Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 17:33
Advert Advert Advert

PINARBAŞI VE SARIZ’DA 60 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞİYOR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-12-2023 15:51
PINARBAŞI VE SARIZ’DA 60 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞİYOR

 


Pınarbaşı ve Sarız ilçelerinde ‘Doğal Gaz Altyapı Çalışması Başlangıç Töreni’ yoğun katılımla yapıldı. İlçelerin 60 yıllık rüyasını gerçekleştiren törenlerde, Pınarbaşı ve Sarız’a doğal gaz için ilk adımlar atıldı. İlçelerde ihtiyaç sahibi 500 aileye kombi desteği sözü verildi. Törende konuşun MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, “Kayseri’nin Cumhur İttifakı anlayışı, Türkiye’ye örnek oluyor” dedi

Gerçekleşen törenlere MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Milletvekilleri Bayar Özsoy ve Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, MHP Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, Kayserigaz Genel Müdürü Ertan Yıldız, Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Türkmen, daire başkanları, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı gösterisi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Bölgemizin kıymetli insanlarına ve başkanımız ile değerli ekibine bir konuda teşekkür etmek istiyorum. Bu ilçemiz hem Malatya’mızdan hem Kahramanmaraş’ımızdan gelen yolcularımızın buluşma kavşağıdır. Deprem döneminde burada yapmış olduğu fedakârlıkları her zaman övgüye layık diyerek, huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.
“BURALARDA İLK ADIMI ATIYORUZ”
Büyükkılıç, 4 ilçeden sonra Pınarbaşı ve Sarız’a da doğal gaz için ilk adımları attıklarını belirterek, “Doğal gaz konusu hepimizin gündeminde olan konuydu. Akkışla’mız, Sarıoğlan’ımız, Özvatan’ımız ve Felahiye’miz gaz beklenen yerlerdi, onlar tamamlandı. Şimdi sıra Pınarbaşı’mıza ve Sarız’ımıza geldi. Buralarda ilk adımı atıyoruz. En kısa zamanda altyapı çalışmaları tamamlanmak suretiyle Pınarbaşı’mızda fedakâr insanların olduğu, her zaman gururumuz olan, ay yıldızlı Türk bayrağına, vatanına, milletine, devletine bağlı insanların olduğu bu güzel ilçemize de gazın verilecek ve doğal gaza kavuşacak” diye konuştu.
Birlik, beraberliğin bereket olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:
“Birliğimizin, beraberliğimizin bereket olduğunu bir kez daha paylaşıyorum. Önümüzde yerel seçimler. Bu yerel seçimler sürecinde gerek Milliyetçi Hareket Parti’mizin gerekse AK Parti’mizin cumhur ittifakı anlayışı içerisinde yapmış olduğu birlikteliğin en güzel meyvelerinin buralarda verileceğine inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın kıymetli genel başkanımız Bahçeli’nin elini güçlendirmek, onların Ankara’da ve dünyada seslerinin daha gür çıkmasını sağlamak sizin vereceğiniz destekle olur. Bu anlamda burada salt bir belediye başkanları seçmeyeceksiniz. Birliğin, beraberliğin bereket olduğunu bir kez daha vurguluyor, Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın.” 
KAYSERİ’NİN CUMHUR İTTİFAKI ANLAYIŞI, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR
MHP Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ise kentteki cumhur ittifakı anlayışının tüm ülkeye örnek olduğunu belirterek, “Kayseri’nin cumhur ittifakı anlayışı kapsamında Türkiye’ye örnek olacak iş birliği anlayışı ve çalışma performansı ile her yönüyle göz doldurdu. 2019’da Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh bey, sağ olsun dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nı Kayseri’ye davet etti ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde kendisi ile bir toplantı gerçekleştirdik. O toplantıda şehrimiz ile alakalı toplantının ana gündemi olan ilçelerin doğal gaza erişimi konusuydu. Bu konunun sürekli takipçisi olduk” şeklinde konuştu.
“İKİ MEMDUH BAŞKANA DA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Bu hizmetin Pınarbaşı’nın uzun süreden beri beklediği bir hizmet olduğuna vurgu yapan Özdemir, şöyle konuştu: 
“Buradan sonra inşallah karşımızda yerel bir seçim daha var. Burada irade sizde, yetki sizde, iki tane Memduh var, övgüye hakikaten layıklar. Yarına kimin çıkacağını bilemeyiz, Cenab-ı Allah neye hükmeder bilemeyiz, biz kuluz, niyet ederiz, Allah’a sığınırız, gayret ederiz, hedeflerimiz doğrultusunda, sevdamız, inandıklarımız doğrultusunda. İşte bu bilinçle mühim olan gökyüzünde hoş bir sada bırakmaktır. Huzurlarınızda iki Memduh başkana da teşekkür ediyorum, sizler çoktan gökyüzünde hoş bir sada bıraktınız. Aradan yıllar da geçse torunlarınızın torunları da gelse Pınarbaşı’da sizler saygıyla, hürmetle, sevgiyle, hayırla anılacaksınız. İkinize de teşekkür ediyorum.”
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da kurucu liderleri Alparslan Türkeş’in ata toprağı Pınarbaşı’da böyle hizmetlere şahit olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Ersoy, Başkan Büyükkılıç’a tüm ilçelere verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Menduh Uzunluğu başkan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’ın vermiş olduğu desteklerle çok güzel hizmetlere imza attı” diyerek, ilçede yapılan hizmet ve yatırımları anlattı.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A “HİZMET” TEŞEKKÜRÜ
Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ise “Hepiniz Pınarbaşı’mızın 60 yıllık rüyasının son bulduğu doğalgaza kavuşacağının ilk adımının atıldığı açılış törenimize hoş geldiniz, şerefler verdiniz” dedi. Uzunluoğlu, Başkan Büyükkılıç’a ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı da teşekkür etti.
Kayserigaz Genel Müdürü Ertan Yıldız ise, “Bugün burada bir müjdeyi veriyoruz. Bu sayede 110 kilometrelik hat yapacağız. 9 mahalleye doğal gaz getireceğiz. Hedefimizde ilk aşamada 1800 vatandaşımızı doğal gaz ile buluşturmak var” dedi.
Başkan Büyükkılıç’ın 5 yıldır planlamayı yapmaları için sürekli yardımcı olup, yor gösterdiğini, emeklerinin çok büyük olduğunu belirten Yıldız, emeklerinden dolayı Büyükkılıç’a teşekkür etti.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN PINARBAŞI, SARIZ, ÖZVATAN VE SARIOĞLAN’A 500 KOMBİ HEDİYE
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘tesisat sizden, kombi bizden’ sloganı ile “Bu güzel sözleri, bu güzel övgüleri, bu güzel birlikteliği bir hediye ile taçlandırmak istiyorum” diyerek, Pınarbaşı’nın güzel insanlarına 500 tane kombi hediye edeceklerini söyledi.

AdminAdmin

YORUMLAR