ÖZHASEKİ, “PKK’NIN SİYASİ UZANTISI HDP’YE BAKANLIK VERME GİRİŞİMİNDE BULUNANLARA MİLLETİMİZ MÜSAADE ETMEYECEKTİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TVNET canlı yayınına katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. CHP’nin ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ sözlerini değerlendiren Özhaseki, “Eskiden beri gizli saklı yapılan anlaşmalar artık günyüzüne çıkmaya başladı. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye Bakanlık verme girişiminde bulunanlara milletimiz müsaade etmeyecektir” dedi.

SİYASET - 08-09-2022 14:16

ÖZHASEKİ, “PKK’NIN SİYASİ UZANTISI HDP’YE BAKANLIK VERME GİRİŞİMİNDE BULUNANLARA MİLLETİMİZ MÜSAADE ETMEYECEKTİR

“TAKKE DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, TVNET canlı yayınında gündemi değerlendirdi. CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in ‘HDP’ye bakanlık verebiliriz’ sözlerini sert bir dille eleştiren Özhaseki, “Milletimiz onlara bu fırsatı vermeyecektir” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP ile HDP’nin eskiden beri kendi aralarında yapılan bir pazarlık, görüşmeler ve anlaşmalar var. Ancak PKK’nın siyasi uzantısı olarak HDP gözüktüğü için, milletimiz de HDP’yi terörün bir partisi olarak gördüğü için; HDP ile resmi işbirliğinin gözükür bir şekilde HDP’yi ön planda tutmanın ittifaklarına büyük zarar vereceklerini düşündüler. Ve millete bunu kabul ettirebilmek adına bir sürü dolambaçlı yollar izleyerek, kendi aralarındaki anlaşmaları, sözleşmeleri, görüşmeleri biraz gizleyerek; vatandaşa bu işi göstermeden halledebilme cihetini tercih ettiklerini düşünüyorum. Bunu geçtiğimiz 2019 yılı seçimlerinde yaptıkları işbirliğinde gördük, devamında da süreç içerisinde HDP’lilerin durmadan ‘bizden utanıyor musunuz, size her yerde destekler verdik, bizi yok sayarak bir yere gidemezsiniz, bizi reddetmeyin ve gözümüze bakın. Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken bizim istemediğimiz adamı asla aday yapamazsınız’ gibi serzenişlerini ve tehditlerine her fırsatta şahit olduk. Bunun için de Kemal Bey’in söyledikleri ile zihin gerisinde düşündükleri birbirinden çok farklı. Millete aleni olarak terörün partisi ile birlikte olmanın ve CHP tabanına karşı bu konuyu rahat izah edememenin sıkıntısını çekiyor. Şimdi her şey açığa çıktı, adeta takke düştü, kel göründü, bu işin saklanacak tarafı kalmadı. Gerek Gürsel Tekin’in, gerek diğer CHP’lilerin söylediklerinin birer alıştırma operasyonu olduğunu düşünüyorum. Gerçek niyetlerinin ne olduğunu şimdi herkes görmeye başladı.”

Milletin, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile kurulacak bir tezgâha karşı çıkacağının altını çizen Özhaseki, “HDP’ye hangi Bakanlığı vereceksiniz? Milli Savunma Bakanlığını mı, İçişleri Bakanlığını mı vereceksiniz? Bunların sonucunda milletimizin karşısına nasıl bir manzara çıkacağını düşünebiliyor musunuz? Milletimiz buna asla razı olmaz.” ifadelerini kullandı.

“TÜRK MİLLETİNE 7’Lİ KOALİSYON VAAT EDİYORLAR”

Millet İttifakı’nın aday belirleme süreciyle ilgili düşüncelerini aktaran Özhaseki, bu oluşumun yaklaşık 2 yıldır bir arada olduğunu fakat ne aday belirlemede ne de ülkenin gelecek vizyonu için somut çalışmalarla ilgili tek kelime edemediklerinin altını çizdi. Millet İttifakı’nın 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkartacakları adayı dahi belirleyemediklerini vurgulayan Özhaseki, şunları söyledi: 

“Bu gayriresmi ittifakın üzerinde anlaştığı tek şey; Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı. Başka hiçbir konuda birleşemiyorlar. Masada nasıl oturacaklarına dahi aylar sonra karar veren bir cenahtan bahsediyoruz. Basın açıklamasını yapacakları salona hangi sırayla gireceklerini tartışıyorlar. Bu ittifakın Türkiye’nin problemleri karşısında hiçbir şey yapamayacakları ortada. Görüşleri aynı değil, birbirine hiç benzemezler. Siyasal, sosyal ve ekonomik olaylara bakışları aynı değil. Böyle olunca Cumhurbaşkanı adayı konusunda da anlaşamamalarını ben çok doğal karşılıyorum. Bu zamana kadar söyledikleri tek süslü söz; ‘güçlendirilmiş parlementer sistem’dir. Bunun açıklaması şu. ‘Biz Türk milletine 7’li koalisyon vaat ediyoruz” diyorlar. Bu ülkenin koalisyonlardan neler çektiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Keşke yemek menüsüne önem verdikleri kadar adaylarına önem verseler de hepimiz bunu öğrensek. Cumhurbaşkanlığı adaylığında ilk isim ortaya düştüğünde kavgalar başladı. Milletin önünde konuşamadan gizli kapılar ardında işlerini hallederek, siz bize güvenin imajı veriyorlar. Milletimizin bu numaralara karnı toktur.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CHP'Lİ GENÇ: “EKONOMİK SORUNLAR, İŞSİZLİK ŞİDDET SARMALINI VE SUÇ ORANLARINI KAYSERİMİZDE HER GEÇEN GÜN BÜYÜTÜYOR”

CHP'Lİ GENÇ: “EKONOMİK SORUNLAR, İŞSİZLİK ŞİDDET SARMALINI VE SUÇ ORANLARINI KAYSERİMİZDE HER GEÇEN GÜN BÜYÜTÜYOR”

11-03-2024 - SİYASET

CHP'Lİ GENÇ’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TASARRUF YANITI

CHP'Lİ GENÇ’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TASARRUF YANITI

17-07-2023 - SİYASET