Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 01:02
Advert Advert Advert

BENDEN SÖYLEMESİ!

Selda Avcı
Selda Avcı
Giriş Tarihi : 12-09-2023 17:08

 

Ömür kime emanet edilir?

Diline değil de, gözlerindeki derdi görene emanet edilir. İyiyim dediğin halde, iyi olmadığını görene emanet edilir. Yalnız değilim dediğin halde, bağrına basana emanet edilir. Ömür seni kendi çıkarları için değil, seni sen olduğun için sevene emanet edilir. 

Değerinizi bilmeyen insanlar için boşa mücadele etmeyin diyor Can Yücel ve ekliyor, onları layık oldukları insanlara bırakın ve sakın arkanıza bakmayın...

Ne güzel özenle seçilmiş, bir o kadar da, naif bir anlatım şekli ile harmanlanmış cümleler değil mi?

Ömür size siz olduğunuz için değer verene emanet edilir, sizi kaale almayan, acınızı görmeyen , feryadınızı duymayana, çığlıklarınıza kulak tıkayana ömür emanet edilmez. 

Size değer veren, sevip sayan insan sizi üzmekten, kırmaktan imtina eder. Sizi incitmemek için çaba sarf eder. Değerinizi, kıymetinizi bilmeyen insanlara selam dahi vermeyin ki, kendilerini önemli hissetmesinler.

İnsanoğlu yaratılmış varlıkların en üstünü olarak yaratılmıştır. Kimsenin sizi değersiz hissettirmesine müsade etmeyin, sizden bir tane olduğunu her fırsatta ona hissettirin.

Kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıp, kaf dağından insanları izleme fırsatını onlara vermeyin!

Şunu da unutmayın! Bu hayatta her şeyin bir bitme zamanı ve olma zamanı vardır. Herşey zamanını bekler, zamanı gelmeden yaprak düşmez dalından! Zamanı gelince de bağlasanız durmaz zaten o yaprak dalında...

Güç dengesi değişkendir, bugün çok büyük yerlerde olanlar, yarın bir hiç olabilir. Adı ismi unutulabilir. Bugün bir hiç olanlarda zirvede ki yerini alabilir. Bu sebeple ne oldum değil, ne olacağım kaygısı güdülmelidir.

Kimse bulunduğu yerin ömürlük kendisine baki kalacağını düşünmesin ki, bu düşüncede olanlar en büyük yanılgıyı yaşamaya mahkum olurlar. Her şeyde ben bilirim, benim, benden sorulur, benim sözüm geçer vs şeklinde ben ben ben diyenler benlik duygusuna kapılmıştır ve kibir onu kıskıvrak ele geçirmiştir. Kibir en büyük hastalıktır, ona kapılan kendini kaybeder. Veren Allah'ın anında almaya da gücü yeter, bunun bilincine varamayan insanlar benlik duygusu içinde kaybolup giderler. 

Ne güzel diyor Farabi; Allah seni yükselttikçe, sen gönlünü alçalt diye... Ne olursanız olun ama sakın ha ne oldum delisi,makam ve zafer sarhoşu olmayın. Bu durumlar gerçekten çok tehlikelidir. Allah muhafaza ama, yüksekten düşmek, alçaktan düşmekten çok daha acı verir insana benden söylemesi... Saygıyla!

YORUMLAR