Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 11:17
Advert Advert Advert

ÖLÜM GÜZEL ŞEY...

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 06-12-2023 10:29

 

Ölüm sana yakışmadı deriz ya! 

Ölüm kime yakışır ki? 

Soğuktur yüzü, ürpertir, daraltır ama kaçışı yoktur.

Uzakta değildir de! Kaş ile göz arasındaki mesafeden yanımızda bizimle gezer. 

Her insan ölecek yaştadır. Yani ölümün genci yaşlısı, hastası sağlıklısı da olmaz.

Ölüm yakışsa da, yakışmasa da bir gün herkesin kapısını çalacak bir misafirdir.

Neyin var, neyin yoksa hepsini ardında bırakıp gideceğin sonsuz bir ahiret yolculuğudur. İşte esas hayat o zaman başlar. Ölüm yok oluş değil, inananlar için yeniden doğuştur. 

Mühim olan sen gidince nasıl anıldığın yada anılacağındır. 

Aman öldü de dünya bir pislikten arındı mı denilecek? Yoksa çok iyi insandı Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun mu, denilecek?

Hangisi için çabamız var ise o şekilde anılacağız, fanı âlemden,baki aleme yolculuğumuzda! 

Hepsinden önemlisi bizi yaratan bize ne diyecek, onun rızasına uygun yaşaya bildik mi? Onun emir ve yasaklarına uyabildik mi? Haramdan., yalandan,zinadan, günahlardan uzak durabildik mi? Ahirete hazırlık yaptık mı?

Geçtiğimiz günlerde üniversite vize sınavlarım vardı, öyle yoğun bir tempoda ders çalıştım ki anlatamam, deyim yerinde ise gecem gündüzüm birbirine karıştı, neydi amacım sınavlardan yüksek not alıp okulu geçebilmek! 

Peki, bu güzel bir çabam var "kaderin, gayrete aşık olduğunu biliyorum" amenna! Dünyevi bir sınav için böyle deli gibi gözümü kırpmadan günlerce ders çalışıp, stres yapıp çabaladığım sınavların sonuçları ne olur bilemiyorum ama en azından bir çabam olduğunu çok iyi biliyorum.

Şimdi gelelim ahiret sınavı hazırlıklarına, dünyevi hazırlıklarımızı bu denli itina ile yaparken, ahiret sınavı için ne yapıyorsun diye kendi kendime sormadan edemedim. Bir saniye sonrasının garantisi olmayan bir hayat yaşarken, ahiret hiç aklımıza gelmiyordu değil mi? Düşünsene bir varsın, bir yok olacaksın... Hayat bu kadar işte, göz açıp kapayana kadar. Hırsa kapılmaya, can yakmaya, oyunlar oynamaya, tuzaklar kurmayada değmez bu hayat! 

Bu dünya yalandı ve yalanları ile gözümüzü boyayan, sadece bir müddet misafir olup, oyalanıp, ardından çekip gideceğimiz. Mühim olan ahiret hayatımızdı, onun için çabalamaktı esas olan. Allah ahiret sınavımızı kolaylaştırsın ve bizi bir an evvel uyuduğumuz bu gaflet uykusundan uyandırsın! Saygıyla...

Günün sözü; 

Ölüm güzel şey budur perde ardından haber, hiç güzel olmasaydı, ölürmüydü? Peygamber! N.F.K

YORUMLAR