Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 01:03
Advert Advert Advert

‘MALI NASIL GÖTÜRÜRÜM? MAL NASIL GÖTÜRÜLÜR?'

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, iktidarın önceliğin hiçbir zaman bilim ve teknoloji olmadığını belirterek, “Onların tek önceliği var: ‘Malı nasıl götürürüm? Mal nasıl götürülür? Kupon arazilere nasıl çökülür, nasıl çökeriz?’ Öyle değil mi Sayın Bakan, Sayın Varank?’ diye konuştu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-12-2022 14:34
‘MALI NASIL GÖTÜRÜRÜM? MAL NASIL GÖTÜRÜLÜR?'

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesinin görüşmelerinde söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ın kardeşi ve Sanayi Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da kuzeni olan Sedat Varank, Emlak Konut GYO’dan aldığı, ancak oluşan tepkinin ardından iptal edilen ihaleyi TBMM gündemine taşıdı. İktidarın bilim ve teknoloji gibi bir önceliğinin olmadığını ifade eden Arık, “Eğer ki gelişmek, kalkınmak, büyük devlet olmak istiyorsanız bunu ‘Ey Biden! Ey Merkel! Ey İsrail!’ ifadeleriyle başlayan sahte kabadayı cümleleri kurarak yapamazsınız. Eğer ki büyük devlet olmak istiyorsanız ana gündeminizin yapay zekâ, teknoloji ve bilim olması gerekir; bilime inanmanız gerekir; bilimden, okuyandan korkmamanız gerekir ama bu iktidarın bilim, teknoloji gibi bir önceliği yok. Onların tek önceliği var: ‘Malı nasıl götürürüm? Mal nasıl götürülür? Kupon arazilere nasıl çökülür, nasıl çökeriz?’ Öyle değil mi Sayın Bakan, Sayın Varank? Siz Bakansınız Sayın Varank. Bakınız, kuzeniniz Fatma Varank Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı. Doğru mu? Doğru. Kuzeniniz Fatma Varank'ın kardeşi Sedat Varank da bir iş adamı, öyle mi Sayın Varank? Öyle. Bakınız, bu cevval iş adamı, ablasına bağlı olan Emlak Konutun ihalelerine giriyor; abla-kardeş dayanışmasıyla milyarlarca liralık ihaleyi çatır çatır alıyorlar, çatır çatır. Örneğin 280 milyon liralık Merkez Ankara Projesi, doğru mu Sayın Bakan? Örneğin Bodrum'daki 10 milyar liralık kupon arazi. Bakın Sayın Bakan, Varank ailesi olarak dezenfektancı bakanla mı yarışıyorsunuz? Söyleyin. Yani Varank ailesi gerçekten onu çoktan geçmiş çünkü milyarlık ihalelerle uğraşıyor. Varank ailesi milyarlardan aşağısını kabul etmiyor. Bakın, Sayın Varank'ın kuzeni suçüstü yakalanınca ne diyor, biliyor musunuz? Diyor ki... Neymiş? ‘Soyadımız Varank.’mış. Bakın, bunu sizin kuzeniniz söylüyor: ‘Bize de yazık! Bırakalım da taksi şoförlüğü mü yapalım?’ Kim söylüyor? Kuzeni Varank söylüyor. Bakın, vallahi yazık billahi yazık! Bu kadar yüzsüzlüğe, bu kadar ahlaksızlığa, bu kadar çürümüşlüğe gerçekten yazık! Ve ben buradan da namusuyla, evine helalinden ekmek götüren tüm taksi şoförlerine saygılarımı sunuyorum. 

Sayın Varank, benim size bir önerim olacak buradan: Hani kuzenin diyor ya: ‘Bize de yazık, bırakalım da taksi şoförlüğü mü yapalım?’ diye. Bu sabah şov yaparak Meclise geldiğiniz TOGG var ya, güzel bir araç, kırmızı. Onu satın alın, kuzeninize verin, kuzeniniz de taksi şoförlüğü yapsın. Varankların da kursağından helal lokma geçsin.”

HAİN DÜZENE SESSİZ KALMAYIN

Konuşmasında iktidar partisi milletvekillerine de seslenen Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Allah'tan korkun, Allah'tan korkmuyorsanız kulundan utanın. Gerçi Allah korkusu olsa, adına yolsuzluktan suç duyurusunda bulunulan bir milletvekiline bu Gazi Meclisin çatısı altında bütçenizi sundurmazdınız. Bakınız, hakkında suç duyurusunda bulunulan bir milletvekili burada sizin bütçenizi sundu. Allah korkunuz olsaydı Canikli'ye derdiniz ki: ‘Bu şirketlere bu liyakatsiz danışmanları, eşinin kuzenini nasıl atadınız?’ diye sorardınız. Hadi atadın, ‘Atadığın bu kişiler senin ofisinde, aynı adreste nasıl şirket kurdu?’ diye sorardınız ama sormadınız. Hadi şirket kurdu, ‘Kurulan bu şirketler nasıl oluyor da sana emanet edilen şirketlerle iş yapıyor?’ diye sorardınız ama sormadınız. Allah'tan korksaydınız hırsızın önüne yatan rüşvetçi bakanları aklayıp önünde pozlar vermezdiniz. Ne diyeyim ben size, Allah sizlere de vicdan versin! Sayın iktidar partisi milletvekilleri, bilin ki insanlar söyledikleri kadar sustuklarından da sorumludur. Bunca yolsuzluk, bunca yokluk, bunca acı yaşanırken bu hain düzene sessiz kalmayın.”

ÖZGÜR ÖZEL VARANK’A BÖYLE SESLENDİ: 

“PİŞKİNLİĞE VARDIRIYORSUNUZ”

Varank’ın iddiaları yalanlamasının ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de söz alarak, “Yeğeniniz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı kendi kardeşine inanılmaz bir ihale vermiş. Siz ‘Bu doğru olmamıştır, etik olmamıştır. Soyadı Varank olmasına rağmen reddediyorum' demek yerine ‘soyadımız Varank diye taksi şoförlüğü mü yapalım' diye pişkinliğe vardırıyorsunuz işi. Belki günün stresinden kaçırdınız, bahsedilen o ihale iptal edildi bugün” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

AdminAdmin

YORUMLAR