Kayseri Ekspres Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 19:59
Advert Advert Advert

CHP İL TEŞKİLATI ŞİDDETE UĞRAYAN VETERİNERLERE DESTEK ÇIKTI

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Mikayil Sert konuyla ilgi şu açıklamayı yaptı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-08-2023 11:06   Güncelleme : 16-08-2023 11:08
CHP İL TEŞKİLATI ŞİDDETE UĞRAYAN VETERİNERLERE DESTEK ÇIKTI

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANLIĞI

Kamuoyuna saygıyla duyurulur,

Ülkemiz sınırları içerisinde son günlerde artan şiddet olayları, özellikle sağlık sektöründe çözümsüz bir sorun olarak halen güncelliğini korumaktadır. Uzun bir süredir tıp camiasına yönelik çeşitli şiddet eylemleri son zamanlarda veteriner hekimlik camiasına da sıçramış ve hayvan sağlığının bütün yükünü sırtlarında taşıyan veteriner hekimleri de hedef almaya başlamıştır. Artan bu şiddet eylemlerini protesto etmek, şiddete maruz kalmış meslektaşlarımızı desteklemek, özlük haklarımızla ilgili isteklerimizi ve duruşumuzu en güçlü bir şekilde ifade etmek amacıyla 21 Ağustos 2023 tarihinde iş bırakma eylemi yapacağız.

Ankara’da Veteriner Hekim Ceren Eroğlu’nun kliniğine tecavüz edilerek Ceren Eroğlu darp edilmiş, kliniğine zarar verilmiştir. Yine bir Veteriner Hekim meslektaşımız, Muhammed Alperen Topçu Sivas’ta hasta muayene bahanesiyle bir işletmeye davet edilerek burada işletme sahiplerince darp edilmiştir. Meslektaşlarımızın gıda kontrolleri, kliniklere yapılan tecavüzler ve alanda kontrol, tedavi ve muayeneler esnasında karşılaştıkları şiddet olaylarını şiddetle telin ediyoruz.

Hem veteriner hekimlik camiasının çalışkan bir neferleri ve hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü yapılacak olan iş bırakma eyleminde meslektaşlarımızın yanlarında olduğumuzu kuvvetli bir şekilde beyan ediyoruz. Hükümetin bu konuda acil olarak Veteriner Hekimlik mesleğini de “Sağlıkta Şiddet” yasası kapsamında değerlendirilerek yasal, hukuki ve adli önlemler almasını acilen talep ediyoruz.

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR