Kayseri Ekspres Haber
HV
19 NİSAN Cuma 17:43
Advert Advert

SREBRENİTSA KATİLLERİ CEZASIZ KALMASIN!

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Av. Abdullah KAYA konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-07-2023 13:37   Güncelleme : 12-07-2023 13:39
SREBRENİTSA KATİLLERİ CEZASIZ KALMASIN!

SREBRENİTSA KATİLLERİ CEZASIZ KALMASIN!
Dünyada Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra 6 federal cumhuriyetten meydana gelen Yugoslavya Federasyonu da dağıldı.

1992 Şubat ayında yapılan referandumda 6 cumhuriyetten biri olan Bosna Hersek, bağımsızlığını ilan etti. Bu kararı tanımayan Sırplar Başkent Saraybosna'yı kuşatarak 3,5 yıl sürecek olan Bosna Savaşı'nı başlattılar.

2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaşanan soykırım Sırplar tarafından 11 Temmuz 1995’te Srebrenitsa’da gerçekleştirildi. 5 gün içinde 8372 Müslüman Boşnak Sırplar tarafından dünyanın gözü önünde acımasızca katledildi.

Savaşın devam ettiği 1992 ile 1995 yılları arasında Sırp güçleri savunmasız Boşnaklara karşı her türlü insanlık suçunu işlediler. Ne yazık ki bu insanlık dışı saldırılara Boşnakları korumakla görevli Hollanda askerleri seyirci kaldılar. Daha ilerisi savunmasız Boşnakları Sırp güçlerine katledilsinler diye teslim ettiler.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak!

Acısını bir kez daha yüreğimizde hissettiğimiz bugün, katledilenler için Allah'tan rahmet diliyor, her nerede zulme maruz kalmış olursa olsun, dini, dili, rengi, etnik kökeni önemli olmaksızın tüm mazlumlara ve yardıma muhtaçlara Allah'tan sabır ve yardım diliyoruz. Katliama seyirci kalarak ortak olan Birleşmiş Milletler tarafından silahsız savunmasız Boşnakları korumakla görevli Hollanda ordusunun yetkilileri, askerleri ve siyasetçilerinin, Srebrenitsa’nın Sırplara teslim edilmesine karar veren Birleşmiş Milletler yetkililerinin, 8372 masumun katledilmesinde sorumluluğu olan Sırp yetkililerinin bugüne kadar yargılananları dışında kalanların yakalanarak uluslararası adalet mahkemelerinde yargılanmaları, insanlığa karşı işledikleri suçun cezasını çekmeleri için Birleşmiş Milletleri, Uluslararası Adalet Divanını ve Avrupa Birliğini bu soykırıma ses çıkararak görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz.           

AdminAdmin

YORUMLAR