Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 07:24
Advert Advert Advert

FİLİSTİN TOPRAKLARINDA İSRAİL ADI

F. Yılmaz Altınöz
F. Yılmaz Altınöz
Giriş Tarihi : 23-07-2023 14:39

 

Filistin haritasında İsrail adının yer alması anlaşılır bir şey değil! Filistin’de yaşayan halklardan bahsedilecekse Yahudi topluluklarından söz edilebilir. Varlıkları söylenebilir. 100 yıl önce Kudüs ve Filistin’de Yahudi nüfus yoğunluk yazılabilir. Filistin’deki başta Arap olmak üzere diğer halklara nazaran azınlıkta oldukları yazılır çizilir. Tüm bunlar anlaşılır şeylerdir. İslam hukukunda ve Osmanlı medeniyet anlayışında; var olan şeyler yok sayılmaz. Her şey olduğu gibi kabul edilir. Ve hakları korunur. Asla zulmedilmez ve soykırım uygulanmaz. Şimdi Filistin topraklarında işgalci Yahudilerin yaptığı gibi değil. Aslında Filistin’deki Yahudi işgalci güleri tam bir Apartheid/ırkçı ve faşist bir imha/yok ediş hareketi uyguluyor. Tehcir/sürgün ve soykırım.

Aslında gündemimde makale olarak Yahudilerden bahsetmeyecektim. Ancak geçen hafta HAK-İŞ Konfederasyonunun “Filistin ve Kudüs Sendikal Dayanışma Komitesi” tarafından düzenlenen, Filistin dostluk grubu ile gerçekleştirdiği bir etkinliğe izleyici olarak katıldım. Orada her programda olduğu gibi 3 adet Filistin haritası gösterdiler. 1946 yılına ait haritada Filistin topraklarının tamamı yeşil renkli ve Filistin’e ait olduğu gösteriliyor. 1967 yılı gösterilen haritada ise Filistin topraklarının 3/2’si sarı renkte İsrail adı ile 3/1’i yeşil Filistin toprakları olarak yer alıyor. 2017 yılı haritasında ise her taraf sarı renkli İsrail ve yeşil renkler yani Filistin olarak gösterilen renkler, kibrit kutusunu andırır bir şekilde yer alıyor. 

Daha önce Kudüs ve Filistin bilincinin yaygınlaşması için kronolojik tablo hazırlayan bir dernek tarafından; o tablo üzerinde İsrail Devleti diye bir tanım vardı. Onlara da söylemiştim bu yanlışlığı. Ve bir ithalat ve ihracat fabrikasını ziyaretimde bekleme salonunda beklerken duvarda asılı bir dünya haritasına gözüm ilişmişti.  Haritada Filistin toprakları İsrail olarak gösteriliyordu. Filistin’in adı da yoktu kendisi de yoktu. Yok sayılmıştı.

Şimdi Filistin’in özgürlüğünü savunanların kafasında Yahudi işgali; İsrail veya İsrail devleti diye yer bulmuş kabul edilmişse; bu hal üstü örtülü bir şekilde İsrail diye bir devlete izin verilmiş ve kabul edilmiş demektir. Bu zihinlerin işgali demektir. Küresel Siyonist Yahudi/İngiliz güçleri ve medyasının başarısıdır; Filistin’in özgürlüğü pratiğe inmeden bitişi anlamınadır. Ders kitaplarında, siyasi haritalarında ve her tür günlük söylemlerinde; Filistin Topraklarından İsrail diye söz eden bir toplum Kudüs ve Filistin’in özgürlük mücadelesinden bahsetmesi ne kadar sağlıklı olabilir ki! Bu hal Yahudi topluluğunun devlet hakkı olduğunu ve devlet olduğunu kabul etmektir. Peşinen İsrail varlığını kabul edenlerin ve haritalar üzerinde İsrail/İsrail devleti diye tanımlayanların öncelikle kafa, kalp ve ruhlarını özgürleştirmeleri gerekmektedir. 

O halde Filistin haritasında sarı renkli bölümler; “İşgal altındaki Filistin toprakları” diye gösterilmelidir. Asla! İsrail adı geçmemelidir.

Amerika’ya karşı olanların Malbora sigara içmesi ve Cola tüketmesi gibi! Kahrolsun Amerika…


 

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI FİLİSTİN MESELESİ ÇADIRDA BİLE İSLAMCILAR VE EKSEN KAYMASI MELİKGAZİ VİZYONER BELEDİYE KADINLAR 8 MART RÖNESANS II GAZZE İSLAM ŞERİATI 14 ŞUBAT SEVGİLİ AKREDİTE İMAN ÜÇ AYLARI KARŞILAMA PROGRAMI VE TALAS BELEDİYESİ REGAİP GECESİ BİDAT SA! HER GÜN YILBAŞI FİLİSTİN HİTLER VE SİYONİST YAHUDİLER TEMAYÜL YOKLAMALARI VE STK’LAR SEYYİD BURHANEDDİN VE ERCİYES BULVARI WE WİLL JUDGE YOU NETANYAHU SENİ YARGILAYACAĞIZ NETANYAHU MUASIR MEDENİYET SINIFTA KALDI SÖYLEV VE MİTİNG ALANLARI FİLİSTİN’E YÜRÜYÜŞ FİLİSTİN’DE KATİLLER VAR FİLİSTİN’DE DAVUT VE CALUT SANATCI VEYA KONSERLER ADINA AİLEYİ YOK ETMEK SİYASET EZİP GEÇER PARAŞÜT ALANI KUR’AN ZİYAFETİ KUR’AN SEÇMELİ DERS Mİ? OLAMAZ BEKLENEN MELİKGAZİ KİTAP VE SANSÜR ERCİYES PLAJ VOLEYBOLU HAYATI YAVAŞLATMAK VE SİVİL TOPLUM PROF. DR. ALİ ERBAŞ VE CUMA NAMAZI AK PARTİ VE İSLAMİ SÖYLEM 1445 YIL SONRA HİCRET 15 TEMMUZ VE DARBELERİN ANATOMİSİ KURBANI KONUŞMAK DOĞU TÜRKİSTAN VE FİLİSTİN MİMARSİNAN KAYABAŞI CAMİİ LGBT TUVALET BİLİNÇ VE 28 MAYIS BENİM SEÇİMİM SEÇMEK ANNELER GÜNÜNDE KADINLAR 14 MAYIS SEÇİMLERİNİ BU MAKALE ÜZERİNDEN OKUMAK KİTAP OKUMA DA ÖNCELİKLERİMİZ RAMAZAN’DA SUDAN VE İSRAİL AYŞE BÖHÜRLER VE MAHMUT ARIKAN KUDÜS ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR DÜNYA TUTSAKTIR AŞKIN VAKTİ SAHUR TERAVİH GECELERİ TAÇALNDIRIR RAMAZAN ÜZERİNE BİR KİTAP İÇTİMA VAKTİDİR RAMAZAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE KADINLAR RAMAZAN AYINA GİRİŞ BELGESİ ARAPLAR DİYANET VE AFET YÖNETİMİ İMANİ BİR EYLEM ENSAR OLMAK CAMİİ GÜNLÜĞÜ MEHCUR KİTAP KUR’AN’I KERİM FİLİSTİN VE HEDEF KÜÇÜLTMEK MEKKE VE FETİH NOTLARI VE YILBAŞI MİLİTARİST SİBER SEKÜLER SALDIRI KUDÜS’Ü BÜNYAMİN’CE SEVMEK ÇOCUK İSTİSMARI VE DİN GENÇLİK VE AİLE ÇALIŞTAYI KEDER KADER Mİ? EĞİTİM VE İNSAN İNŞASI EĞİTİME BESMELE İLE BAŞLAMAK PERİNÇEK VE KUTSALLAR NEDEN ŞİMDİ GÜLŞEN MARKA DEĞERİNDE NAMAZ PSİKOLOJİK DANIŞMAN BAŞÖRTÜSÜ