Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 16:49
Advert Advert Advert

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: KATAR İLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-09-2023 13:45
BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ: KATAR İLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, New York Türk Evi’nde, Katarlı mevkidaşı olan Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Şeyh Faleh Bin Nasser Bin Ahmed Bin Ali Thani ile görüştü. Özhaseki, “Tarihî ve kültürel bağlarımızın olduğu dost ve kardeş ülkemiz Katar ile her zaman güçlü bir iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Birleşmiş Milletler’in 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heyetiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri’ne giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Katarlı Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Şeyh Faleh Bin Nasser Bin Ahmed Bin Ali Thani ile bir araya geldi.  

 

Bakan Mehmet Özhaseki, Katarlı mevkidaşı ve beraberindeki heyet ile New York’taki Türk Evi’nde yaptığı görüşmede, Türkiye ve Katar arasında çevre konusunda yapılabilecek yeni iş birlikleri ve potansiyel projeleri ile iklim değişikliği ve dünya markası haline gelen Sıfır Atık projesini anlattı. Özhaseki, “Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde bir dünya markası haline gelen Sıfır Atık hareketimiz başta olmak üzere çevre projelerimizi, iklim değişikliğiyle mücadelede attığımız ve ortak evimiz dünya için hayata geçireceğimiz adımları anlattık; tecrübelerimizi paylaştık. Tarihî ve kültürel bağlarımızın olduğu dost ve kardeş ülkemiz Katar ile her zaman güçlü bir iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Katarlı Bakan Şeyh Faleh Bin Nasser Bin Ahmed Bin Ali Thani ise, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, önümüzdeki ay Türkiye’yi ziyaret edeceğini ifade etti.  

AdminAdmin

YORUMLAR