Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 14:00
Advert Advert Advert

FETİH RUHUNU KUŞANMANIN DERDİNDEYİZ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-12-2023 11:02
FETİH RUHUNU KUŞANMANIN DERDİNDEYİZ

FETİH RUHUNU KUŞANMANIN DERDİNDEYİZ

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şubesi “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” düzenleyecek. 31 Aralık’ta gerçekleşecek programda yazar Muzaffer Aktürk konuşmacı olacak.

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin, “İslam ülkelerinde ve mazlum coğrafyalarda emperyalizm eliyle meydana gelen problemler ve gözyaşları hala devam etmektedir. İslam coğrafyalarına yönelik yapılan saldırıların tahammül düzeyi aşılmış ve dayanılmaz bir noktaya ulaşmıştır. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa 1948 yılından beri Siyonist İsrail tarafından işgal altındadır. Hepinizin takip ettiği üzere Aksa Tufanı ile başlayan süreçte artık zulüm ve katliamlar giderek şiddetini devam ettirmektedir. Yemen’de, Libya’da, İran’da, Irak’ta, Keşmir’de sular durulmuş değildir. Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik baskılar gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Nijerya’dan Somali’ye Müslümanların yaşadığı birçok Afrika ülkesinde çatışmalar nedeniyle kırsal alanlar boşaltılmakta, yüz binlerce insan toplama kamplarında yaşam mücadelesi vermektedir. Son 4 ayda Siyonist İsrail, savaş ve insanlık hukukunun bütün kurallarını hiçe sayarak 20.000’nin üzerinde çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere yaşamını yitirdiği katliam ve zulümler dünyanın gözü önünde sergilenmekte ve başta İslam ülke yöneticileri olmak üzere bütün dünya bunu seyretmektedir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu gece hem bu zulüm ve katliamlara karşı sesimizi duyurarak mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu duyurmak hem de tüm dünyada kamuoyu oluşturmak amacıyla her yıl 31 Aralık gecesinde tüm Türkiye’de, yüzlerce noktada gerçekleştirmiş olduğumuz “Mekke’nin Fethi” programlarımızı bu yıl “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” adı altında gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

Yusuf Şahin, “Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam ordularınca Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri-miladi yıl dönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir.  Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih; insanın, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil; bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir. Fetih ruhunu ve hissiyatını birlikte yaşayabilmek ve manasını idrak edebilmek amacıyla 31 Aralık 2023 Pazar günü ülke genelinde gerçekleştireceğimiz programlarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

AdminAdmin

YORUMLAR