Kayseri Ekspres Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 10:24
Advert Advert

ÖZHASEKİ: 21 YILLIK İKTİDARIMIZDA TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE EDİYORUZ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-10-2023 18:30
ÖZHASEKİ: 21 YILLIK İKTİDARIMIZDA TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE EDİYORUZ

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: 

 

“21 YILLIK İKTİDARIMIZDA TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE EDİYORUZ”


 

Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bunların hepsinin besleyenleri aynı. Aynı ülkeden besleniyorlar. Bunlara aynı ülke ayar veriyor. İstekleri de aynı. Bunlara karşı Allah'a hamdolsun senelerdir mücadele ediyoruz. 21 yıllık iktidarımız döneminde birinci işimiz bunlarla mücadele olmuştur. Bir taraftan birliğimizi, dirliğimizi sağlayacağız. Bir taraftan da bugünkü gibi İçişleri Bakanlığına saldıran zihniyeti toprağa gömeceğiz. İnşallah bir daha çıkamayacaklar oradan.” dedi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Şeker Fabrikası 69. Kampanya Dönemi Açılış Töreni Programı’na katıldı. 

Bakan Özhaseki, törende yaptığı konuşmasında Kayseri Şeker Fabrikası ile iftihar ettiklerini belirterek, “Her sene İSO 1000 açıklamasında ilk 500 firma içerisinde yer alıyor. Hatta ilk yüz içerisinde yer alıyor. Yaptığı başarılarda da hepimizin takdirini kazanıyor. Bundan dolayı da değerli Başkanımızı, ekibini ve buraya emek veren sizleri tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

“KIYAMETE KADAR BURADA YAŞAMAYA AZİMLİYİZ”

Ankara'da İçişleri Bakanlığı’nın önünde yaşanan terör saldırısını hatırlatarak konuşmasına devam eden Bakan Özhaseki, “Bakın bu üzerinde yaşadığımız güzel Anadolu coğrafyası dünyanın en eski yerleşim yeri diye geçiyor kitaplarda.  Bir Mezopotamya iki Anadolu coğrafyasında insanlar topluca yaşadı diye geçiyor bütün bilim adamları böyle söylüyorlar, böyle yazıyorlar. Cennet gibi bir vatana sahibiz. Gerçekten dört mevsimin yaşandığı, her bir tarafında övünebileceğimiz güzelliklerin olduğu bir ülkenin içerisindeyiz. Genellikle tarihçiler, bu coğrafyaya ‘gel geç coğrafyası’ diyorlar. Neden öyle söylüyorlar? Burada binlerce yıldır yaşayan ve devam ettirilen bir kadim medeniyet yok, biz bin yıldır varız. Allah'ın izniyle kıyamete kadar da burada yaşamaya zaten azimliyiz, bundan hiç kimsenin endişesi olmasın.” dedi.

 

 “10 BİN KM ÖTEDEN GELENLERİ NİYE SORGULAMIYORSUNUZ?”

Çukur eylemlerinin yaşandığı dönemde Bakan olarak Cizre’ye gittiğini, orada kendisi aleyhinde ‘niye geldin’ diye propaganda yapanlara yönelik yaptığı konuşmayı hatırlatan Bakan Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti: “Şu 50 metre aşağıda Suriye sınırları başlıyor. Öbür tarafta da Suriyeliler var. Sizin onlarla din kardeşliğiniz var değil mi? Evet. Dil birliğiniz var, ortak bir tarihe sahipsiniz. Bir de ‘orada Coniler var’ dedim. 10 bin kilometre öteden gelmişler. Ne işleri var onların burada? Bana ‘niye geldin’ diyenler, o Conilere sorsa ya, ‘10 bin kilometre öteden niye gelmişler’ buraya? Bunu niye sormuyorsunuz? Bu Coniler milyarlarca dolar harcıyorlar, çocuklarınızın eline silah verip dağa gönderiyorlar. Sonra o silahlar bize dönüyor, kardeşliğimize kurşun sıkıyorlar. Analar ağlıyor, kendi çocuklarınız da o dağlarda 3-4 sene içerisinde ölüyor. Bunu niye sorgulamıyorsunuz? Onlar buraya geldiklerinde eşitlik, özgürlük getirecekler öyle mi? Bunlar nereye gittiler de şimdiye kadar eşitlik götürdüler. Nereye özgürlük götürdüler, demokrasi götürdüler, barış götürdüler, insanlık götürdüler? Her gittikleri yere kan götürdüler, bela götürdüler, şer götürdüler.” 

 

“AYNI ÜLKEDEN BESLENİYORLAR”

FETÖ terör örgütünün de aynı şekilde olduğunu, insanlara din tarafından yaklaşarak kandırdığının altını çizen Bakan Mehmet Özhaseki, “İnsanlara din tarafından yaklaştığı için birçok saf, masum Anadolu insanı, bunlar da güzel insanlar, dindar insanlar. Bak evlatlarımızı okutuyorlar falan diyerek bunlara yaklaştı. Ama öyle bir gün geldi ki; o gün içerisinde gerçek yüzleri de belli oldu. Şimdi dikkat edin, bunun gibi 3 tane daha 5 tane daha terör örgütü sayabilirim. Bunların hepsinin besleyenleri aynı. Aynı ülkeden besleniyorlar. Bunlara aynı ülke ayar veriyor. istekleri de aynı. Biz bunları bilerek hareket etmek zorundayız. Bunlara karşı Allah'a hamdolsun senelerdir mücadele ediyoruz. 21 yıllık iktidarımız döneminde emin olun birinci işimiz bunlarla mücadele olmuştur. Sonra da bir taraftan ‘şeytanı taşlarken ibadet etmezsek olmaz’ diye de tabii ki ülkede birçok işi takip etmeye koyulduk. Çok şükür güzel de işler oldu.” ifadelerini kullandı.

 

“BU ÜLKEDE GÜÇLÜ OLMAK BİR MECBURİYETTİR”

21 yıllık iktidar döneminde önemli işler yapıldığını belirten Bakan Özhaeki, “Herkes elini vicdanına koysun. Benim bulunduğum parti veyahut da Cumhur İttifakı'mıza oy versin vermesin. Ama herkes şöyle bir vicdanına koysun. 21 yıl içerisinde yapılanlar az şeyler mi? İddiayla söylüyorum; her bir alanda ulaşımda, bayındırlıkta, ekonomide, sağlıkta, diğer alanların her birinde geçmişte Cumhuriyet tarihi boyunca ne kadar çok iş yapılmışsa, onların her birisinden birkaç kat daha fazla iş yapmış bir iktidarımız var. Bunca sıkıntıya rağmen 254 milyar dolara çıkan bir ihracatımız var. 31 milyon insana da istihdam sağlamışız. İHA'larımızı, SİHA'larımızı, tankımızı, tüfeğimizi üretiyoruz. İsrail'den, Amerika'dan peşin parasını vererek, sıra bekleyerek aylarca senelerce İHA’lar alamazken şimdi üretip dünyaya satan ülke haline geldik çok şükür. Ve silahlanma konusunda, harp sanayi konusunda kendi yaptığımız yerli üretim yüzde 80’leri buldu. Bu ülkede güçlü olmak bir mecburiyettir. Bunu mecburen yapacağız. Çok şükür bizim içinde bulunduğumuz ittifakımız da Cumhur İttifakı olarak birlik beraberlik içerisinde yerli ve milli insanlar olarak ülkemizin her türlü sorununa sahip çıkmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

“TERÖRİSTLERİ TOPRAĞA GÖMECEĞİZ” 

Bakan Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde oluşturulan Millet İttifakı’nı da eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra 6’lı masanın üyelerinden bazılarının, “Allah bu seçimlerde bizi tehlikeden korudu.” şeklindeki yaptığı konuşmaları hatırlatan Bakan Özhaseki, “Kendileri söylüyorlar, ben söylemiyorum. O altılı grup diyorlar ya, sekiz, on, on iki, sayısını bilmiyorum. Sokakta gördükleri herkese bir cumhurbaşkanı yardımcılığı verdikleri için kaça çıktığının sayısını bilmiyorum. Onlar bile şimdi diyorlar ki; ‘Allah'tan iktidar olamamışız. Çok şükür’ diyorlar. ‘Yoksa milleti bir felaket bekliyordu’ diyorlar. O yüzden bizler de çalışmaya devam edeceğiz. Gayret edeceğiz. Nihayetinde bir taraftan bu ülkeyi büyüteceğiz. Bir taraftan birliğimizi, dirliğimizi sağlayacağız. Bir taraftan da bugünkü gibi İçişleri Bakanlığına saldıran o köpekleri, o zihniyeti toprağa gömeceğiz. İnşallah bir daha çıkamayacaklar oradan.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kayseri Şeker Fabrikası’nın 69. Kampanya Dönemi dualarla başlatıldı. 


 

AdminAdmin

YORUMLAR