Kayseri Ekspres Haber
HV
20 NİSAN Cumartesi 19:24
Advert Advert

MAZLUMDER GYK’SI İSTANBUL DA TOPLANDI

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-10-2023 16:36
MAZLUMDER GYK’SI İSTANBUL DA TOPLANDI


MAZLUMDER Genel Yönetim Kurulu (GYK) İstanbul'da toplandı.
Genel merkez İstanbul, Ankara, Kayseri ve Adana şubelerinin şube başkanları ve GYK üyelerinin katılımı ile İnsan ve Medeniyet Hareketi İMH'nin Bahariye Mevlevihanesindeki merkezinde yapılan toplantı bir günde tamamlandı.
Kayseri şubesi toplantıya Şube Başkanı Ahmet Taş başkanlığında GYK üyelere Uğur Dursun, Harun Gürpınar ve Avukat Abdullah Kaya'dan oluşan bir ekiple katılım sağladı.
14 Ekim Cumartesi günü yapılacak toplantı için 13 Ekim Cuma günü sabah özel araçla yola çıkan Kayseri MAZLUMDER ekibi saat 14.00 sularında İstanbul'a ulaştı. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünün Kemerburgaz fidanlığında dost ziyaretinde bulunan Kayseri ekibi daha sonra toplantının yapılacağı Bahariye Mevlevihanesi'ne geçti.
Burada Kayseri'den gelen İMH yöneticileri Soner Beşparmak ve Fazıl Demirkol ve diğer ev sahipleri ile birlikte çay içip muhabbet eden Kayseri MAZLUMDER ekibi İMH onursal başkanı Mehmet Güney'i de ziyaret ederek tanıştılar, sohbet ettiler daha sonra konaklayacakları İMH misafirhanesine geçen MAZLUMDER ekibi burada daha önce Kayseri'de oturup MAZLUMDER üyesi olan uzun yıllar önce İstanbul'a taşınıp Esenlerde oturan Ekrem Köşker Bey ile görüştüler.
Ekrem Bey'in ısrarı üzerine MAZLUMDER heyetinden Ahmet Taş ve Harun Gürpınar onunla birlikte giderek misafiri oldular, geceyi Esenlerde geçirdiler. 14 Ekim Cumartesi günü saat 11:00'da çalışmalarına başlayan MAZLUMDER GYK toplantısı gündemindeki konuların müzakeresini tamamlayarak saat 16.00'da sona erdi. Toplantı sonunda İsrail'in Filistin'de yaptığı insanlık suçu kınandı ve dünya kamuoyunun taleplerini dikkate alarak derhal işlediği insanlık suçundan vazgeçmesi talep edildi.
Toplantının sona ermesini müteakip Kayseri GYK ekibi, MAZLUMDER ekibi ve İMH Onursal Başkanı Mehmet Güney ile vedalaşarak Kayseri'ye dönmek üzere İstanbul'dan ayrıldı.
Dönüşte Adapazarı kent merkezine uğrayıp Kadim dost Abdulkadir Dinç, MAZLUMDER Sakarya şubesi eski başkanlarından Turgay Etçibaşı ve arkadaşlarını ziyaret ederek hasret giderdiler, muhabbet ettiler. Onları 9 Aralık 2023 Cumartesi günü MAZLUMDER Kayseri Şubesi ev sahipliğinde yapılacak olan “İnsan Hakları Gecesi” programına davet ettiler. Sakarya ekibi de nasip olursa katılmaya söz verdiler.
Sakarya'daki dost ziyareti molasından sonra yoluna devam eden MAZLUMDER Kayseri heyeti 15 Ekim Pazar günü sabaha karşı 03:00 civarında Kayseri'ye ulaştı. Şube Başkanı Ahmet Taş, Uğur Dursun, Harun Gürpınar ve Avukat Abdullah Kaya'dan oluşan ekibe, İstanbul'da İnsan ve Medeniyet Hareketi yöneticileri Ekrem Köşker ve Sakarya'da Abdulkadir Dinç ve arkadaşlarına çok teşekkür ettiğini bildirdi.

AdminAdmin

YORUMLAR