https://www.kayseriekspreshaber.com/files/uploads/user/230a11d4f53fa5ecb16c69d668eb8456-e90aab1c1f772a72185a.jpg
Ahmet ŞAN

SORUMLULUKTAN KAÇMAYIN!

10-09-2023 11:22

 

 

Son dönemlerde özellikle gençlerde sorumluluktan kaçma ve şahsi ihtiyaçları dışında hiçbir şeye önem vermeme durumu ortaya çıktı. Topluma girerken Selam vermeyi bile zül sayan bir toplum oluşmaya başladı. Eleştirim şu! Herkes bireysel yaşamaya ve paraya bağlı bir hayat idame ettirmeye başladı. Bu bizim için en büyük Tehlike…

İnsan doğar, büyür, bir süre sonra kendisi için değil ailesi, toplumu, dini dinayeti, inancı ve en önemlisi vatanı için yaşamaya başlar…

Aurası açıldıkça zenginleşen birey, tam bir toplumun köşe taşı olur ve herkesin sevdiği, saydığı insan haline gelir….

Ülkemizde ve bu topraklarda bu durum asırlardır böyledir. İslamda bunu emreder!

Özellikle 2010 yılından bu tarafa toplumda bir dezenformasyon oluştu. Dünyada yaşanan ekonomik savaşın etkileri, biz Türk İslam toplumunuda maalesef parasal değerlere önem veren, ( amiyane tabirle güya İşini Bilen) bir birey haline getirdi.

10 yıl içinde büyük ve kötü bir değişim yaşadık. Toplum artık sorumluluktan kaçan, kendi başına yiyip için, cebine parayı koyunca “ Büyük bir oh çeken” kişilerden oluşmaya başladı.

Buna acil bir önlem alınmalı..!

Nasıl mı…? Bu büyük çöküntü Yeniden değerlerine saygı duyan, inançlı insanların , doğru ve adam gibi insanların desteklenmesiyle oluşacak.

Önceden mahallede bir tek kötü insan olurdu, onu da parmakla gösterirlerdi.. Ve hiç kimsede o kötü insanla muhatap olmazdı….

Yeniden iyi insanlara destek olmalıyız… İyileri yaşatmak için çalışmalıyız…İyileri destekledikçe sorumluluk alan Vatanına, Devletine ve Milletine faydalı insanlar oluşturmalıyız…

Dolayısıyla toplum olarak üzerimizdeki vebalin gereğini yapmalıyız. Kim iyi insan ona destek olmalı ve sorumluluktan kaçmamalıyız.

Bu ülkenin ve  başta toplumun kurtuluşunun nedenin altında bu gibi durumların yattığını düşünüyorum…

Kalın Sağlıcakla…

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI SEÇİMDE İKİ ÖNEMLİ FAKTÖR! ORUÇ BİZİ TUTMALI! SEÇİMLER YEREL, PROJELER GENEL… TUT BENİ ORUÇ! VİCDAN VE MUHASEBE! HANGİSİ DOĞRU! SORUN MUHALEFETTE! MADENLER DAHA ETKİN ELE ALINMALI! ESNAFTA 40, MARKETTE 120 LİRA… SEÇİM ŞİMDİ BAŞLADI! 31 MART’TA NE OLACAK? VEREYİMMİ, VERMEYİMMİ ARASI! AMERİKA’NIN DEDİĞİ OLDU ABANDONE OLDUK! SİYASET İLE VATANDAŞ… BAŞARININ SIRRI! BÜYÜKKILIÇ VE ADAYLIK SÜRECİ! EMEKLİ ve ENFLASYON! BEN KARIŞMAM! 10 OCAK VE BİZ! BÜYÜKKILIÇ AĞIR BASIYOR! AK PARTİ KAYSERİ'Yİ NEDEN AÇIKLAMADI? MESAFE YAKIN, ÖDÜL BÜYÜKSE! YENİ YIL VE YENİ BİR DÜŞÜNCE! YENİ YILA DUA İLE GİRİN! MESELE BAKIŞ AÇISINDA! BİTSİN BU ZULÜM, SÖNSÜN BU ATEŞ… BİR PARTİ VE BAŞKANIN ÇÖKÜŞÜ! DURDURUN BU KÖPEK ZULMÜNÜ! HEM EMEKLİ HEMDE TÜKETİCİ SEVİNMELİ! İLKLER VE VALİ ÇİÇEK… ESAS SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR! CEZAYI GEÇTİK, YA HARAM DEĞİL Mİ? CEZALAR 10 KAT ARTACAK! İŞSİZ İŞ ARIYOR, İŞVEREN İŞÇİ BULAMIYOR! KILIÇDAROĞLU’NDAN SONRA SIRA AKŞENER DE Mİ…? ÖĞRETMEN VE VEBAL! GAZETİCİYİM DEMEKLE OLUNMUYOR! BU BİR BULUŞ DEĞİL DEVRİM! CEHALETLE MÜCADELE SAVAŞTAN ÖNEMLİ! TEŞVİKLER YENİ SORUNLAR OLUŞTURUYOR…! DÜNYA’NIN KÜRESEL DİNİ İNSANLIKTIR! MİLLET BAHÇESİ GÜZEL OLMUŞ AMA…! FAHİŞ FİYAT ENGELLENMELİ! İNSANLAR KENDİ TOPRAKLARINDA NASIL MÜLTECİ OLURLAR? HAK VE BATIL'IN MÜCADELESİ! CHP’DE “ÖZEL” DEĞİŞİM! ERCİYES ANADOLU HOLDİNG VE İŞSİZLİK! BU NEYİN SAVAŞI! KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ VE MİLLET…! CUMHURİYET, 100 NCÜ YIL VE BİZE ANLATTIKLARI… ERBAKAN VE KAYSERİ CENAHI…! GAZZE EVRENSELLEŞTİ! YENİDEN REFAH YENİ BAŞKAN! AMERİKA, BÖLGE HALKININ GÖZÜNDEN DÜŞTÜ DÜNYA YASAKLADI, İSRAİL TANIMADI: FOSFOR BOMBASI ELİTAŞ'IN YENİ GÖREVİ BAŞKANI RAHATLATTI BETON ÇAĞI BİTİYOR… KÖPEK SALDIRILARI VE ZAMLAR NEDEN DURDURULAMIYOR! ULAŞIMA ZAM ÜZDÜ.... KONYA'DA OLMAZKEN, KAYSERİ'DE NEDEN ZAM YAPILDI!