Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 01:46
Advert Advert Advert

ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…!

Ahmet ŞAN
Ahmet ŞAN
Giriş Tarihi : 24-10-2023 10:56


Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kayseri’ye geldi… Kayseri’ye son derece hakim olan Erbakan’a bazı bilgileri yanlı ve yanlış vermeleri ise dikkat çekti. Son derece mütevazi bir yapısı olan Erbakan’ın zekiliği ve olaya hakimliği bazı sorunları çözmede etkili oldu.
Öncelikle ‘Cenahı’ kelimesini kullandım. Cenahı: savaşta veya zor şartlarda yanınızdaki kişi veya kişiler için kullanılan bir cümle… Seçimde sonuçta bir savaş değil mi!
Yani yanınızdaki arkadaşınız, meslektaşınız veya siyasetçi iseniz siyasetçiniz sizin Cenahı’nız oluyor.
Yahu tüm cahil ettin sende bizi demeyin…! Lütfen sizler çok değerlisiniz…! 
Bazen araştırmak yerine telefonla arayıp bunun ne olduğunu soruyorlar. 
‘Bende yorulmayım’ diye yazdım birazda ayrıntıları…

Neyse gelelim Fatih Erbakan’ın Kayseri ziyaretine…!
“Bence güzel geçti. Verimli bir ziyaret oldu”
Ama bazı eksiklikler sanki eleştiri nedeni gibi...
Mesela Sayın Erbakan’ın Kayseri’deki medya kuruluşlarıyla ilgili fikirlerini açıklarken sadece bir sosyal medya kuruluşundan bahsetmesi biraz tuhaf kaçtı.
Biz, bu sosyal medya kuruluşuna karşı değiliz, onlarda bizim arkadaşlarımız ancak Kayseri’de güçlü bir medya var.
Güçlü bir yapının içerisinden bir tanesini söylerseniz bence hata edersiniz. Zaten bu durum karşısında da Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, hemen düzeltmeye gitti ve konu kapandı.
Onun için diyorum “ Cenahı” önemli diye…
Sayın Erbakan, Kayseri’nin ekonomi, sosyal yaşamı ve bir çok konuya A”dan Z’ye hakim iken bir “Pat” söz ettirilmesi biraz tuhaf oldu.
Erbakan’ın Kayseri’de gördüğü en büyük sorun… Yapılaşma ve bir türlü gelemeyen Hızlı Tren ile Otoban oldu.
Son derece haklı…!
Hızlı Tren ve Otoban olmaması, Kayseri’nin başta sanayisini, insan yaşantısını ve sosyal hayati olumsuz yönde etkiliyor. Kayseri bu nedenle de istenilen ve beklenilen gibi büyüyemiyor…!
Birde havaalanı dedi ama havaalanı yapılıyor, zannediyorum o konuda da şahsına biraz eksik bilgi verilmiş…!
Sayın Erbakan’a kritik bir soru yönelttim…
“ Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şahsınıza müthiş bir ilgi ve alaka vardı ancak son anda ittifak yaptınız. Belediye seçimlerinde de son anda ittifak var mı, olabilirmi? ” diye…
Erbakan bu soruya birazda memnun oldu.
Sanki bekliyordu!
Benden böyle bir soru geleceğini…
Bu soru üzerine yaklaşık 10 dakika konuşan Sayın Erbakan son derece mütevazi bir şekilde kısacası şu cevabı verdi:
“ Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Beka sorunu vardı. Şimdi Beka sorunu yok. Ancak İstanbul ve Ankara’da ittifaka gideceğiz. Diğer illerde ittifak yok. Tek başımıza mücadeleye devam edeceğiz”
Gelinen noktada benim bir gazeteci olarak anladığım şey şu…!
Gün gün oyları yükselen bir trend yakalayan Yeniden Refah Partisi, bir toparlanma süreci içerisinde…
Aslında olgunlaşmamış, ama yavaş yavaş büyümeyi sağlıklı gören bir yapıya sahip…
Genel seçimler öncesi gaza basıp belki iktidara yürüyebilirdi, ancak vitesleri tek tek atmak istiyor Sayın Erbakan…
Güzel bir toplantı oldu, mütevazi ve aynı zamanda oldukça zeki bir Liderle basın toplantısı yapmak bizler içinde önemli deneyimler kazandırıyor.
Yolunuz açık olsun…
Yeniden Refah, yeni yönetim ve kadrosuyla iyi bir trend yakaladı. Bakalım yerel seçimlerde neler yaşayacağız, neler göreceğiz…!
Kalın Sağlıcakla…

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI ZAM YAPABİLEN RAHAT! Oy kaybı ve nedenleri BU KEZ CİDDİ! BAYRAMINIZ BAYRAM OLA! SEÇİM BİTTİ, SIRA SORUNLARDA! İNŞALLAH DERS ÇIKARIRSINIZ! SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN! KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!