"Kırk yıllık emeği ve 100 bin tl parası kül olan Mahmut amca yetkililerden yardım bekliyor"

SİYASET - 03-09-2022 17:58

 

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahut Kılınç İlçe Başkan Yardımcısı Murat Akarsu ile birlikte geçtiğimiz günlerde Kulpak mahallesinde evi yanan Mahmut ve Hanife Doğan çiftine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Evleri yandıktan sonra hiçbir yetkilinin ziyaret edip sıkıntılarını sormadığını ileten Doğan Çifti ayrıca 40 yıllık emeklerinin gözleri önünde yandığını ifade etti.

63 Yaşındaki Mahmut Doğan, "Gece çıkan yangın sonucu evimiz yandı, biz can havliyle kendimizi zar zor dışarı atabildik başkada birşey alamadık hepsi kül oldu. Komşularımız üzerimize giyecek birşeyler verdi, oğlumun evi vardı şimdide orada kalıyoruz. Benim az bir koyunum var onu satarsam zaten evi masraflarını karşılamaz ama satarsam da başka bir iş yapamam, benim çalışacak bir yerim yok. 
100 Bin tl param vardı evde, Hacca gitmek için ayırmıştım, Hac kurasının çıkmasını bekliyorduk ama o da evin içinde kaldı yandı kül oldu.
Yangın mutfak kısmından çıktı, içeriye duman çökmüş dumandan dolayıda eşim kapıyı şaşırdı çıkış yolunu bulamadı ben yardım ettim çıkardım dışarıya. Dışarıdan sadece baktık yandı ve hiçbir şeyimiz kalmadı. Burası bizim 40 yıllık emeğimizdi gitti, kül oldu.
Sizlerede teşekkür ettim Allah razı olsun bu şekilde gelip ciğerime bir bardak su döktünüz Allah razı olsun. Allahım düşmanıma bile böyle bir felaketi vermesin.
Biz şuan oğlumuzun evinde kalıyoruz ama her ne kadar oğlum olsada insan utanıyor çekiniyor. onlar her ne kadar bizi iyi davransalar de insanın kendi evi gibi değil utanarak çekinerek kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hanife Doğan; "Mutfaktan çıktı yangın, gece uyandığımızda içerisi hep dumandı, ben dış kapının yolunu bulamadım eşim beni dışarı çıkarttı. Durumumuz ortada hiçbir şeyimiz kalmadı, bu hale düştük. Yangından sadece canımız aldık çıktık başka bir şey yok. Dışarıda küle dönmesini seyrettim anca başka bişey yapamadım." dedi.

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç; "Geçtiğimiz günlerde Mahmut amcamızın evi yanmış gece geç saatlerde, kendi canlarını zor kurtarmışlar. Evden geriye hiçbir şey kalmadı, üzerindeki giysileride komşulardan emanet. Ev harabe duruma gelmiş önümüz kış kalacak yerleri yok, oğlunun yanında kalıyor. Yetkililerden biran önce Mahmut amcamızın sesini duymasını Mahmut amcamızın imdadına yetişmelerini ve gerekli yardımı yapmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CHP'Lİ GENÇ: “EKONOMİK SORUNLAR, İŞSİZLİK ŞİDDET SARMALINI VE SUÇ ORANLARINI KAYSERİMİZDE HER GEÇEN GÜN BÜYÜTÜYOR”

CHP'Lİ GENÇ: “EKONOMİK SORUNLAR, İŞSİZLİK ŞİDDET SARMALINI VE SUÇ ORANLARINI KAYSERİMİZDE HER GEÇEN GÜN BÜYÜTÜYOR”

11-03-2024 - SİYASET

CHP'Lİ GENÇ’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TASARRUF YANITI

CHP'Lİ GENÇ’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TASARRUF YANITI

17-07-2023 - SİYASET