Kayseri Ekspres Haber
HV
19 NİSAN Cuma 07:28
Advert Advert

SOYKIRIM DURSUN TİCARET SON BULSUN

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet TAŞ, Kayseri Cumhuriyet Meydanında STK temsilcileriyle yaptığı basın açıklamasında aynen şunları söyledi:

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-04-2024 15:12   Güncelleme : 08-04-2024 15:13
SOYKIRIM DURSUN TİCARET SON BULSUN

 

SOYKIRIM DURSUN TİCARET SON BULSUN

7 Ekim 2023’te Aksa Tufanı hareketini bahane ederek başlayan İsrail ve suç ortağı ABD’nin Gazze katliamı 7. ayına girdi.

Karadan, havadan ve denizden devam eden, yasaklanmış silahların da kullanıldığı saldırılarda bugüne kadar, çoğunluğu çocuk ve kadınlar olmak üzere 35 bine yakın insan hayatını kaybetti. Harabeye dönen Gazze yıkıntıları altında kalanlar da birlikte bu sayı 45 bine ulaşmış ve yaralıların sayısı ise  80 bini geçmiş bulunmaktadır.

Doğulu batılı tüm dünyanın gözü önünde devam eden katliamda ABD, İngiltere, Fransa Almanya gibi batı ülkelerinin katliam sanığı İsrail’e her türlü desteği vermeye devam ediyor.

Türkiye’nin diplomatik çabalarla İsrail’i durdurma çabalarında ne yazıkki bugüne kadar bir sonuç alınamadı. Tüm çabalar İsrail’i durdurmaya yetmedi. Türkiye’nin saldırıları durdurma çabaları  devam ederken, öte yandan Türkiye İsrail arasında bir çok alanda ticarettin devam ediyor olması vicdan sahibi Türkiye Müslümanlarını oldukça rahatsız etti, etmeye devam ediyor.

 31 Mart mahalli seçimleri öncesi siyasi partilerin meydan mitinglerinde “İsrail’e ticaret, Filistin’e ihanet” afişleri ile tepkisini dile getiren bu insanlar, seçimlerden sonra da farklı şehirlerde yaptıkları gösteri ve yürüyüşlerde ticaretin bitmesi konusunda tepkilerini devam ettiriyorlar.

Konya, İstanbul ve diğer illerde yapılan Filistin’e destek eylemlerinin de güvenlik güçlerinin göstericilere yaptığı, 28 Şubat darbe dönemi, kaba ve orantısız güçle müdahalesini kabul etmek asla mümkün değildir. Hiçbir hukuka ve vicdana sığmayan bu müdahaleleri kabul edilemez buluyor şiddetle kınıyoruz.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak;

Ramazan bayramı arifesine girdiğimiz bugünlerde ülkeyi idare eden yetkililerden taleplerimiz.

a) İstanbul ve diğer şehirlerde hukuki sınırları ve yetkilerini aşarak Filistin’e destek gösterilerine kaba, sert ve kabul edilemez müdahalede bulunan güvenlik görevlilerini tespit edilerek adalete teslim edilmesi. 

b) Neye mal olursa olsun İsrail’e ticaret yapan firmaların tespit edilerek ticaretlerinin sonlandırılması, böylece katile hayatveren damarlardan birinin kesilmesi

c) İsrail’e diplomatik ilişkilerin kesilmesi 

d) Gazze’ye daha fazla insani yardımın ulaşması için uluslararası çabaların artırılması 

e) Gazze ve Filistin’e yönelik saldırıların derhal durdurulması için uluslararası çabalara hız verilmesi 

f) İsrail ile ticaretin neden halen devam ettiği konusunda kamuoyuna açıklama yapılması

Yedi aydan buyana devam eden insanlık dışı katliamlarda hayatını kaybeden Gazze ve Filistin’li kardeşlerimize Allah’tann rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Milletimizin ve islam ümmetinin Ramazan Bayramını tebrik ediyor barış,kardeşlik ve dayanışmaya vesile olmasını diliyoruz

AdminAdmin

YORUMLAR