Kayseri Ekspres Haber
HV
28 MART Perşembe 13:06
Advert Advert Advert

ELİTAŞ, MOBİLYA SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-11-2023 11:46
ELİTAŞ, MOBİLYA SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

 


AK PARTİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ ELİTAŞ VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, MOBİLYA SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU
Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendecileri Konfederasyonu (MOYKON) tarafından düzenlenen ‘Mobilya Sektör Buluşmaları’ etkinliğinde sektörün temsilcileri ve iş insanları ile bir araya geldi. Mustafa Elitaş’ın katıldığı toplantıda Sanayi ve ticaretin merkezi Kayseri’de yerel yönetim hizmetlerinin yanı sıra üretim ve istihdama katkı sunmak adına sanayicilerin de destekçisi olan Başkan Memduh Büyükkılıç’da “Kayserili iş insanlarının olduğu her platformda yanlarında yer almaya devam ediyoruz”

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile birlikte MOYKON tarafından düzenlenen Mobilya Sektör Buluşmaları etkinliğine katıldı. 
Mobilyanın başkenti olarak nitelendirilen Kayseri’de mobilya sektörü temsilcilerini buluşturan etkinliğe Ak Parti Genel Başkan Vekili Elitaş’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, MOYKON Kurucu Başkanı Davut Doğan ve mobilya sektörü temsilcileri ile iş insanları katıldı.
“ÇÖZÜM ODAKLI YÖNETİCİLERE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”
Çözüm odaklı yaklaşımda bulunan yöneticilere ve siyasilere ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Büyükkılıç, “Bugün değerli bakanımızla, sanayi sektöründeki dostların toplantısında, her sektörden konulara yardımcı olduğunu bakanımız ifade ederlerken iş adamlarımız, sektörle ilgili hakikaten her zaman elimizden tuttu ve sorunlarımıza çözüm odaklı yaklaşım sergilediğini ifade ediyorum. Sayın Bakanım, biz sizinle gurur duyuyoruz. Hem sektörün içinden gelen hem konulara samimi olarak yaklaşan, bugün de ifade ettiğiniz gibi çözülebilecek konuları da mutlaka önemseyen bir yaklaşım. Çözüm odaklı yaklaşımda bulunan hem yöneticilere hem siyasilere çok ihtiyacımız var” ifadelerinde bulundu.
BÜYÜKKILIÇ’TAN KAYSERİLİ İŞ İNSANLARINA ÖVGÜ
Büyükkılıç, Kayseri iş dünyasından övgü dolu sözlerle bahsederek şunları söyledi:
“Kayseri’mizin devletine yük olmayan, yük çeken yaklaşımı yine ihracatta ekonomimize en büyük katkıyı sağlayan yaklaşımı ama bütün bunların yanında helalinden kazanıp helalinden harcama yani hayırsever kültürüyle de her zaman gururumuz olan yaklaşımı. Kayseri’nin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak elbette Kayseri’miz ile ilgili sevdiğimiz, gurur duyduğumuz, yüz akımız olan iş adamlarımızla ilgili böyle ifadeler kullanmak durumundayım ve doğrusunu da ifade ettiğimi hatırlatmak istiyorum.” 
Erciyes Anadolu Holding’in sosyal sorumluluk projelerine destek verdiğini de hatırlatan Başkan Büyükkılıç, Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’e teşekkür etti. 
“TÜRKİYE, MOBİLYA SANAYİİNDE ÖNEMLİ BİR İVME KAYDETTİ”
AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da böyle bir toplantının yapılmasına öncülük edenleri ve katılımcıları tebrik ederek, “Çalışan arkadaşları, bugüne kadar gayretle Türkiye’mizi en iyi temsil eden, ihracatta yüzümüzü ağartan değerli sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Türkiye, mobilya sanayiinde önemli bir ivme kaydetti. 2016 yılında 2017 yılı için İstanbul’daki bir fuarda arkadaşlarımız 2017 yılında ihracat hedefimiz 2,5 milyar dolar olacak demişlerdi 3 milyar dolara bağlayalım demiştik ama bugün görüyorum ki 2023 hedefleri 6 milyar dolar. İnşallah 6 milyar dolarlık hedefe ulaşacağız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“TÜM TÜRKİYE’DE MÜTHİŞ BİR YATIRIM İŞTAHI VAR”
Tüm Türkiye’de müthiş bir yatırım iştahı olduğunu dile getiren Elitaş, şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere şiar olarak ifade ettiği; üretim, yatırım, istihdam ve ihracat odaklı büyümeyi gerçekleştirdiğimiz takdirde inşallah ihracatımızın ithalatımızı karşılama oranında belli bir noktaya gelecektir diye ümit ediyorum. Sadece Kayseri’de değil tüm Türkiye’de müthiş bir yatırım iştahı var. O iştahı devam ettirebilecek politikalarında beraberin de getirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu toplantıyı tertip ettiğiniz için değerli sanayici dostlarımızla bir araya geldiğimiz için değerli başkanlarıma teşekkür ediyorum. Toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, Allah yolunuzu açık etsin, gücünüzü arttırsın diyorum.”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise Mobilya Sektör Buluşmalarının Kayseri’de olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Mobilya sektörü bir okul gibi o alana girdiğiniz andan itibaren farklı bir kültür de size yerleştiriyor. Bu manada da mobilyacılar Kayseri’de de hem hayır işlerinde hem de buranın kalkınması noktasında çok ciddi öndeler. Yakın bir zamanda Valilik olarak çalışma masası, kitaplığı olmayan hiçbir öğrenci kalmasın diye bir proje başlattık. 20 bin kitaplık ve mobilyayı buradaki hayırsever mobilyacılarımız bize teslim ettiler. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, mobilyanın başkenti Kayseri’de böyle anlamlı bir toplantı düzenlemelerinden dolayı Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendeciler Konfederasyonu Kurucu Başkanı Davut Doğan ve yönetimine teşekkür etti. Konuşmasında Kayseri sanayisinden bahseden Büyüksimitci, “Erciyes OSB ve Tarıma Dayalı İhtisas OSB’mizin kurulumları tamamlandı. Kısa sürede de sayın valimiz önderliğinde, büyükşehir belediyemizin, Kocasinan ve Melikgazi belediyelerimizle beraber çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
“BİR NUMARADA KAYSERİ VAR”
Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendecileri Konfederasyonu Kurucu Başkanı Davut Doğan, Kayseri’nin mobilya sanayisi açısından önemli bir yer olduğunu ifade ederek, “Bir numarada Kayseri var. Çünkü birbirinden değerli markalar var. Sanayileşme ve modern mobilya üretiminde Kayseri’nin bir numara olduğunu söyleyebilirim” dedi.
Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin sektörün personel eksikliğine dikkat çekerek holding bünyesinde akademi kurarak sektör tecrübesi olmayan kişilere eğitim verdiklerini söyledi. 
Programda Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Zenginlikler Şehri Kayseri’ isimli film de izletildi.
Program sonunda Başkan Büyükkılıç ve katılımcılara ‘Mobilya Sektör Buluşmaları’ etkinliğine katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.

AdminAdmin

YORUMLAR