Kayseri Ekspres Haber
HV
19 NİSAN Cuma 21:08
Advert Advert

ŞEHİTLER VE GAZZE İÇİN KAYSERİ AYAĞA KALKTI

Kayseri Gönüllü Kuruluşlar Dernek Başkanı Ahmet Taş şunları söyledi:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-12-2023 18:18
ŞEHİTLER VE GAZZE İÇİN KAYSERİ AYAĞA KALKTI

 

ŞEHİTLER VE GAZZE İÇİN KAYSERİ AYAĞA KALKTI

7 Ekim’den bu yana Gazze ve Filistin de devam eden 30.000’den fazla masum insanın ölümüne 60.000’den fazla insanın da yaralanmasına sebep olan İsrail soykırımına karşı Gazze’ye destek vermek, kuzey Irak'ta pençe kilit bölgesinde şehit olan askerlerimiz için Kayseri’de görkemli bir yürüyüş ve miting yapıldı.

Sivil toplum kurumlarının oluşturduğu Filistin’e destek  grubu tarafından organize edilen program 23 Aralık cumartesi günü saat 14:00’te Kayseri Büyükşehir belediyesi önünden yürüyüşle başladı. Şehitler ve Gazze için atılan sloganlarla başlayan ve Cumhuriyet meydanına kadar devam eden yürüyüş boyunca, Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun pkk kahrolsun İsrail, kahrolsun pkk kahrolsun ABD, Hamas‘a selam direnişe devam sloganları göklere yükseldi.

Yürüyüş ekibinin Cumhuriyet meydanına ulaşması ve  Sadi Özmen’in güzel sunumu ile birlikte miting programına geçildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan “Şehitlere saygı, teröre lanet ve Filistin’e destek” mitinginde sivil toplum kurumları adına Şahin İbrahim Güleryüz, Prof.Dr. Şahin Güven, şehir adınada Büyükşehir belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç birbirinden anlamlı mesajlar içeren konuşmalar yaptılar.

Sanatçı Harun Kayasandık tarafından Cumhuriyet meydanını dolduran kalabalığı coşturan ezgileri ile ayrı bir anlam kazanan mitingin sonunda, Kayseri il müftüsü Yusuf Akkuş'un yaptığı anlamlı Dua katılımcıların Amin nidaları ile son buldu.

Miting Komitesi üyesi  ve Kayseri gönüllü kültür kuruluşları platformu başkanı Ahmet Taş, bazı basın organlarında 50 bin kişilik bir katılımla yapıldığı yazılan miting için, Kayseri Valiliğine, Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyelerine, Erciyes ve Kayseri Üniversitesi yönetimlerine, Cemaatlere, sivil toplum kurumlarına, Kayseri basınına, il müftülüğüne, Gençlik ve Spor il müdürlüğüne ve Kayseri halkına çok teşekkür ettiğini bildirdi. Taş, pençe  kilit harekat bölgesi şehitlerine rahmet, milletimize başsağlığı dileklerini bildirdi. Gazze’de katledilen 30 bin Müslümana rahmet, yaralı 60 bin kişiye geçmiş olsun dileklerinide bildirdi.

AdminAdmin

YORUMLAR