Kayseri Ekspres Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 08:15
Advert Advert

KGK: Dünya kamuoyu İsrail’in soykırımına sessiz kalamaz

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-10-2023 09:06
KGK: Dünya kamuoyu İsrail’in soykırımına sessiz kalamaz

 

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK): İsrail'in barbarca bir saldırıyla Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ni hedef alması sonucunda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesinden ve bir o kadarının da yaralanmasından dolayı derin bir üzüntü, kaygı ve infial içindeyiz.  
KGK Yönetim Kurulu’nun yayınladığı yazılı mesaj şöyle:
Gazetecilik mesleğinin getirdiği etik ve insani değerleri savunma sorumluluğumuz gereğince birçok devletin, liderin, uluslararası örgütün sessiz kalmasının uluslararası sisteme olan güveni sarsaracağına dair derin bir endişe duyarak süreci izliyoruz ve tarihe not düşerek dünya kamuoyuna karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.
İsrail yönetiminin acımasızca ve barbarca yaklaşımının günlerdir elektriksiz, aç ve susuz bırakılan Gazze'nin soykırıma maruz bırakılmasıyla başladığını not ediyoruz.
Uluslararası savaş suçları kapsamına giren bu durumun yanında masum ve aciz insanların sığındığı bir hastanenin vurulmasını gayri insani bir sonuç olarak değerlendiriyor ve kalleşçe bir yaklaşım olarak ele alıyoruz.
Uluslararası hukukun ve insani değerlerin açık bir ihlâli niteliğini taşıyan sivillere yönelik bu saldırının tüm dünya kamuoyunun açıkça kanaat getireceği bir vahşete konu olduğunu gözlemliyoruz.
İsrail'in bu saldırısı, Filistin halkına yönelik sistematik zulmün bir parçasıdır. İsrail, Filistin halkını yıldırmak ve boyun eğdirmek için her türlü kanlı yolu denemektedir. Bu ve buna benzer saldırıların normalleşterilmesi gazetecilik mesleğinin onuruna yakışmayacağı için sesimizi gür bir şekilde duyurmayı kendimize görev biliyoruz.
Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve İsrail'i derhal bu saldırıyı durdurmaya çağırıyoruz. İsrail, bu saldırının sorumlularını yargılamalı ve sivillere yönelik saldırıları bir an önce sonlandırmalıdır.
İsrail'in bu saldırısı, Filistin halkının acılarını daha da derinleştirmiştir. Bu saldırının Filistin halkının barış ve adalet talebini daha da güçlendireceğini düşünüyoruz.
İsrail, bu saldırısı ile sadece Filistin halkına değil, tüm insanlığa karşı bir suç işlenmiştir. Bu saldırının sorumluları, uluslararası hukuk önünde hesap vermelidir.
Devam eden saldırıların bir an önce sonlandırılarak Filistin halkına ve Gazze'deki hastanelere yardım etmek için uluslararası toplumun hemen harekete geçmesi gerektiğini kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Filistin halkının acılarını hafifletmek ve bu saldırının yaralarını sarmak için sorumluluk ve vicdan sahibi tüm insanlığın birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyor ve zalimlerin zulümlerinin her türlü hukuk yoluyla sonlandırılması için dünya kamuoyunu insanlığa ve evrensel normlara yakışır şekilde mücadele etmeye çağırıyoruz.

AdminAdmin

YORUMLAR