Kayseri Ekspres Haber
HV
19 NİSAN Cuma 01:32
Advert Advert

NNYÜ YENİ İÇ MİMAR VE ÇEVRE TASARIMCILARI MEZUN ETTİ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-07-2023 14:56
NNYÜ YENİ İÇ MİMAR VE ÇEVRE TASARIMCILARI MEZUN ETTİ

NNYÜ YENİ İÇ MİMAR VE ÇEVRE TASARIMCILARI İLE MİMARLARI MEZUN ETTİ                             
 

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Mimarlık Bölümü’nden 2022-2023 Akademik yılında mezun olan öğrenciler düzenlenen törenle diplomalarını aldı. 

 

NNYÜ Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine, NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Köse, dekanlar, enstitü müdürleri, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninde Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, fakülte ve İç Mimarlık ve Tasarım Bölüm birincisi Rahaf Al-Habeeb mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kiraz ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kubulay Çağatay’ın konuşmasıyla devam eden mezuniyet töreninde Dekan Prof. Dr. Serhan Yamaçlı, öğrencilere mesleki hayatlarında kendilerini geliştirmelerini, dünya ile entegre olmaları için yabancı dillerini geliştirmelerini, vatana millete hayırlı birer vatandaş olabilmeleri, ülkemizi daha ilerilere, üst sıralara taşımak için gayret göstermelerini istedi.

 

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, konuşmasında öğrencilere önemli mesajlar verdi. Rektör Özsoylu konuşmasında şunları söyledi. “Eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var.   Üniversitemizde aldığınız eğitimin ‘küreselleşen dünyada sizi ne kadar avantajlı kılacağı’nı iddia edemem, ama yeterli donanıma sahipsiniz. Bilgi çok hızla yenileniyor, diplomaların ömrü çok kısalıyor. O nedenle kendinizi sürekli yenileyin. Mesleğinizle ilgili gelişmeleri sürekli takip edin. Yaşam bizi sürekli yenilenmeye mecbur kılıyor. Kendinizi değişik ortamlara, değişik koşullara hızla uyarlayabilecek şekilde yetiştirirseniz, dünyanın her yerinde var ve başarılı olacak dünya vatandaşları olabilir, evrensel bir hüviyete kavuşursunuz. Biz Sizleri kendisine ve karşısındakine saygısı gelişmiş bireyler olarak yetiştirmek istedik. Kendinize saygınızı ve özgüveninizi kaybetmeyin. Bireyselliğinizi koruyun, sizi kalıplara dökmeye çalışanlara, sizin adınıza kararlar vermeye çalışanlara, Sizden biat etmenizi isteyenlere izin vermeyin, ayrıca yüz de vermeyin. Hayat anlayışınız hoşgörü, saygı ve empati üzerine kurulduğunda çok daha dostane, çok daha saygın, çok daha neşeli geçiyor. Tek doğrunun sizinki olmadığını, sizden farklı düşünenler, davrananlar da olduğunu bilin, İnsanların tüm çeşitlilikleri içinde beraberce yaşamalarının mümkün olduğunu unutmayın. Bu beraberlik ancak katılımcı bir demokrasi içinde gerçekleşebilecektir, onun da olmazsa olmaz koşulu hoşgörü ve empatidir. Hoşgörünüzü geliştirin, karşınızdakine saygılı olun ve empati duygunuzu geliştirin. Asla şahsiyetinizden ödün vermeyiniz. Doğru bildiklerini ve düşüncelerinizi söylemekten kaçınmayınız. Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancım tamdır. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin. Çoksesliliği, çok kültürlülüğü benimsemiş hoşgörülü demokratlar, etik değerleri kuvvetli, özgüvenleri ve kendilerine saygıları yüksek bireyler olarak davranmaktan asla vazgeçmeyiniz. Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancım tamdır. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin. 

 

NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özahmurkar ise konuşmasında Üniversitenin kuruluş süreci hakkında bilgiler vererek öğrencilere öğütlerde bulundu. Özhamurkar, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Yapamayacağınız işin sözünü vermeyin. Karşınızda, muhatap olacağınız kişilere çarşamba günü yaparım deyip işi dört çarşamba ertelerseniz bir daha kapınıza gelen olmaz. Anne babalarınıza saygıda kusur etmeyiniz. İlkokul, lise, üniversite bitti, biz olduk, biz bittik derseniz, iste sizde o zaman bitersiniz. Hayat yeni başlıyor. Ok gibi doğru olursanız hedefe varırsınız, yay gibi eğri olursanız elde kalırsınız. Hayat yolunuz açık olsun” diye konuştu.

 

Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere plaket ve ödülleri verildi. Fakülte ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm birincisi Rahaf Al-Habeeb mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plakayı çaktı. Daha sonra öğrenciler mezuniyet belgelerini bölüm öğretim üyelerinden aldı. 

 

Coşku ve heyecan içinde geçen mezuniyet töreni, öğrencilerin geleneksel kep atmasıyla sona erdi. 

AdminAdmin

YORUMLAR