilacın sende!  (Alıntı)

YORUMLAR