Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 01:53
Advert Advert Advert

DEPREMZEDELERDEN KÖY EVLERİNE TAM NOT

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-12-2023 13:27   Güncelleme : 31-12-2023 13:29
DEPREMZEDELERDEN KÖY EVLERİNE TAM NOT

 

 

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ: 

“DEVLETİMİZ, EVLATLARI İÇİN HER DAİM EN İYİSİNİ YAPAR”

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesinde TOKİ eliyle yaptığı köy evleri, vatandaşlar tarafından tam not aldı. Depremzedeler, yeni evlerine kavuşacak olmanın heyecanını yaşarken Bakan Mehmet Özhaseki ise, “Devletimiz, evlatları için her daim en iyisini yapar.” dedi. 

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından 11 ilde yaraların sarılması için başlatılan çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Deprem bölgesinin hızla ayağa kaldırılması için inşa edilen kalıcı konut ve iş yerleri ile hafif çelikten köy evlerinin yapımları da hızla devam ediyor. Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şûrası’nda bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda hafif çelikten yapımına başlanan köy evlerinden inşaatı tamamlananlar, depremzedeler tarafından büyük beğeni topladı. Gaziantep’in Atalar köyünde hafif çelikten yapılacak 130 köy evinden 32’si tamamlandı. Yeni evlerini gören depremzedeler büyük sevinç yaşadı. Depremzedeler, “Devletimiz bir senede bu kadar ev yaptı, helal olsun. Ne yaparsa, en iyisini devlet yapar.” ifadelerini kullandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından, “Devletimiz, evlatları için her daim en iyisini yapar” başlığıyla bir video mesaj paylaştı. Bakan Özhaseki’nin paylaşımında, TOKİ Başkanlığı eliyle Gaziantep’in Atalar köyünde hafif çelikten yapılan köy evlerine yer verildi. Atalar köyünde yapılacak 130 evden 32’sinin tamamlandığı görülen köy evleri en kısa sürede depremzedelere teslim edilecek. 

“DEVLETİMİZ BİZİM İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

Yayınlanan video mesajda Atalar köyü halkının da görüşlerine yer verildi. Bir depremzede, yapılan çalışmaları her gün yakından takip ettiklerini vurgulayarak, “On numara çalışma var. Evler son sürat yapılıyor. Biz de bunun farkındayız. Devletimiz bir senede bu kadar ev yaptı, helal olsun. Ne yaparsa en iyisini devlet yapar. Biz devletin evlatlarıyız. Devletimiz bizim için elinden geleni yapıyor.” dedi.

Bir başka depremzede ise evlerinin tamamlanmasını dört gözle beklediklerini ifade ederek, “Bu yoldan gidip geldiğimiz zaman, o evleri gördüğümüz zaman seviniyoruz. Bir an önce evlerimize oturmak istiyoruz.” diye konuştu. 

“MUTFAĞIYLA, BANYOSUYLA DÖRT DÖRTLÜK EVLER”

Evlerin 3+1 olduğunu ifade eden bir diğer depremzede ise, “Mutfağı, banyosu, odalarıyla on numara olmuş. Dört dörtlük evler. Yapandan da yaptırandan da Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.  

 

AdminAdmin

YORUMLAR