Kayseri Ekspres Haber
HV
23 NİSAN Salı 15:52
Advert Advert

KAZIM YÜCEL: PINARBAŞI'NA BİR OSB KAZANDIRACAĞIZ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-03-2024 15:47
KAZIM YÜCEL: PINARBAŞI'NA BİR OSB KAZANDIRACAĞIZ

 

PINARBAŞI HAK ETTİĞİ HİZMETE KAVUŞACAK

METİN BAŞKAN İLE EL ELE VERİP PINARBAŞI'NI KALKINDIRACAĞIZ

İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, Pınarbaşı ilçesinde seçmenlerle buluştu. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Yücel," Pınarbaşı ilçemiz ulusal ve uluslararası yol güzergahının üzerinde yer almasına rağmen istenilen seviyeye ulaşamadı. Biz Pınarbaşı'na bir OSB kazandırarak işe başlayacağız. Metin Kılıçarslan Başkanım ile el ele verip Pınarbaşı'nı bir Akdeniz bir Ege ilçeleri gibi geliştireceğiz ve büyüteceğiz" dedi.

İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, ilçe gezilerine Pınarbaşı ile devam etti. Kazım Yücel'e İyi Parti İl Başkanı Tansu Şener, Pınarbaşı Başkan Adayı Metin Kılıçarslan ve partililer eşlik etti. İyi Parti heyeti, Pınarbaşı ilçesini adım adım gezdi ve vatandaşlar ile esnafla bol bol sohbet etti.

Kazım Yücel'e dert yanan Pınarbaşılılar, " Pınarbaşımız hala köy görüntüsünü sürdürüyor. Yol üzerinde olmasına rağmen hizmetler gelmiyor. Kayseri'nin bütün ilçelerine doğalgaz ulaşmasına rağmen Sarız ve Pınarbaşı bu imkanlardan mahrum bırakıldı. Geçtiğimiz günlerde vatandaşın gazını almak için göstermelik doğalgaz temelini attılar. Hiçbir çalışma yok. Ne zaman geleceği de belli değil. Artık ilçede insanlar kalmıyor. Tarım bitti, hayvancılık yok oldu, Hastane eğitim bunlar da yetersiz. İş sahaları yok. İnsanlar mecburen doğdukları toprakları terkediyor" dediler.

Vatandaşları ve esnafı dinleyen İyi Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel de, "Hemşerilerimizin ifade ettiği gibi Pınarbaşı aslında Kayseri'nin en  avantajlı ilçeleri arasında yer alıyor. Ulaşım problemi yok. Pınarbaşı hem uluslararası yol, yani İran, Azerbaycan Türk Cumhuriyetleri gibi tekerli taşımacılığın yapıldığı güzergah üzerinde hem de ulusal manada taşımacılığın yapıldığı güzergah üzerinde. Ama Pınarbaşımız maalesef bunlardan yeterince pay alamıyor.Yapılması gereken çok iş var.  Yıl boyunca milyonlarca aracın geçtiği Pınarbaşı ilçemizde mutlaka ama mutlaka sosyal tesisler olması gerekiyor. İnsanların huzur ve güven içinde mola verdikleri bir tesis yapılması gerekiyor. Yine  sanayisinin büyütülmesi ve modern bile hale getirilmesi şart. Hem  Güneydoğu'dan hem de Doğu'dan gelen araçlar ile yurt dışından gelen araçlar buradan geçiyor. Onların sıkıntılarının giderileceği modern oto sanayi sitesinin geliştirilmesi lazım. Tarımsal faaliyetlerin gerilediğini de şahit olduk. Artık ekip dikilmeyen o kadar toprak var ki bunları harekete geçirmemiz lazım. Yine hayvancılık faaliyetlerinin gelişmesi ve çeşitlenmesi gerekir. Var olan barajlardan mahallelerimizin hızlı bir şekilde yararlanması ve sulu tarıma geçilmesi lazım. Yeni bir terminal, yeni tesisler, sosyal donatılar gördüğümüz bazı örnekler. Pınarbaşılı kardeşlerim topraklarını terk etmek istemiyor. Doğdukları yerde doymak istiyorlar. Onlar için buraya bir Organize Sanayi Bölgesi planlanmalı. Verilecek teşviklerle ve desteklerle müteşebbislerimizi buraya çekeceğiz. Hem Sarızımız hem de Pınarbaşımız bu proje ile ayağa kalkacak. Pınarbaşılı kardeşim hem tarlasında hem ahırında hem de sanayisinde üretime katkı sunacak. Böylece toprağını terk etmeyecek ve  ata topraklarını yaşatmış olacak. Bununla da yeterli kalmayacağız, sağlık alanında eksiklikler giderilecek, eğitimde şartlar daha da artırılacak, spor tesisleri, kültürel faaliyetlerin yapılacağı tesisler vs. Pınarbaşımızın sıkıntılarını biliyoruz. Bunlara da çözümlerimiz var. Vatandaşlarımız da bize güveniyor. Allah nasip ederse 1 Nisan'dan sonra her ilçemiz gibi Pınarbaşı ilçemiz de hak ettiği hizmete bizimle kavuşacak. Pınarbaşımız bir Ege ilçesi bir Akdeniz ilçesi gibi gelişecek ve büyüyecek. Pınarbaşımıza mutlaka doğalgaz ulaşacak. Vatandaş kışın da evini terk etmeyecek. Metin Kılıçarslan başkanım ile Pınarbaşını hizmete kavuşturacağız" dedi. 

AdminAdmin

YORUMLAR