Kayseri Ekspres Haber
HV
19 NİSAN Cuma 01:25
Advert Advert

BAKİ ERSOY, TARIM DA ÜRETİM İÇİN ÇAĞRI YAPTI!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-11-2023 14:12
BAKİ ERSOY, TARIM DA ÜRETİM İÇİN ÇAĞRI YAPTI!


MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Tarım Komisyonunda gündeme dair konuşma yaptı. Üretimin önemine değinen Baki Ersoy, girdi maliyetlerinin azaltılmasının çiftçinin elini güçlendireceğini belirterek; “ Tarım, toprak demektir; toprak ise beşer. Beşer, yaradılışı gereği topraktan gelmiş ve bir gün tekrar toprağa dönecektir. Hem inancımız gereği hem kültürümüz gereği bizler bu coğrafyada toprağı Rabb'in emaneti, şühedanın mirası olarak görürüz. Bundan dolayıdır ki ülkemiz özelinde her şeyden önce tarımsal nüfusun azalmamasına gayret göstererek işe başlamalıyız. Bütçemizi bu tasarrufta değerlendirmeli, adımlarımızı bu temel gayeyle atmalıyız.
Küresel anlamda ve ülkemiz dahilinde süregelen salgın hastalıklar, savaşlar, doğal afetler, iklim değişikliği, göçler ve savaşların sebep olduğu gıda milliyetçiliği, gıdada arz güvenliğinin önemini çok net bir şekilde anlamamıza sebep olmuştur. Arz güvenliğini sağlayacak temel unsur ise milli tarım politikalarından geçmektedir. Yeni dönem bütçemizin ağırlığının üretim ve ihracata yönelik olması bu anlamda oldukça rasyonel bir yaklaşım olmuştur.
Bu sebeple, 2024 yılı bütçe gerekçesindeki tarımsal destekleri, üretimde verimliliği ve kaliteyi artıracak şekilde tahsis edecek çalışmaların planlanmasını olumlu buluyoruz. Özellikle de başta tohum, gübre, yem, mazot ve ilaç olmak üzere tarımda girdi maliyetlerini azaltmak, finansman yükünü hafifletici, teknoloji odaklı dönüşümü sağlayıcı programları uygulamak oldukça faydalı olacaktır. Bununla birlikte, yine sunumuzda yer verdiğiniz, bütçe gerekçenizin kalemlerinden olan, stratejik tarım ürünlerinde hedef yeterlilik oranlarında üretimin tesis edilmesi suretiyle, gıda arz güvenliğini sağlamak, çiftçi gelirlerinin üretimin sürdürülebilirliğini temin edecek şekilde belirlenmesine destek vermek, tarım arazilerinin amacı dışında kullanımının önüne geçilmesine, ekilebilir arazilerin üretime kazandırılmasına, sulanabilir alanların artırılmasına ve sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaları sürdürmek hedeflerimiz arasında öncelik sırasına sahip olmalıdır. Bu amaç ve hedefleri, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, anlamlı, faydalı ve gerçekçi bulduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi

AdminAdmin

YORUMLAR