Kayseri Ekspres Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 16:52
Advert Advert Advert

HAKLIYSAN!

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 25-08-2023 14:52

 

Ramazan Bayramı arefesinde sözde marka ve köklü bir firmadan çok yüksek bir mebla ödeyerek oğluma 1 adet siyah pantolon aldım.

Reklamı olmasın diye firma isminden dahi bahsetmek istemiyorum. Neyse bahse konu firmadan ilk defa alışveriş yaptığım için ürünü alırken tereddüt ettim. Tereddütümü fark eden satış temsilcisine, firmalarının ürünlerinin arkasında durup durmadığını özellikle sordum. Mağaza yetkilileri de bana aldığım ürünün 6 ay garantili olduğunu, herhangi bir sıkıntı olursa yardımcı olacaklarını söyleyerek bana ürünü sattılar.

Ürünü aldıktan hemen sonra oğlum pantolonu giydiğinde pantolon çamaşırını boyadı. Sonra 30 derecede, 600 devirde pantolonu yıkadım. Yıkadıktan sonra, siyah pantolonun arkası lacivert önü siyah olarak karşımıza çıktı! 

Ürünü aldığım AVM'deki sözde marka olan firmaya ürünün, çocuğun çamaşırını boyadığını ve pantolonda renk değişimi, kabarma olduğunu ifade ettim. Pantolonun önü siyah, arkası lacivetti, bu ürün ayıplı bunu firmanıza gönderin değişim talep ediyorum dedim. Mağaza müdürü ilgilendi, ürünü gönderdiler. 

Aradan 10 gün geçti beni telefon ile arayarak "ürünün firmadan geldiğini" söylediler. Sonucun ne olduğunu sorduğum da bana, "kullanıcı hatası " cevabını verince deliye döndüm. Ya sizin gibi koskoca bir firma nasıl böyle saçma bir kanıya varır dedim. Sanki oğlum şezlonga pantolonla yattı, güneşlendi de, kullanıcı hatası oldu. 

O sinirle hiç bakmadan ürünü aldım geldim. Oğlum pantolonu açtı, boyu kısa ve bir beden büyük bir pantolon ve bir erkek ismine ait inceleme ürünü büyük bir yanlışlık yapılarak bana teslim edilmişti. Şaşkınlık içinde kaldım. Ertesi gün mağazaya yeniden gittim ürün yanlış verilmiş, belki bizim sonuç farklıdır bakın dedim, baktılar, bizede aynı cevap verilmiş. Kullanıcı hatası! Firma ile alakalı şikayet var sitesine yaptığım şikayette gördüm ki, bu firmadan herkes aynı şekilde şikayetçi olmuş, firma da herkese aynı cevabı vermiş.

Ben kime yapılırsa yapılsın haksızlığa hiç gelemem. Ne kimsenin hakkını yer, kuruşuna tenezzül ederim, ne de kimseye hakkımı yediririm. Haklı olduğum davada hiç susmam, sonuna kadar yılmadan, bıkmadan mücadele ederim. Nitekim öyle de yaptım. Firmaya da bu işin peşini bırakmayacağımı,onları mahkemeye vereceğimi açık açık söyledim.

Hemen olayları tüm detayları ile doğruya doğru, eğriye eğri şeklinde net bir dille anlatan bir dilekçe yazdım. Dilekçeyi Talas Kaymakamlığı, Tüketici Hakem Heyetine vermeden önce tüketici haklarını koruma derneği "Başkanı Sayın Mahmut Şahin" ile bir istişare yaptım. Kendisi dilekçenin gayet, açık ve net bir şekilde ifade edildiğini,bu şekli ile kesinlikle kazanacağım bir dava olduğunu söyledi. 

Firmadan gelen cevabı, ürünün faturalarını, yazdığım dilekçeleri bir dosya haline getirip, tüketici hakem heyetine şikayette bulundum. Şikayet ettikten iki ay sonra bilirkişi incelemesi için bir yüksek tekstil mühendisi görevlendirilmiş. Beni aradı randevu verdi. Ürünü götürdüm, inceleme yapıldı, rapor yazıldı ve kararı beklemeye başladık.

Ve nihayetinde bugün itibariyle haklı olduğum davayı kazanmış olmanın gururu ile herkese örnek teşkil etmesi maksadı ile sizlerle bu konuyu detaylı bir şekilde paylaşmak istedim.

Lütfen haklı olduğunuz davalarda susmayın, sineye çekmeyin ve hakkınızı arayın. Adalet her konuda geçte olsa inanın tecelli ediyor.

Uzun zaman aldı dava süreci, yaklaşık 3 ay kadar sürdü ama, sonuçta pantolon için ödediğim meblanın tarafıma ödenmesine karar verildi. 

Sırada açmam gereken iki dava daha var şimdi onlar için de bir çalışma yapıyorum. Malum haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Ben hiç bir zaman şeytan olmadım, olmam da! Şahsıma karşı kim ne yapmışsa,bunun hesabını her platformda sorarım ve sormaya da devam edeceğim. Susmak yok, susunca karşısındaki insan kendini haklı sanıyor.

Diğer vereceğim mücadeleleri de sizlerle kazanınca detayları ile paylaşacağım.

Ben bu vesile ile tüketici hakem heyetinde bu dosya ile ilgilenen, haklı olduğumu ispatlayan, zaman harcayan ve emek veren tüm isimlere tek tek teşekkür ediyorum..

Bu şekilde bir davranış sergileyerek benim gibi alışveriş yapmayı seven bir müşteriyi kaçırdıkları için firma yetkilileri kendileri düşünsün. Şu saatten sonra kapısının önünden bile geçmeyi düşünemediğim gibi hiç bir yakınıma da oradan alışveriş yaptırmam. Ömür boyu müşteri memnuniyeti esas alan firmalardan yana alışveriş tercihimi yaparım. Saygıyla!

YORUMLAR