Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 14:04
Advert Advert Advert

GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR: SEÇİMLER MİLLİ İRADENİN TEZAHÜRÜDÜR

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet TAŞ konuyla ilgili şunları söyledi:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-05-2023 14:15   Güncelleme : 31-05-2023 14:23
GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR: SEÇİMLER MİLLİ İRADENİN TEZAHÜRÜDÜR

Ülkemizde uzun süredir hazırlığı yapılan Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri 14 Mayıs günü % 88 leri aşan rekor bir katılımla gerçekleşti.

Milletvekilliği seçimlerine çok sayıda parti ve ittifak katılırken, cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turun yapıldığı 14 Mayıs’ta 3, ikinci turun yapıldığı 28 Mayıs’ta 2 aday katılarak yarışı tamamladı.

Milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakına dahil olan partiler 320’nin üzerinde Milletvekili elde ederek Türkiye Büyük Millet Meclisinde çoğunluğu sağladılar.  Millet ittifakına dahil partiler ise 212 milletvekili çıkarabildiler. Yeşil Sol Parti ve bileşenlerinden oluşan partiler ise 60’ın üzerinde milletvekiliyle Türkiye Büyük Millet Meclisinde yerlerini aldılar.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turunda seçime katılan üç adaydan hiçbiri  gerekli çoğunluk olan %50 + 1 oyu alamadığı için, 28 Mayıs’ta ikinci tur seçimleri yapıldı. Bu turda mevcut Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışa dahil oldular.

Yurtiçi ve yurtdışında kullanılan oyların sayılması sonucu, mevcut Cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan geçerli oyların %52.18 ni alarak yeniden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilmiş oldu. Rakibi Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise oyların %47.82 sini alabildi.

Şölen havasında geçen, kayda değer herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı seçimler sonucunda yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 13. cumhurbaşkanı olarak görevini 5 yıl süre ile yürütecektir.

Kayseri Gönülü Kültür Kuruluşları olarak; Milli iradenin tezahürü olarak yapılan seçimler sonucunda seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne girmeye hak kazanan Milletvekillerimizi tebrik ediyor, Millet yolunda hayırlı hizmetler diliyoruz.  Milletimizin oylarıyla ikinci defa seçilerek Cumhurbaşkanlığını kazanan mevcut Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, görevinde üstün başarılar diliyoruz.

Seçim sonuçlarının insanımız, ülkemiz, gönül coğrafyamız ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor ve diyoruz ki;  şu andan itibaren Cumhurbaşkanımız 85 milyon insanımızın cumhurbaşkanıdır. 85 milyon Vatandaşımız da Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarıdır. Artık tüm siyasi kavgaları bırakarak,İnsanımız Ülkemiz ve bizden büyük beklentileri olan Gönül coğrafyamızın geleceğini inşa etmek için el ele gönül gönüle vererek, birlikte yürüme vaktidir.

AdminAdmin

YORUMLAR