Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 00:20
Advert Advert Advert

HAFIZLIK PROGRAMI AÇILIŞI YAPILDI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-08-2023 14:23
HAFIZLIK PROGRAMI AÇILIŞI YAPILDI

12 Ağustos 2023 Cumartesi Davud El- Kayseri (uygur) kuran kursumuzda İngiltere Charity Right  hayır kurumu, ötkür derneği ve kayseri uygur derneği iş birliğiyle okul yemeği ve hafızlık programı açılışı Proğramı gerçekleştirildi.

Türkiye temsilcisi Humagul Humeyra Uluyol,  Charity Right Kuruluş gayesi olarak   Birleşik Krallık'ta, dünya çapında unutulmuş ve ihmal edilmiş topluluklarda hayatları sonsuza dek değiştirmek için çalışan bir açlık yardım kuruluşu olduğunu söyledi.

Kuruluşun genel amacının ise, insanların kendilerini veya ailelerini beslemek için her gün mücadele etmemesi için düzenli, besleyici öğünler sağlamak olduğunu dile getirerek. insanları yıkıcı açlıktan kurtarmaya kararlı uluslararası bir gıda yardım kuruluşu olmasına dikkat çekti.

Proğramın Açılışı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp cocuklar uygurca , Türkçe ve ingilizce ilahiler okudular.

Açılış Proğramına Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş, Türk Kızılay Kayseri Şube başkanı Cafer Beydilli Çok sayıda davetli katıldı.

Bu açılışa ayrıca İlimizde faaliyet gösteren  bir çok sivil toplum kuruluşlarından  katılım sağlandı ve önemli konuşmalar yapıldı.  

Açılışa katılanlar  İngiltere Charity Right maddi desteğiyle kuran kursu öğrencilerimizin yemek sorununu çözüme kavuşmasından dolayı öğrencilerimiz adına çok  mutlu oldular ve Kendilerine  teşekkür ettiler.  

Proğram Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile son buldu Tüm Katılımcılara teşekkür ederiz.

AdminAdmin

YORUMLAR