Kayseri Ekspres Haber
HV
26 NİSAN Cuma 01:33
Advert Advert Advert

ASILSIZ İDDİALARA YALANLAMA GELDİ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-04-2024 12:08
ASILSIZ İDDİALARA  YALANLAMA GELDİ

Bazı Ak Partililerin Boylock kullandığı yönünde çıkan haberler İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince yalanlandı. Bu asılsız iddiaların 2017 yılında türetildiğini belirten başkanlık, yalan ve iftira haberleriyle ilgili herkesi uyardı.

 

Bazı haber kanallarında aralarında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ninde bulunduğu Ak Partili siyasetçilerin, Fetö terör örgütüne ait Bylock kullandığı iddiaları, yetkilileri harekete geçerdi. Konuyu enine boyuna araştıran T.C. İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalan ve yanlı haberle algı oluşturmaya çalışanlar hakkında yasal işlem başlatılması için girişimde bulundu.

Konunun tamamen iftara ve yalana dayalı olduğunun altını çizen Dezenformasyonla Mücadele Merkezi asılsız iddialara inanılmaması gerektiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Terör örgütü FETÖ’nün propaganda hesaplarından paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, “AK Parti’de bylock kullananlar ifşa oldu” iddiası doğru değildir.

 

Ülkemizin güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından hazırlandığı ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a arz edildiği iddia edilen dosya tamamen kurgudan ibarettir. Devletimizin ilgili kurumları tarafından böyle bir dosya hazırlanması söz konusu değildir.

 

Bahse konu paylaşımlardaki sahte görsellerin 2017 yılında da sosyal medya mecralarında paylaşıldığı belirlenmiştir.

 

Hiçbir belgeye dayanmayan görüntülerin, FETÖ’yle mücadele konusunda kamuoyunu manipüle etme amaçlı servis edildiği tespit edilmiştir” 

AdminAdmin

YORUMLAR