Kayseri Ekspres Haber
HV
28 MART Perşembe 17:03
Advert Advert Advert

MHP İL BAŞKANI ANMET BAĞÇOVAN’IN 19 MAYIS MESAJI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-05-2023 15:20
MHP İL BAŞKANI ANMET BAĞÇOVAN’IN 19 MAYIS MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Ahmet Bağçovan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 “Tarihini bilen, özüne sahip çıkan, ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler tarihin sonuna kadar var olmayı başaracak olan milletlerdir. Bu nedenledir ki, Türkler, tarihin bilinen ilk zamanlarından beri millet olarak vardır ve kıyamete kadar da varlığını koruyacaktır” ifadesinde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ahmet Bağçovan, mesajını şu şekilde sürdürdü:

Türk Milleti, binlerce yıla dayanan tarihi boyunca pek çok büyük medeniyetler inşa etmesinin, zaferlerle, başarılarla dolu bir hayat sürmesinin yanı sıra çok büyük sıkıntılarla ve hatta varlıkla yokluk arasında gidip gelmelerle de karşı karşıya kalmıştır.

Milletimizi, Milli Mücadele günlerine getiren ortam da yine Türklüğün var olmak veya yok olmakla yüz yüze kaldığı çok büyük sıkıntılar içinde olduğu bir dönemi göstermektedir.

Ama Aziz Milletimiz, böylesine zor ve sıkıntılı anları adeta küllerinden yeniden doğan bir Anka gibi aşmasını bilmiş ve büyük, güçlü bir devlet oluşturmayı başarmıştır.

İşte 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin bu yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, "Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdanî emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız" sözüyle gençliğe olan güvenini, "Bütün ümidim gençliktedir" sözüyle de beklentilerini dile getirmiştir.

İnanıyorum ki, fırsat buldukları ölçüde ve kendilerine olan toplumsal güveni farkettikleri takdirde, bizim gençliğimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur.

Türkiyemizin ve insanlarımızın layık oldukları mutlu, müreffeh ve güçlü bir ülkeye kavuşmamız da gençliğimizle olacaktır..

Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.

 

AdminAdmin

YORUMLAR