Kayseri Ekspres Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 17:06
Advert Advert Advert

ÖZHASEKİ: SENE SONUNA KADAR 200 BİN KONUT TESLİM EDECEĞİZ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-02-2024 18:31
ÖZHASEKİ: SENE SONUNA KADAR 200 BİN KONUT TESLİM EDECEĞİZ

GAZİANTEP’TE 10 BİN 698 KONUT HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

 

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ:

“SENE SONUNA KADAR 200 BİN KONUTUMUZU TESLİM EDECEĞİZ"

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bir hafta içerisinde 46 bin konutun teslimatını yapıyoruz. 2 ay içerisinde bu sayı 75 bine çıkacak. Sene sonuna kadar da inşallah 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz.” dedi. AFAD’ın tespitlerine göre Gaziantep’te 17 bin civarında hak sahibi olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, “Ama biz 23 bin konuta başladık. 17 bin hak sahibine verilecek. Kalanlar da buralarda sosyal konut olarak kullanılacak. Yine sizlerin hizmetinde olacak.” diye konuştu.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından inşaatlarına başlanan ve kısa sürede tamamlanan afet konutlarının teslimi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle dün Hatay’da gerçekleştirilen konut teslim töreninin ardından bugün de Gaziantep’te TOKİ ve Yapı İşleri eliyle yapılan 10 bin 698 kalıcı konut hak sahiplerine teslim edildi. Yeni konutlarına kavuşan Gaziantepli vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.

“HEP BURALARDA, SİZLERİN YANINDA OLACAĞIZ”

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katıldığı kura ve anahtar teslim töreninde Gaziantepli depremzedeler, devlet güvencesiyle inşa edilen sağlam, modern ve güvenli konutlarına kavuştu. Gaziantep’te yapılan 10 bin 698 kalıcı konutun anahtarlarını teslim etmek üzere İslahiye’de gerçekleşen kura ve anahtar teslim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 1 yılda 10 binden fazla evi teslim etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bakan Mehmet Özhaseki, gece gündüz demeden deprem bölgesindeki çalışmaların depremzedelerin güvenli konutlarına geçinceye kadar devam edeceğini belirterek, “Hep buralarda olacağız. İnşaatların başında olacağız. Hep sizlerin yanında olacağız. Sizler ta ki ‘Allah sizden razı olsun. Bizim hakkımız helal olsun’ deyinceye kadar buralardan ayrılmayacağız.” diye konuştu.

 “BÜTÜN BİR MİLLET AYAKTAYDI”

Depremin olduğu ilk andan itibaren herkesin seferber olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, “Bütün bir millet ayaktaydı. Evinde rahat, huzurlu bir şekilde çorbasını içen bir aile olduğunu zannetmiyorum. Çocuklar kumbaralarındaki paraları bozdurup bu bölgelere gönderdiler. Haccını erteleyen hacı amcalar, paralarını depremzedelere yolladılar. Böyle bir milletin üyesi, bir ferdi olmak Allah'a hamdolsun gurur ve şeref olarak bize yeter de artar bile.” şeklinde konuştu.  

Bakan Mehmet Özhaseki, tüm ülkenin ayakta olduğunu ama bu sırada muhalefetin deprem turisti gibi bölgeye geldiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Koca koca partilerin genel başkanları, milyonlarca nüfusu olan şehirleri idare eden belediye başkanları, özel uçaklar kiralayarak deprem bölgelerine geldiler. Gazeteciler getirdiler. Yanlarındaki bu gazetecilerle selfiler çekindiler. Beyanatlar verdiler. Sonra da dönüp gittiler. Herkes nihayetinde vicdanıyla baş başa. Yarın Cenab-ı Hakk’a bunun hesabını herhalde vereceklerdir.” 

“ŞEHİR MEYDANLARINDA KARTPOSTALLARA KONU OLACAK RESİMLER ÇIKACAK”

Bakan Özhaseki, depremin ardından Bakanlık olarak sağlam zeminlerde, zemin etüdünü doğru bir şekilde yaparak inşaatlara başladıklarını söyledi. 200 binden fazla konutun ihalesinin yapıldığını kaydeden Bakan Özhaseki, “İnşaatlar devam ediyor. Bir taraftan da şehir merkezlerini inşa ediyoruz. Şehirlerimizin meydanlarını Bakanlık olarak bizler yapıyoruz. Çünkü o şehrin meydanları herkese ait hatıraları barındırıyor ve orada kartpostallara konu olacak resimler çıkacak. Ana caddelerini bizler yapıyoruz, çelik evlerin ihalelerini hızla yapmaya devam ediyoruz. Yerinde yapmak isteyen kardeşlerimize de zaten yardım paketini açıkladık." ifadelerini kullandı.

“ALTYAPI İÇİN 56 MİLYAR TL HİBE VERDİK”

Deprem bölgesinin altyapısı için 56 milyar liralık hibe verdiklerini belirten Bakan Özhaseki, bunları belediyelere hibe olarak verdiklerini, bu bölgelerde bütün altyapının yenileneceğini kaydetti. 

 “SENE SONUNA KADAR 200 BİN KONUT TESLİM EDECEĞİZ”

Yılsonuna kadar 200 bin konutun teslimini gerçekleştireceklerini söyleyen Bakan Özhaseki, “Bu bir hafta içerisinde 46 bin konutun teslimatını yapıyoruz. 2 ay içerisinde bu sayı 75 bine çıkacak. Sene sonuna kadar da inşallah biz 200 bin konutumuzu teslim edeceğiz.” dedi. 

AFAD’ın tespitlerine göre Gaziantep’te 17 bin civarında hak sahibi olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, “Ama biz 23 bin 24 bin konuta başladık. 17 bin hak sahibine verilecek. Kalanlar da buralarda sosyal konut olarak kullanılacak. Yine sizlerin hizmetinde olacak.” diye konuştu. 

“BİZLER İŞ ÜRETİRİZ, ÇALIŞIRIZ, SÖZ VERİRSEK YERİNE GETİRİRİZ”

Bakan Mehmet Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz bunları kolay yapmıyoruz, bir işler kolay olmuyor. İlk işe başladığımızda hatırlayın. 'Aceleniz neydi’ dediler. ‘Niye bir an önce inşaatlara başlıyorsunuz?' dediler. Hatta depremin ikinci günü koca koca genel başkanlarıyla siyasi partiler 'Bunlar depremin altında kalır merak etmeyin' dediler. Adeta seviniyor gibi çığlıklar atarak ortalarda gezdiler. Sonra da her yaptığımız işe bir bahane buldular. Niye erken başladığımızdan, daha sonra çıkardığımız kentsel dönüşüm yasasına. Rezerv alan ilan ederek inşaata başladığımız yerlerde 'milletin malına mı çökeceksiniz?' diyerek milleti tahrik etmeye kalktılar. 

Şunu açıklıkla ifade ediyorum; devlet milleti için vardır, milletine hizmetkar olduğu zaman kıymetlidir. Bizler de sizlerin hizmetindeyiz, biz sözümüzü tutacağız. Başkaları laf üretir, dedikodu üretir, iftira üretir. Ama bizler iş üretiriz, çalışırız, söz verirsek inşallah yerine getiririz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan böyle gördük ve böyle devam ediyoruz. Bugün burada kardeşlerimize evlerinde huzurla oturmalarını, cennet hayatı yaşamalarını diliyorum. Bundan sonra bir daha böyle afetler Cenab-ı Hak karşılaştırmasın diye dua ediyorum.”

Bakan Özhaseki, 17 bin hak sahibinin yaklaşık 11 binine bugün evlerinin verileceğini, kalanların ise en kısa sürede tamamlayıp törenle teslim edecekleri sözünü verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da canlı bağlantı ile katıldığı kura çekim ve anahtar teslim töreninde, Gaziantepli depremzedeler yeni konutlarına kavuştu. Bakan Özhaseki, depremzedelerin yeni konutlarının anahtarını huzurlu oturmaları dilekleriyle teslim etti.

 

AdminAdmin

YORUMLAR