Kayseri Ekspres Haber
HV
24 NİSAN Çarşamba 00:01
Advert Advert

PERVASIZ AKIN SON BULACAKTIR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-12-2023 16:03
PERVASIZ AKIN SON BULACAKTIR

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri şubesi öncülüğünde “Büyük Filistin Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Yürüyüş yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Programa ilişkin konuşmayı AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin gerçekleştirdi. Yusuf Şahin, “Dünyanın her neresinde olursa olsun tüm mazlumların yanında olduk. Filistin’in özgürlüğü meselesinde alanlardan hiçbir zaman ayrılmadık. 7 Ekim’den bu yana da her zaman olduğu gibi zulmün karşısında ve mazlum kardeşlerimizin yanında alanlardayız. Biliyoruz ki zulme karşı her bir adımımız, her bir eylemimiz bizleri yeniden diriltir! 17 Aralık tarihini bilinçli olarak seçtik. Çünkü kendi ülkesinde terör faaliyetleri yaşamanın canlı şahitleriyiz. 17 Aralık’ta menfur terör saldırısı Kayserimizde başta Mehmetçiklerimize yönelik olarak gerçekleşmişti. Biz bir gün olsun onu unutmadık. Zulmün ne olduğunu bilen bizler, kendi memleketinde terör nedir yaşamış olan bizler, bomba sesini duymuş olan bizler, Filistin’i tahayyül etmek dahi istemiyoruz. 17 Aralık 2016 tarihinde canlarımızı şehid edenler bugün de Filistin’e saldırıyorlar. O gün taşeronlarını kullanan katil Amerika, Katil İsrail bugün dünyanın gözleri önünde Gazze de çoluk, çocuk demeden insanlığı katlediyorlar. Ancak bizim bu pervasız akının son bulacağına inancımız tamdır.”

Yusuf Şahin, İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de gerçekleştirdiği soykırım ve insanlık suçu vicdanı olan herkesin sabrını taşırmıştır. Her zamanki saldırılarını artırmış ve okulları hastaneleri bombalayarak, kadınları ve çocukları katlederek zulmünü sürdürmektedir. Terörist İsrail yıllardır Filistin’e ait topraklar üzerinde her türlü zulmü ve alçaklığı dünyanın gözleri önünde gerçekleştiriyor. Filistinli yiğitler kendilerine ait olan topraklarda meşru müdafa hakkını kullanıyor. Cenab-ı Allah Filistin’in, Hamas’ın yiğit mücahitlerine zafer nasip eylesin!” dedi. 

Başkan Yusuf Şahin, “Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da bütün ümmetin meselesidir. Bilinmelidir ki; Filistin davası, yalnız kendileri için değil, İslam’ın ve müslümanların izzetini, özgürlüğünü, şerefini, haysiyetini korumak için savaşan, mücadele eden ve bu uğurda gerektiğinde gözünü kırpmadan canını feda eden özgürlüğüne düşkün, şerefli direnişçilerin davasıdır. Bugün, her zaman olduğundan daha fazla bir sorumlulukla, azimle, cihad şuuruyla Filistin’in yanında olma günüdür. İsrail'i işgal ettiği Filistin topraklarından çıkarmak tüm Müslümanların görevidir. Başta Türkiyemiz olmak üzere tüm İslam ülkeleri ve hükümetleri Filistin konusunda samimi olmalıdırlar. Siyonist İsrail, sadece saldırdığı zaman değil her zaman için problemdir. Siyonist İsrail, sadece Filistin halkı ve Müslümanlar için değil tüm insanlık için problemdir.” açıklamasında bulundu.

Kayseri Bürüngüz Camii’nde başlayan program Sivas Caddesi’ndeki yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

AdminAdmin

YORUMLAR