Kayseri Ekspres Haber
HV
28 MART Perşembe 18:39
Advert Advert Advert

BAŞKAN PEKER: YENİ ASGARİ ÜCRET BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI!

Ulaştırma ve Demiryolları Çalışanları Haksendikası Genel Başkanı Abdullah Peker asgari ücretle ilgili şu açıklamayı yaptı:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-12-2023 15:56
BAŞKAN PEKER: YENİ ASGARİ ÜCRET BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI!

"1 Ocak 2024 tarihinden itibaren asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğunu açıklandı. TÜRK-İŞ Başkanı taleplerinin 18 bin TL olduğunu sonradan dile getirdi. Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 45 bin civarı olduğunu biliyoruz.
Ülkemizde dolar bazında asgari ücret 578 olacak iken, avrupada 1.500 dolar olması arada 3 kat fark olduğu aşikardır. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık sadece gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 14.025 TL olduğunu yine yetkili sendika açıklamıştı. Geri kalan 3 bin tl ile asgari ücretli çalışanlar kirasını mı karşılayacak, ulaşım giderine mi verecek, doğalgaz faturası mı ödeyecek.
Yüzde 50 lik zam her şeye zam gelecek anlamına geliyor, bunun önlenmesi için 2 asgari ücret verilmesi gerekir. Yani 17 değil 34 bin tl gibi ücret ancak refah standartına yaklaştıracaktır. En düşük maaş çalışanın yaşam kalitesinin artması kollektif olarak toplumun da hayat şartlarının iyileşmesine vesile olacaktır.
Doğal afet, pandemi gibi zor günleri feraset ile atlatan yurttaşlarımızın, 2024 yılında huzur ve refah duygularını sonuna kadar hak eden yine yüce milletimizdir"

 

AdminAdmin

YORUMLAR