Kayseri Ekspres Haber
HV
25 NİSAN Perşembe 07:17
Advert Advert Advert

MERKEZ ZİYARETE AÇILSIN, ŞAİBELER SON BULSUN

MAZLUMDER Kayseri Şube Sekreteri Ebubekir ATİK konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-08-2023 11:35
MERKEZ ZİYARETE AÇILSIN, ŞAİBELER SON BULSUN

MERKEZ ZİYARETE AÇILSIN, ŞAİBELER SON BULSUN

Ülkemizin birçok şehrinde düzensiz göçmenler ve suç isnadı olan göçmenlerin misafir edildikleri Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı geri gönderme merkezleri bulunmaktadır.

Kayseri ilimizde de Kayseri ili göç idaresi müdürlüğü yönetiminde bir geri gönderme merkezi bulunmakta olup yüzlerce yabancı uyruklu insan burada misafir edilmektedir.

Bu insanların can, mal ve sağlıkları uluslararası yasalar ve T.C yasalarına göre Türkiye Cumhuriyeti devletine emanettir. Eğer yaşamış oldukları bir kötü muamele var ise sorumluların tespiti gerekmektedir.

Daha önceki yıllarda Kayseri geri gönderme merkezinde kalan yabancı uyruklu insanlar arasında intihara teşebbüs, yangın çıkarma, intihar etme girişimleri yaşanmış ve kamuoyuna yansımış idi. Son günlerde Kayseri geri gönderme merkezinde bir ölüm olayının yaşandığı kamuoyuna yansıdı. Ayrıca geri gönderme merkezinde koruması devletimize ait insanlara darp, kötü muamele, insani ihtiyaçlarını karşılamaya engel çıkarma iddiaları kamuoyuna yansımış bulunuyor.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak!

Kamuoyuna yansıyan iddiaların araştırılması varsa ihmallerin tespit edilmesi, ihmali görülen görevlilerin tespiti halinde görevden el çektirilerek adalete teslim edilmesi, varsa mağdurların mağduriyetlerinin giderilmesi ve merkezde düzenli ve denetimli bir hizmetin devamı için Kayseri İl İnsan Hakları Kurulu tarafından oluşan bir heyetin geri gönderme merkezinin işleyişini yerinde görmek adına gözlem ziyareti yapılmasını istiyoruz.

 

AdminAdmin

YORUMLAR