Kayseri Ekspres Haber
HV
19 NİSAN Cuma 07:09
Advert Advert

Milletvekili Cıngı Meclis heyetiyle Prag’da

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-10-2023 08:41
Milletvekili Cıngı Meclis heyetiyle Prag’da

 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Çek Cumhuriyeti heyetinde milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı da görev aldı. 

Meclis Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve AB-Turkiye Karma Parlamento Üyesi olarak görevlendirilen Cıngı aynı zamanda TBMM Çek Cumhuriyeti Dostluk Grubu Başkanı seçildi. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Konseyi Meclis çalışmaları için TBMM heyetiyle Strazburg’a giden Cıngı, dün başladığı Çekya ziyaretinin ilk gününde bir dizi görüşmeye katıldı. 

Bu kapsamda Uluslararası Kırım Platformu II. Parlamenter Zirvesi dolayısıyla Çekya’ya giden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ve AK Parti Kayseri Milletvekili, TBMM Çekya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Dr. Murat Cahid CINGI, Çekya Meclis Başkanı Marketa Pekarova Adamova ve heyetiyle Çekya Meclis Binasında bir araya geldi. Meclis Başkanı Kurtulmuş ve üç milletvekilinden oluşan Parlamento heyeti akabinde Ukrayna Yüksek Konseyi Başkanı Ruslan Stefençuk ile buluştu ve hem Rusya ile olan savaşta hem de Kırım meselesinde Türkiye’nin kendilerine verdiği destekleri vurguladı.

Aynı gün mevkidaşı Çekya Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Vaclav Kral ve Grup üyeleriyle de bir toplantı gerçekleştiren Kayseri Milletvekili Dr.Murat Cahid Cıngı, özellikle tekstil, turizm, eğitim, makine, mobilya ve bilişim sektörlerinde Kayseri’deki işletmelerle Çekya’daki şirketleri bir araya getirip iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Çek tarafı başkanı Vaclav Kral da Çekya’dan özellikle yaz mevsiminde Türkiye’ye yaklaşık 300 Bin kişinin gittiğini, ama artık kış turizminde de bu sene başlayacak Prag-Kayseri charter uçuşlarıyla önemli bir kitlenin kayak tatilini Erciyes’te geçireceğini vurguladı. Kral, iki ülkenin de işbirliği için büyük potansiyel taşıdığını ve ilişkileri daha üst seviyeye getirmek için azami gayreti göstereceklerini ifade etti. 

Bugün de Kırım Platformu İkinci Parlamenter Zirvesi’ne katılacak Numan Kurtulmuş başkanlığındaki heyet toplantılardan sonra akşam saatlerinde yurda dönecek.

AdminAdmin

YORUMLAR