Kayseri Ekspres Haber
HV
19 NİSAN Cuma 07:40
Advert Advert

ÖZHASEKİ: BÖLÜNMÜŞ YOLLARI 29 BİN KİLOMETREYE ÇIKARDIK

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-11-2023 20:39
ÖZHASEKİ: BÖLÜNMÜŞ YOLLARI 29 BİN KİLOMETREYE ÇIKARDIK

 

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ YAHYALI BELEDİYESİ ASFALT ÜRETİM TESİSİ AÇILIŞ TÖRENİ’NE KATILDI

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: 

 “6 BİN KİLOMETRELİK BÖLÜNMÜŞ YOLU 29 BİN KİLOMETREYE ÇIKARDIK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de Yahyalı Belediyesi’nin Asfalt Üretim Tesisinin açılışında yaptığı konuşmada, yolların ülke için önemli bir değer olduğunu vurguladı. 21 yıllık AK Parti iktidarı döneminde on binlerce kilometre yol yaptıklarını belirten Bakan Özhaseki, “O kadar çok yol yaptık ki Allah'a hamd olsun; 6 bin kilometre civarında olan çift yol uzunluğu 29 bin kilometreye ulaştı. 50 kilometre olan tünel uzunluğu ise 711 kilometreye çıktı. Şu anda her yere o tünellerle ulaşabiliyoruz.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de Yahyalı Belediyesi’nin Asfalt Üretim Tesisinin açılış törenine katıldı. Bakan Mehmet Özhaseki törende yaptığı konuşmasında, yolların ülke için önemli bir değer olduğunu belirtti. Yolun medeniyet olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki, “Eğer sizin yolunuz yoksa ticaret gelişmez. Turist gelmez. Ürettiğiniz malı satamazsınız, komşu şehirlere bile gidemezsiniz. Eğer yollarınız varsa, o yollar da düzgünse, seyahat gayet keyifli hale gelir. Üreten, ürettiğini satar. İnsanlar başka şehirlere de giderler. Herkes turizmden istifade etmek için başka şehirlere gider. Orada hareket başlar. Bereket başlar.” dedi. 

“50 KİLOMETRE OLAN TÜNEL UZUNLUĞU 711 KİLOMETREYE ÇIKTI”

21 yıllık AK Parti iktidarı döneminde önemli yol yatırımları gerçekleştirildiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, 6 bin kilometre civarında olan bölünmüş yol uzunluğunun 29 bin kilometreye, 50 kilometre olan tünel uzunluğunun ise 711 kilometreye ulaştığını söyledi. 

“Şu anda her yere o tünellerle ulaşabiliyoruz.” diyen Bakan Özhaseki, “O kadar çok yol yaptık ki Allah'a hamd olsun. Yapılan köprüler, yerin altından, denizin altından Avrupa'ya Asya’ya bağlayan o bizim meşhur tünellerimiz, Kocaeli'ni Yalova tarafına bağlayan, yine İstanbul'u karşı tarafa bağlayan yer üstü geçitleri. Bizim dönemimizde, elhamdülillah o kadar çok yaptık ki bunlarla iftihar ediyoruz. Bunlardan Kayseri de nasibini aldı. Kayseri'de 2003 yılına kadar sadece 83 kilometre bölünmüş yol ağı vardı. Şimdi 651 kilometreye ulaştı. Kayseri, her tarafa bölünmüş yollarla da bağlanmaya devam ediyor. Çok şükür, bunlar Türkiye'nin altyapısı. Bundan sonra da yapılmaya devam edecek.” şeklinde konuştu. 

 “ŞEHİRLERİMİZDE HAREKET BAŞLAYACAK, BEREKET BAŞLAYACAK”

Konuşmasında Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yapılan çalışmalara da değinen Bakan Mehmet Özhaseki, “O günlerden bu tarafa doğru 200 binden fazla inşaatın temellerini attık.  İşler yükseldi. Bu ayın sonunda 40 bini hazır. Her ay 30 bin, 40 bin, 50 binini teslim edeceğiz.” dedi. 100 bin civarında köy evlerinin çelikten yapılacağını ifade eden Bakan Özhaseki, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle 245 bin vatandaşın, Bakanlığın denetiminde ve TOKİ’nin güvencesinde evini yerinde yapmak için müracaat ettiğini belirtti. 

Bakan Mehmet Özhaseki, “Oralarda hareket başladı, bereket başladı. Şehirlerin merkezlerini, ana caddeleri yeniden yapıyoruz. Meydanlarını Bakanlık olarak yapmaya devam ediyoruz. O şehirlerimizde hareket başlayacak, bereket başlayacak, canlılık olacak. İnsanlarımız geri dönecekler ve hepimiz de o yaraları sarmanın huzuru içinde olacağız.” diye konuştu.  

AdminAdmin

YORUMLAR