Kayseri Ekspres Haber
HV
28 MART Perşembe 12:19
Advert Advert Advert

Özhaseki, “İlk andan itibaren 807 belediye başkanımıza da görev verdik”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2023 13:41
Özhaseki, “İlk andan itibaren 807 belediye başkanımıza da görev verdik”

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve bazı AK Parti'li belediye başkanları Hatay’da incelemelerde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “AK Parti olarak gerek üyelerimiz, gerek STK'larımız gerekse tüm belediyelerimiz sahadaydı. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum; karşı tarafta koca koca belediyesi olanlar sadece işin görüntü tarafındalardı. Sadece işin algı operasyonları tarafındalardı. Hatay’da hayat normale dönene kadar 4 büyükşehir, 6 il, 80 ilçe toplam 90 AK Parti'li belediyemiz bölgede çalışmaya devam edecekler. Hatay’ı ayağa kaldırana kadar hep birlikte gayret edeceğiz." dedi.

Özhaseki, ilk günden itibaren gerek Cumhurbaşkanı gerek bakanlar gerekse de görevlendirilen herkesin, AFAD'ın iş başında olduğunu dile getirdi. Herkesin elinden geleni yaptığını ve işin bir ucundan tuttuğunu aktaran Özhaseki, "İlk ulaşabildiği yerlerde kim kime yardım edebilirse, o yardımı oraya ulaştırmaya çalıştık. Bütün millet ayaktaydı adeta. Türk milleti olarak herkes olaya kilitlenmiştir. Gücü neye yetiyorsa, elinden ne geliyorsa herkes bunu yapıyor. Dünyanın herhangi bir yerinde 'en güçlüyüm' diyen devletlerde bile, böyle bir afet olsa herhalde bu işin altından hiç kalkamazlar." diye konuştu.
 

“İlk andan itibaren 807 belediye başkanımıza da görev verdik”

Özhaseki, devletin resmi kurumları ve AK Parti'li belediyelerin yanı sıra gönüllüler ile sivil toplum örgütlerinin tamamıyla sahada oluğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
"Ülkemizdeki 1390 belediyeden 807'si AK Parti'li. İlk andan itibaren 807 belediye başkanımıza da görev verdik. İlk günden itibaren onlar gayret ediyorlar. Şimdi de afete uğrayan ilçelerimizde ihtiyaçlar neyse onu bitirinceye kadar arkadaşlarımızın görevlendirmelerini yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatı da öyle. Bu hizmetleri sürdüreceğiz. Afete uğrayan kardeşlerimize yardım edeceğiz. Yaraları saracağız. Oradaki belediye başkanı arkadaşımızın ihtiyacı neyse onu da gidermek için hepimiz bu seferberliğe devam edeceğiz.”

“Hatay’da 4 büyükşehir, 6 il, 80 ilçe belediyemiz çalışmaya devam edecek”

Deprem bölgesinde işler bitti diyene kadar hizmetlerin devam edeceğini belirten Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hep birlikte gayret edeceğiz. Arkadaşlarımız deprem neredeyse, hasar neredeyse sıkıntı neredeyse oraya koştular. Şu partili, bu partili demediler. Mesela Defne’de Kocaeli Büyükşehir Belediye'miz var. Samandağ'da Uşak Belediye'miz var. Böyle zamanlarda siyaset düşünmek olmaz. Parti isminden bahsetmek bile ayıptır. Gerçekten hicap duyarız. Yardım edebilmek amacıyla buraya koştuk. AK Parti olarak gerek üyelerimiz, gerek STK'larımız gerekse tüm belediyelerimiz sahadaydı. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum; karşı tarafta koca koca belediyesi olanlar sadece işin görüntü tarafındalardı. Sadece işin algı operasyonları tarafındalardı. İlk günden itibaren de seçim konuşmaya başladılar. Kimisi diyor ki, 'bunlar bu seçimden çok yara alırlar.' Öbürü diyor ki 'bak aklınızda sakın ha seçimi ertelemeyi düşünmeyin.' Daha durun ya. İnsanlar enkazın altında. O çığlıklara yetişmeye çalışıyoruz. Sizin güya hakim olduğunuz belediyelerde, yerlerde biz hizmet ediyoruz. Biz çalışıyoruz. Biraz insanlardan utanma olur. Ama ne yazık ki, depremin ikinci gününde hatta ilk saatlerinden itibaren başlayan bu siyasi söylemler hepimizi derinden üzdü. Allah onlara da iyilik versin diye de dua ediyoruz arkadaşlar. Bundan sonra da onların olduğu yerde hizmete devam edeceğiz."

Özhaseki, Hatay ve ilçelerimizde hayat normale dönene kadar yapılacak olan çalışmalar için bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirdik. Hatay’da hayat normale dönene kadar Konya, Bursa, Kocaeli, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Nevşehir, Rize, Yalova ve Yozgat başta olmak üzere; 4 büyükşehir, 6 il, 80 ilçe belediyemiz çalışmaya devam edecek. Hatay’ı ayağa kaldırana kadar hep birlikte gayret edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

AdminAdmin

YORUMLAR