Kayseri Ekspres Haber
HV
29 MART Cuma 10:02
Advert Advert Advert

JANDARMA SON BİR AYDA ARANAN 441 ŞAHSI ADALETE TESLİM ETTİ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-02-2023 10:54
JANDARMA SON BİR AYDA ARANAN 441 ŞAHSI ADALETE TESLİM ETTİ

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Ocak 2023 dönemi faaliyetleri kapsamında;

a. (31) kasten yaralama olayında yakalanan (68) şüpheli, haklarında yapılan soruşturma evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilmiştir.

b. (17)’si evden, (4)’ü bağ, bahçe ve tarladan, (1)’i kamu kurum ve kuruluşundan, (1)’i otodan hırsızlık, (6)’sı kablo hırsızlığı ve (16) dolandırıcılık olmak üzere toplam (45) olayda (51) şüpheli yakalanmış olup, (13) şüpheli ise tutuklanmıştır.

c. (1) Uyuşturucu madde imal ve ticareti, (8) kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma, (1) suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, (2) 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet (tütün ürünleri kaçakçılığı), (5) izinsiz kazı yapmak, (1) tarihi eser kaçakçılığı, (1) 6136 sayılı Kanuna Muhalefet (silah imalatı), (4) düzensiz göç, (9) resmi belgede sahtecilik ve (1) parada sahtecilik olayı ortaya çıkarılmıştır. Bu olaylarda (79) şüpheli yakalanmıştır.

İcra edilen operasyonlarda; (18) gram kubar esrar, (5) gram toz esrar, (1) kök kenevir, (37) gram metamfetamin, (5) gram eroin, (7) uyuşturucu kullanma aparatı, (12) adet lyrica, (330) paket kaçak sigara, (41) adet eski eser, (23) adet tabanca, (31) adet av tüfeği, (9) adet sahte belge ve (2) adet muhtelif kazı malzemesi ele geçirilmiştir.

d. Terör ile mücadele kapsamında; “FETÖ/PDY” ve “DEAŞ” terör örgütleri suçlarından (8) olayda (10) şüpheli hakkında işlem yapılmış, (3) şüpheli tutuklanmıştır. (3) şüpheli ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır. (4) şüphelinin yakalama çalışmaları devam etmektedir.

e. Dönem içerisinde ailesi ve yakınları tarafından kayıp şahıs müracaatında bulunulan (2) şahsın arama çalışmalarına devam edilmektedir.

f. Çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan (441) şahıs yakalanmıştır.

g. Koruma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen (33) aile hakkında “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali”nden yasal işlem yapılmıştır.

2. Sokakta dilendirilen çocukların tespiti durumunda “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” ve “Kabahatler Kanununun 33’üncü Maddesi” gereğince işlem yapılmaktadır.

3. Çocuk ve kadın ile ilgili işlemlerin yürütülmesinde paydaş olan diğer kurum ve kuruluşlara koordine kurularak faaliyetlerin bütünlük içinde yürütülmesi sağlanmaktadır. (Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çocuk İzlem Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, İşkur, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü vb.)

 

 

 

 

4. Emniyet ve asayişin temini maksadıyla, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türkiye ve Kayseri Huzur Güven Uygulamalarında; (10.320) şahıs ve (133) umuma açık yer kontrol edilmiş, çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan (130) şahıs yakalanmıştır. Kontrol edilen (14.632) araçtan hacizli olduğu tespit edilen (14) araç yakalanmış, (1.408) araca idari yaptırım uygulanmış ve (232) araç trafikten men edilmiştir.

Kayseri İl Jandarma Komutanlığınca, bölgemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik yapılan faaliyetler, yine halkımızın desteği ile daha güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirilecektir.

AdminAdmin

YORUMLAR