Kayseri Ekspres Haber
HV
17 NİSAN Çarşamba 01:44
Advert Advert

Vali Gökmen Çiçek’in “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi” Mesajı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-03-2024 16:33   Güncelleme : 17-03-2024 16:41
Vali Gökmen Çiçek’in “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi” Mesajı

 

 

Çanakkale Zaferi, bir daha dönmemek üzere cepheye koşan şanlı ecdadımızın yazmış olduğu dünyada emsali olmayan, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük aşkının ortaya konduğu, dünya tarihine altın harflerle yazılan kahramanlık destanıdır. 

 

Çanakkale Zaferi, dönemin imkânsızlıklarına rağmen vatanı, bayrağı ve bağımsızlığı uğruna hiçbir engel tanımayan ve fedakârlıktan çekinmeyen milletimizin inanç ve azmiyle kazanılmış ve tüm dünyaya Türk milletinin kararlılığını göstermiştir. 

 

Çanakkale Zaferi’nde, farklı inançlara ve etnik kökenlere sahip olan vatan evlatları, tek yürek olmuş, omuz omuza mücadele etmiştir. Çanakkale'de gösterilen kahramanlık, birlik ve beraberlik ruhu, milletimizin ortak değerlerine olan inancımızı perçinlemiştir.

 

Dün “Çanakkale Geçilmez” diyen iradenin mirasçıları olan bizler; bugün de bağımsızlığımız, vatanımız ve bayrağımız için Çanakkale ruhuyla kenetlenmekte, tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla kutlu yürüyüşümüze devam etmekteyiz. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatını feda eden aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat temenni ediyorum.

AdminAdmin

YORUMLAR